Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Uniţi pentru Dâmboviţa, apelul PSD pentru susţinerea oamenilor şi economiei judeţului

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

Președintele PSD Dâmbovița, deputatul Corneliu Ștefan, a lansat, astăzi – 18 mai 2020, către dâmboviţeni un apel la unitate. Tânărul politician este ferm convins că șansa acestui județ, șansa țării de a ieși din această criză în care ne-a afundat coronavirusul, la care s-a mai asociat și o guvernare liberală instabilă, contraproductivă, o reprezintă conlucrarea, unitatea și aplecarea rapidă asupra problemele din economie, viața socială, educație și cultură.

„«Uniți pentru Dâmbovița» nu este doar un slogan care să ne strângă la un loc pe toţi cei care dorim binele județului nostru! «Uniţi pentru Dâmboviţa» este apelul nostru pentru susținerea proiectelor deja începute de #PSD #Dâmbovița pentru oamenii şi economia acestui judeţ!

Eficientizarea administraţiei dâmboviţeane, investiţiile în infrastructură, în sănătate şi în tehnologii noi sunt paşi obligatorii, pe care Dâmboviţa trebuie să-i facă. Tocmai de aceea, am hotărât ca, începând de astăzi, să merg în teritoriu, în fiecare comună, pentru a discuta cu primarii dâmbovițeni, pentru a pune la punct o strategie menită să dezvolte #Dâmbovița. Lucrurile bune se fac doar în echipă!

«Uniți pentru Dâmbovița» este și o chemare către toţi cetăţenii, pentru a întreprinde tot ceea ce este bun, util, pentru a elimina COVID-19. Depinde doar de noi să împiedicăm răspândirea acestui virus. Actualii guvernanţi ne-au lăsat singuri în lupta cu noul coronavirus.

Slaba pregătire a membrilor Cabinetului Orban şi măsurile contradictorii ale acestora ne afectează pe toţi, ne îmbolnăvesc părinţii şi bunicii, închid firmele şi bagă în şomaj mii de oameni. Şi care este răspunsul guvernanţilor? Cu ce ne sprijină pe noi, dâmboviţenii, Guvernul Orban şi PNL?

Luna trecută, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, instituţie care are cheltuieli imense pe frontul războiului împotriva COVID-19, a primit 0 lei! Primăriile dâmboviţene, toate la un loc, au primit puţin peste 2,6 milioane de lei! Sumele sunt derizoriii, mai ales că unităţile administrative-teritoriale s-au ocupat de dezinfectarea străzilor, a blocurilor – unde a fost cazul, au asigurat măşti şi mănuşi de protecţie pentru cetăţeni.

Din bugetul lor, primăriile au suportat cheltuielile cu cazarea medicilor, au asigurat hrana celor care s-au întors din străinătate şi au fost carantinaţi în hoteluri. Şi ce le-a dat Guvernul administraţiilor locale? NIMIC.

Mai grav, Primăriei #Târgovişte i-au luat guvernanţii liberali 200.000 de lei din conturi! Aşa luptă Ludovic Orban cu noul coronavirus în judeţul Dâmboviţa? Lasă administraţiile locale singure şi fără bani?

Mii de dâmboviţeni au rămas fără locuri de muncă, sute de afaceri s-au închis, iar Guvernul României, într-un mod supid, fals, se laudă cu o creştere economică mincinoasă! Unde este această creştere economică? Cine o resimte? Nu cumva această creştere economică se vede doar în conturile băncilor care percep românilor afectaţi de coronavirus dobândă la dobândă? Nu cumva această “creştere economică” are efecte pozitive doar în buzunarele prietenilor celor de la Putere, cu afaceri multiple în industria farmaceutică?

De luni de zile, PSD a solicitat plafonarea preţurilor. Ce a făcut Guvernul pentru IMM-urile dâmboviţene? Nimic!

La nivel naţional, doar 12 IMM-uri din 97.000 au primit credite garantate de stat. Adică 0,002% din total. Pe undeva pe lângă zero! Guvernul incompetent Orban şi PNL-ul au dat cea mai grea lovitură firmelor românești și capitalului autohton.

Nici firmele străine nu stau mai bine. Pentru prima dată în istorie, investițiile străine directe sunt negative! Nici reprezentanţii transnaţionalelor nu mai au încredere în economia românească.

În premieră absolută, investițiile străine directe au scăzut în primul trimestru al anului cu 551 de milioane de euro! Unde este buna guvernare pe care o tot aclamă liberalii?

Iluziile și aiurelile PNL sunt contrazise şi de trei instituții independente, care anunță, trist, prăbușirea economiei românești până la finalul anului: FMI estimează -5%, Comisia Europeană -6% , iar Consiliul Fiscal (condus chiar de un apropiat al liberalilor) estimează -9%. Este jale!

În #Dâmboviţa, sunt sute de copii care nu au cum să-şi desfăşoare cursurile on-line! Ce a întreprins Guvernul Orban pentru ei şi pentru părinţii lor? De ce premierul liberal nu a prevăzut şi gestionat cum trebuie această situaţie? Răspunsul este simplu: pentru că sunt incapabili să prevadă şi lucrurile simple. Au lansat în spaţiul public doar afirmaţii de genul: vom face, vom analiza, vom propune! Până atunci însă, românii au de suferit!

PNL, sub paravanul pandemiei, a făcut angajări şi concedieri în funcție de interesele politice. Au angajat fără concurs peste 12.000 de politruci! Fără nicio competenţă, fără niciun concurs!

Acesta este liberalismul din România! Ceea ce vedem acum sunt efectele directe ale Guvernului Orban.

Numai alături de dâmbovițeni vom reuși noi, toţi cetăţenii acestui judeţ, să reparăm răul produs în doar 7 luni de guvernare liberală!

Dacă de la București nu se ține cont de ceea ce vor oamenii, de ceea ce este nevoie, util, indispensabil, e timpul ca vocea noastră, a dâmbovițenilor, să se facă auzită! Iar acest lucru îl putem face doar împreună!”, a scris Corneliu ştefan pe pagina sa de Facebook.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Primar Târgovişte: Liberalii au dus dezbaterea electorală în derizoriu

Publicat

pe

Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște și candidat PSD pentru un nou mandat, spune că liberalii au dus în derizoriu o posibilă dezbatere electorală. Provocarea pe care PNL-iștii au lansat-o, într-o conferință de presă la sfârșitul săptămânii trecute, s-a dovedit a fi o cacialma – spune Daniel Cristian Stan.

„Am crezut că răspund unei propuneri serioase, nu unei miștocăreli ieftine. Candidatul PNL și circul din jurul lui au crezut că mă sperie cacealmaua pe care au lansat-o cu dezbaterea electorală. Or fi crezut, în capul lor, că voi refuza și au motiv să facă puțină gălăgie. Ghinion!

Am acceptat și le-am spus că aștept detaliile. Atunci, au dus subiectul în derizoriu. Drept pentru care le spun și acum că sunt niște impostori, niște neserioși care-i tratează pe târgovișteni cu dispreț și superioritate. O dezbatere nu poate avea loc într-un șantier deschis, pentru că ar fi ilegal, contrar normelor de protectie a muncii etc. Dar pentru PNL nu e deranjant să fii în ilegalitate. Eu nu-mi permit asta. Eu nu-mi permit să fac mișto de locutorii orașului pe niciun subiect. Dacă așa cred ei că vor câștiga voturi, vor avea o mare surpriză duminica viitoare”, spune primarul Daniel Cristian Stan – candidat PSD pentru un nou mandat.

Material realizat la comanda PSD Dâmboviţa. Cod unic mandatar financiar: 21200019

Citește în continuare

Dâmboviţa

”România educată” a lui Johannis este România în care se închid bibliotecile școlare

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmboviţa Claudia Gilia a sancţionat-o dur pe ministra Educaţiei, Monica Anisie, care nu pierde nicio săptâmână fără să-şi dea în petic cu câte o decizie năstruşnică. Lidera femeilor social-democrate din Dâmbovița este indignată de măsura abuzivă, să nu o numim chiar stalinistă, anticulturală, anti educaţie prin care se dorește închiderea bibliotecile şcolare.

„Sunt un om al cărții, iar declarațiile ministrului Educației din ultima vreme sunt îngrijorătoare în ceea ce privește viitorul cărții și al lecturii. Permiteți-mi să vă citez doar câteva fraze: “Există în majoritatea şcolilor şi biblioteca şcolară şi postul de bibliotecar. Cum, în această perioadă, ştim foarte bine, că ordinul comun interzice copilului să mai intre în contact cu foarte multe persoane (…) nu vor mai putea să meargă la bibliotecă. Deci, în felul acesta, colegii noştri ar putea să îi ajute pe profesori”. Practic, ministrul Educației din România recomandă închiderea bibliotecilor școlare. Este, fără doar și poate, unul din cele mai triste momente ale învățământului românesc.

Mi-am exprimat, de mai multe ori, părerea despre ministrul Anisie. Nu am avut și nu am așteptări de la acest ministru, dar această idee lansată în spațul public este prea mult. Personal, în mandatul de deputat, dar mai ales de om care iubește cartea, am încercat cu toate puterile să încurajez elevii să citească. Am oferit cărți copiilor, dar și bibliotecilor, am mers și am citit elevilor, i-am premiat pe cei aplecați spre lectură. Nu m-am gândit niciodată că, la vârful educației românești, va ajunge cineva care va recomanda închiderea bibliotecilor. Elevii au nevoie de cărți, au nevoie de informare, au nevoie de lectură pentru a-și îmbogăți vocabularul, dar și pentru a descoperi lumea prin intermediul lecturii.

Meseria de bibliotecar este una nobilă. Actualii guvernanți au trimis bibliotecarii să măsoare temperatura copiilor, să supravegheze circuitele de intrare-ieșire, ca și cum activitatea lor de până acum era una neînsemnată. Nimeni nu a ținut cont de faptul că foarte multe biblioteci au organizat, în această perioadă, diferite activități, unele online, pentru a ține copiii aproape de carte. Nu s-a ținut cont nici de eforturile unor biblioteci de a procura echipamente pentru a asigura dezinfecția cărților. Pare că totul este premeditat, iar scopul final este punerea pe butuci a sistemului de învățământ românesc.

”România educată” a lui Johannis este România în care se închid bibliotecile școlare. Poate vi se va părea prea dur, dar când am auzit-o vorbind pe doamna Anisie pe acest subiect, mi-a venit în gând o imagine dintr-un film celebru în care cărțile erau scoase în stradă și arse. Oare, cât mai este până acolo”, se întreabă deputata Claudia Gilia.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!