Connect with us

Dâmboviţa

Uniţi pentru Dâmboviţa, apelul PSD pentru susţinerea oamenilor şi economiei judeţului

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

Președintele PSD Dâmbovița, deputatul Corneliu Ștefan, a lansat, astăzi – 18 mai 2020, către dâmboviţeni un apel la unitate. Tânărul politician este ferm convins că șansa acestui județ, șansa țării de a ieși din această criză în care ne-a afundat coronavirusul, la care s-a mai asociat și o guvernare liberală instabilă, contraproductivă, o reprezintă conlucrarea, unitatea și aplecarea rapidă asupra problemele din economie, viața socială, educație și cultură.

„«Uniți pentru Dâmbovița» nu este doar un slogan care să ne strângă la un loc pe toţi cei care dorim binele județului nostru! «Uniţi pentru Dâmboviţa» este apelul nostru pentru susținerea proiectelor deja începute de #PSD #Dâmbovița pentru oamenii şi economia acestui judeţ!

Eficientizarea administraţiei dâmboviţeane, investiţiile în infrastructură, în sănătate şi în tehnologii noi sunt paşi obligatorii, pe care Dâmboviţa trebuie să-i facă. Tocmai de aceea, am hotărât ca, începând de astăzi, să merg în teritoriu, în fiecare comună, pentru a discuta cu primarii dâmbovițeni, pentru a pune la punct o strategie menită să dezvolte #Dâmbovița. Lucrurile bune se fac doar în echipă!

«Uniți pentru Dâmbovița» este și o chemare către toţi cetăţenii, pentru a întreprinde tot ceea ce este bun, util, pentru a elimina COVID-19. Depinde doar de noi să împiedicăm răspândirea acestui virus. Actualii guvernanţi ne-au lăsat singuri în lupta cu noul coronavirus.

Slaba pregătire a membrilor Cabinetului Orban şi măsurile contradictorii ale acestora ne afectează pe toţi, ne îmbolnăvesc părinţii şi bunicii, închid firmele şi bagă în şomaj mii de oameni. Şi care este răspunsul guvernanţilor? Cu ce ne sprijină pe noi, dâmboviţenii, Guvernul Orban şi PNL?

Luna trecută, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, instituţie care are cheltuieli imense pe frontul războiului împotriva COVID-19, a primit 0 lei! Primăriile dâmboviţene, toate la un loc, au primit puţin peste 2,6 milioane de lei! Sumele sunt derizoriii, mai ales că unităţile administrative-teritoriale s-au ocupat de dezinfectarea străzilor, a blocurilor – unde a fost cazul, au asigurat măşti şi mănuşi de protecţie pentru cetăţeni.

Din bugetul lor, primăriile au suportat cheltuielile cu cazarea medicilor, au asigurat hrana celor care s-au întors din străinătate şi au fost carantinaţi în hoteluri. Şi ce le-a dat Guvernul administraţiilor locale? NIMIC.

Mai grav, Primăriei #Târgovişte i-au luat guvernanţii liberali 200.000 de lei din conturi! Aşa luptă Ludovic Orban cu noul coronavirus în judeţul Dâmboviţa? Lasă administraţiile locale singure şi fără bani?

Mii de dâmboviţeni au rămas fără locuri de muncă, sute de afaceri s-au închis, iar Guvernul României, într-un mod supid, fals, se laudă cu o creştere economică mincinoasă! Unde este această creştere economică? Cine o resimte? Nu cumva această creştere economică se vede doar în conturile băncilor care percep românilor afectaţi de coronavirus dobândă la dobândă? Nu cumva această “creştere economică” are efecte pozitive doar în buzunarele prietenilor celor de la Putere, cu afaceri multiple în industria farmaceutică?

De luni de zile, PSD a solicitat plafonarea preţurilor. Ce a făcut Guvernul pentru IMM-urile dâmboviţene? Nimic!

La nivel naţional, doar 12 IMM-uri din 97.000 au primit credite garantate de stat. Adică 0,002% din total. Pe undeva pe lângă zero! Guvernul incompetent Orban şi PNL-ul au dat cea mai grea lovitură firmelor românești și capitalului autohton.

Nici firmele străine nu stau mai bine. Pentru prima dată în istorie, investițiile străine directe sunt negative! Nici reprezentanţii transnaţionalelor nu mai au încredere în economia românească.

În premieră absolută, investițiile străine directe au scăzut în primul trimestru al anului cu 551 de milioane de euro! Unde este buna guvernare pe care o tot aclamă liberalii?

Iluziile și aiurelile PNL sunt contrazise şi de trei instituții independente, care anunță, trist, prăbușirea economiei românești până la finalul anului: FMI estimează -5%, Comisia Europeană -6% , iar Consiliul Fiscal (condus chiar de un apropiat al liberalilor) estimează -9%. Este jale!

În #Dâmboviţa, sunt sute de copii care nu au cum să-şi desfăşoare cursurile on-line! Ce a întreprins Guvernul Orban pentru ei şi pentru părinţii lor? De ce premierul liberal nu a prevăzut şi gestionat cum trebuie această situaţie? Răspunsul este simplu: pentru că sunt incapabili să prevadă şi lucrurile simple. Au lansat în spaţiul public doar afirmaţii de genul: vom face, vom analiza, vom propune! Până atunci însă, românii au de suferit!

PNL, sub paravanul pandemiei, a făcut angajări şi concedieri în funcție de interesele politice. Au angajat fără concurs peste 12.000 de politruci! Fără nicio competenţă, fără niciun concurs!

Acesta este liberalismul din România! Ceea ce vedem acum sunt efectele directe ale Guvernului Orban.

Numai alături de dâmbovițeni vom reuși noi, toţi cetăţenii acestui judeţ, să reparăm răul produs în doar 7 luni de guvernare liberală!

Dacă de la București nu se ține cont de ceea ce vor oamenii, de ceea ce este nevoie, util, indispensabil, e timpul ca vocea noastră, a dâmbovițenilor, să se facă auzită! Iar acest lucru îl putem face doar împreună!”, a scris Corneliu ştefan pe pagina sa de Facebook.

Dâmboviţa

Percheziții în patru comune din Dâmbovița, la persoane bănuite de furt

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Polițiștii din Pucioasa au pus în aplicare, astăzi – 10 mai 2021, patru mandate de percheziție domiciliară, pe teritoriul localităților Șotânga, Vulcana Pandele, Glodeni și Doicești, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Cu această ocazie, au fost indisponibilizate mai multe unelte electrice, telefoane mobile, motoferastraie și obiecte contondente. De asemenea, la domiciliul unuia dintre bănuiți, polițiștii au descoperit un pistol cu aer comprimat cu încărcător și muniție aferentă, fiind întocmit un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

„Din cercetările efectuate a reieșit faptul că în perioada aprilie-mai, bănuiții ar fi pătruns într-o societate comercială și in doua locuințe din localitatea Vulcana Pandele, de unde ar fi sustras mai multe bunuri.

În urma activităților de cercetare penală, doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmand ca pe parcursul zilei de maine, 11 mai, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pucioasa în vederea dispunerii unor măsuri preventive.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz, pentru documentarea întregii activități infracționale”, se precizează într-un comunicat remis de IPJ Dâmbovița.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Consilierul județean Ionuț Lăscaie dezvăluie ilegalități din Primăria Lungulețu

Publicat

pe

Ionuţ Lăscaie, înainte de a fi consilier judeţean din partea PSD, a candidat la alegerile locale pentru funcţia de primar al comunei Lunguleţu. Nu a fost să fie! Cum spun unii după consumarea unui astfel de scrutin, au fost jocuri, înţelegeri, trădări, şi la suprafaţă şi în subteran.

Postul de primar al localităţii Lunguleţu a fost câştigat de reprezentantul PNL, un om de afaceri local, care, spune acum cu năduf Ionuţ Lăscaie, în timp ce tot adună la documente şi dovezi pentru a-și argumenta susţinerile, nu se pricepe deloc la administraţie. Ba chiar a iscat o adevărată furtună în localitatea cultivatorilor de varză şi cartofi.

A mărturisit consilierul judeţean social-democrat că, la Lunguleţu, s-a întâmplat ceva fără precedent în Dâmboviţa ultimilor ani. Actualul edil, probabil din dorința de a avea propria echipă liberală în Primărie, ar fi concediat, în decursul celor câteva luni ce s-au scurs de la alegerile locale din 27 septembrie anul trecut, 11 angajaţi din cadrul administraţiei publice locale. Şi, culmea, nu am auzit ca mai marii Prefecturii să fi luat vreo poziţie împotriva unui asemenea cutremur în administraţie! Corb la corb nu-și scoate ochii – ar zice unii! Asta fiindcă şi prefectul şi primarul provin din aceeaşi găoace politică cu pufi galbeni liberali.

Susţine fostul candidat social-democrat pentru funcţia de primar al Lunguleţului că bugetul localităţii a fost aprobat ilegal şi că aleşii PSD or să conteste acest lucru în următoarele zile.

„Vă spun şi de ce. Aprobarea bugetului s-a făcut în cadrul unei şedinţe extraordinare şi nu am înţeles de ce. Care a fost forţa majoră pentru care s-a întâmplat acest lucru? Şi ceea ce este mai grav, un consilier local PNL a votat bugetul comunei neavând dreptul să voteze, neîndeplinind calitatea de ales întrucât nu a îndeplinit procedura legală de validare. De acest aspect nu a ţinut cont nici secretarul Primăriei”, a precizat Ionuţ Lăscaie.

Consilierul judeţean acuză faptul că un referent care nu deţine nicio funcţie publică în cadrul Primăriei Lunguleţu, adică nu este funcţionar, ci doar personal contractual, ar fi semnat în locul contabilului şef documentele privitoare la bugetul localităţii.

„Ceea ce se întâmplă în administraţia publică de la Lunguleţu eu unul am crezut că este o glumă. Cred că filmul „Las Fierbinţi sau Primăria din Las Fierbinţi este cu zece clase mai sus decât Primăria de la Lunguleţu”, a mărturisit, public, preşedintele PSD Lunguleţu, care a promis că va ieşi public cu alte dezvăluiri despre ceea ce se întâmplă în comuna verzei şi a cartofului.

Este la modă acum ca primarii de comună să-şi tragă consilieri personali. Au aşa de multă treabă încât nu are cine le căra pixul şi mapa! Nu a făcut rabat de la acest nou curent nici primarul de la Lunguleţu. Ne spune Ionuţ Lăscaie că edilul şi-ar fi angajat, evident pe bani publici, un conslier personal de prin Botoşani.

„Nu l-am văzut nicodată, dar şi-a luat salariul. Statul de plată a fost semnat. Noi ştim de unde a apărut acel consilier personal, domnul Barna îl cheamă. Este un fost angajat al domnului Duvalmă de la PNL”.

Şi a povestit multe Ionuţ Lăscaie despre întâmplăriile legale sau mai puţin legale de prin administraţia de la Lunguleţu pe care a spus că nu are de gând să le lase aşa. Dar ar mai fi ceva tare care ne-a uimit şi pe noi, respectiv cum este alcătuit la Lunguleţu un convocator de şedinţă a Consiliului Local şi în ce mod ciudat şi poate ilogic este expusă ordinea de zi. A fost ceva nu pe vorbe, ci cu documentul în mână.

Nu comentăm prea mult că nu avem de ce. Prezentăm mai jos, în facsimil, mândreţe de convocator. Să îl vadă şi juriştii Prefecturii, dacă nu l-au văzut, şi să-şi dea cu părerea. În rest, despre Lunguleţu vom mai auzi. Acolo sunt oameni destoinici, gospodari, chiar dacă, din ceea ce reiese din spusele lui Ionuţ Lăscaie, la Primărie e jale!

Deputatul Radu Popa, pe tema situaţiei de la Lunguleţu, a transmis un avertisment.

„Dacă se va întâmpla ca în Consiliul Local respectivul consilier să fi votat fără să aibă jurământul depus, vă anunţ că voi depune plângere penală împotriva secretarului comunei Lunguleţu pentru neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Trebuie să înţeleagă şi băieţii ăştia de la PNL și de la USR PLUS, coaliţia asta de centru-noapte, că PSD este cel mai mare partid şi nu te poţi juca cu PSD.

Domnul prefect trebuie să iasă din atitudinea asta boemă de luni până vineri şi să se apuce de treabă. Subprefecta de la USR, care era cu dreptatea în gură în campania electorală, trebuie să aplice legea acum, să facă dreptate şi la Lunguleţu. Că dreptatea este şi pentru USR şi pentru PNL, nu numai pentru PSD! Legea este pentru toţi. Nu vom tolera astfel de comportamente”, a spus Radu Popa.

Parlamentarul l-a dat ca exemplu pe fostul lider PSD, Liviu Dragnea, care este la închisoare pentru că a angajat două secretare.

„Dacă domnul primar de la Lunguleţu şi-a angajat un consilier personal care nu vine la muncă trebuie să se ducă după Liviu Dragnea. Le spun eu clar, ca să înţeleagă”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT