Connect with us

ADMINISTRAŢIE

S-a recepţionat aducţiunea de apă pentru oraşul Pucioasa şi comunele din jur

Publicat

pe

Problema apei potabile sau nepotabile dăinuie de mai mulţi ani la Pucioasa. În afară de disputele politice, de nemulţumiri din partea cetăţenilor, de teamă şi panică, a generat şi numeroase campanii de presă direcţionate, în primul rând, împotriva furnizorilor serviciilor de apă.

Iată că, acum, după eforturi conjugate, la care s-au înhămat edilii locali şi conducerea Consililui Judeţean Dâmboviţa de azi, de ieri şi de alaltăeri, locuitorii oraşului Pucioasa, dar şi cei ai comunelor învecinate – Vulcana Băi, Vulcana Pandele, Brăneşti şi Glodeni – dispun acum de apă potabilă sigură, proaspătă şi fără să mai implice riscuri la consum.

Astăzi – 18 mai 2020, primarul Constantin Ana, cel care s-a înhămat la acest efort colosal de a asigura apă bună de băut cetăţenilor din Pucioasa, a recepţionat sistemul de aducţiune. Fiindcă pandemia de coronavirus a dat multe planuri peste cap şi a îngreunat activitatea unor instituţii, concentrate acum pe prevenirea şi combaterea COVID 19, procedurile de autorizare a instalaţiei de către Direcţia de Sănătate Publică, spune Constantin Ana, se vor realiza în luna iunie, urmând ca, în cel mai scurt timp, apa să ajungă la robinetele din casele oamenilor.

Fiind vorba de o etapă unică în istoria oraşului de sub poala Patranei, edilul Constantin Ana şi-ar fi dorit ca acest eveniment să se consume într-un cadru mai larg. Nu s-a putut, din cauza restricţiilor impuse de starea de alertă. Aşa că, la recepţia aducţiunii, au participat, alături de primar, deputatul Corneliu Ştefan – preşedintele PSD Dâmboviţa şi unul dintre cei care a promovat şi susţinut acest proiect deosebit de important.

„Urmează predarea instalației către Compania de Apă și finalizarea demersurilor pentru obținerea autorizației de la Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița. Au verificat deja aducţiunea, am fost pe traseul surselor de apă care intră în această conductă care ajunge la Pucioasa. Din punctul nostru de vedere, nu va mai dura mult până când vom avea apa pe care am promis-o la robinet.

Noi ne-am setat ca și obiectiv de finalizare a aceastei rețele data de 1 iunie. Am zis să avem timp și să realizăm o acțiune de promovare a acestei investiţii, pentru că la Pucioasa locuitorii încă au o fobie pe ceea ce înseamnă apa de la robinet. Aceasta există doar pentru duș. Nimeni nu mai vrea să bea apă de la robinet. Va fi un pic mai dificil să-i convingem să se adapteze și să folosească din nou apa pentru consum”, a precizat Constantin Ana.

Edilul Pucioasei a trecut în revistă fazele de derulare ale acestui proiect început în 2016 şi care, la un moment dat, se împotmolise.

„Ne-am oprit din cauza faptului că nu am avut susținerea proprietarilor terenurilor pe unde a trecut conducta. Am realizat că este prea importantă lucrarea și investiția ca să o lăsăm la voia întâmplării.

Am luat o decizie unitară, anume exproprierea de utilitate publică. Această conductă cu o lungime de 3,1 kilometri trece prin 52 de proprietăți private, pe lângă domeniul public și proprietatea Apelor Române.

Am efectuat foarte multe buletine de analiză, le-am repetat și tot repetat, în așa fel încât să fim conștienți că nu facem o investiție în zadar. Ideea este că, în momentul de față, e incredibilă diferența, sunt markeri și de o mie de ori mai mici la această sursă decât în apa din baraj. Clorul pe care va trebui să-l introducă Compania de Apă în procesul de tratare va fi la limita minimă permisă de lege.

Este unul dintre cele mai importante proiecte ale orașului Pucioasa. Din acest moment, nu doar cetățenii orașului vor fi fericiți, ci și locuitorii celorlalte comune care vor beneficia de apă de la noi. Vulcana Băi, Vulcana Pandele, Brănești, Glodeni și, cât de curând, Bezdead, vor avea apă din sursa noastră nouă. Putem spune că apa, sursa vieții, este o problemă rezolvată pentru Pucioasa și celelalte comune limitrofe”, a mai adăugat primarul oraşului.

Debitul apei este de 120 litri pe secundă. Instalaţia funcționează lejer la acest debit.

„În cea mai călduroasă zi, când se uda și în grădini, nu am avut un consum mai mare de 100 litri pe secundă. Această conductă are o rezervă de apă, dacă ajungem într-o situație nefericită, la o secetă extremă. Avem în această conductă, care are 2,2 metri în diametru, o rezervă de apă de consum pentru mai bine de 30 de zile”, a mai spus Constantin Ana.

De remarcat gestul edilului de la Pucioasa de a mulţumi tututor şefilor Consiliului Judeţean Dâmboviţa care s-au implicat şi au contribuit la implementarea acestui proiect. Îi numim aici pe Adrian Ţuţuianu, Alexandru Oprea şi Daniel Comănescu.

Despre această investiţie ultranecesară pentru cei peste 40.000 de locuitori din zona Pucioasei a vorbit, în cadrul videoconferinţei de presă realizată cu ocazia recepţiei lucrării, şi deputatul Corneliu Ştefan.

„Asistăm la un moment istoric pentru Pucioasa și localitățile din jurul acestui oraș. Este un moment pe care toți locuitorii din zona de nord a județului îl așteaptă de foarte multă vreme. Vreau să vă aduc aminte că, în anul 2016, promiteam pentru orașul Pucioasa și pentru comunele Vulcana Pandele, Vulcana Băi, Brănești, Doicești și, mai nou, comuna Bezdead, apă curată, potabilă.

Astăzi, am asistat la recepția acestei lucrări, o investiţie începută în anul 2016, un proiect demarat atunci când eram vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița, atunci când, împreună cu colegii din PSD și cu primarul din Pucioasa, am pornit această lucrare, iar astăzi locuitorii oraşului și cei din localitățile limitrofe se bucură de o investiție care a fost finanțată de Primăria Pucioasa în asociere cu CJD. În 2016 a fost primul obiectiv pe care l-am promis în această zonă, iar astăzi, iată, am arătat că ne-am ținut de cuvânt și am dus la bun sfârșit rețeaua de apă potabilizată.

Mulțumesc domnului primar Constantin Ana că a finalizat încă un obiectiv pe care și l-a asumat în fața locuitorilor orașului Pucioasa. Mulțumesc Consiliului Județean Dâmbovița pentru sprijinul financiar și, nu în ultimul rând, mulțumesc locuitorilor orașului Pucioasa şi locuitorilor comunelor limitrofe, pentru răbdarea pe care au avut-o în toată această perioadă”, a declarat deputatul Corneliu Ștefan – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

ADMINISTRAŢIE

Se toarnă asfalt pe 9 străzi din satele Voinești și Mânjina

Publicat

pe

Edilii de la Voinești profită de vremea bună din aceste zile, astfel că sunt în toi lucrările de asfaltare a 9 străzi din satele Voinești și Mânjina, care măsoară 2,6 km.

Investiția se derulează în parteneriat cu CJ Dâmbovița, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, iar termenul de execuție este de 90 de zile de la momentul semnării ordinului de începere, undeva la jumătatea lunii septembrie.

Reamintim faptul că Primăria Voinești are în diferite stadii de implementare și alte proiecte care vizează modernizarea drumurilor locale, după cum urmează:

– Asfaltare strada Muret, proiect în valoare de 1 milion de euro, depus prin GAL Valea Ialomiței. Se vor realiza, de asemenea, șanțuri betonate și podețe de acces în gospodării. Primăria Voinești va contribui cu 550.000 de lei. Strada Muret este singura din satul Voinești care a rămas neasfaltată.

– 7,4 km de drumuri agricole care deservesc 620 hectare de teren între Gheboieni și Voinești. Proiectul a fost depus la AFIR în vederea obținerii finanțării.

– În luna septembrie, au fost finalizate lucrările de betonare a pantelor acces în DJ 412A, în satul Manga, pentru străzile Peste Gârlă, Costel Mănescu și Carva – punctul Nabârjoiu. De asemenea, s-a turnat beton pe o porțiune de 100 metri în prelungirea străzii Valea Adâncă, din satul Suduleni.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Administrația din Titu a premiat cei mai buni elevi din oraș

Publicat

pe

Sursa foto: Gazeta de Titu

Primăria și Consiliul Local Titu au recompensat și anul acesta performanța în educație. Premiile au fost înmânate, astăzi – 20 octombrie 2021, de viceprimarul Gabriela Chițu.

Cei cinci elevi din Titu cu rezultate deosebite la învățătură sunt:
– Cojocaru Amelia Andreea – 10 la Evaluarea Națională (Școală Gimnazială Pictor Nicolae Grigorescu – prof. diriginte Sandu Nicoleta)
– Stan Adriana Maria – Locul II la Concursul Național de Fizică PHI (lLiceul Teoretic I.C. Vissarion – prof. Băjănaru Mădălina)
– Andrei Mihai Cosmin – Mențiune la Olimpiada Națională Gazeta Matematică, faza interjudețeană (Liceul Teoretic I.C Vissarion – prof. Uleia Magdalena)
– Barbu Andrei Cristian – Mențiune la Olimpiada Națională Gazeta Matematică, faza interjudețeană (Liceul I. C. Vissarion – prof. Uleia Magdalena)
– Șerban Raluca – Mențiune la Olimpiada Națională Gazeta Matematică, faza interjudețeană (Liceul Teoretic I. C. Vissarion – prof. Uleia Magdalena).

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT