Connect with us

Dâmboviţa

Guvernarea liberală, marcată de confuzie, inconsecvenţă şi bulibăşeală

Publicat

pe

Ionel Petre - preşedinte ALDE Dâmboviţa

Preşedintele ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre, a ieşit în prima sa videoconferinţă de presă. În toată această perioadă care a trecut de la instalarea pademiei de coronavirus, liderul ALDE a transmis nenumărate comunicate de presă şi declaraţii în care şi-a exprimat clar, curajos, cu vână, punctul de vedere legat de situaţia socio-politică din România.

Ionel Petre, evident, nu a pierdut nici de această dată ocazia de a înfiera actuala putere liberală care, din punctul său de vedere, a bâjbâit la guvernare, transmiţând în spaţiul public, încă de la instalarea stării de urgenţă, mesaje neclare, nu de puţine ori creând confuzie din cauza multiplelor interpretări vehiculate chiar de cei care gestionează situaţia.

Preşedintele ALDE Dâmboviţa a criticat şi modul total anapoda prin care puterea a trecut de la starea de urgenţă la starea de alertă, aproape haotic, lăsând câteva zile neacoperite de lege. Asta fiindcă actul normativ care, în mod normal ar fi trebuit să fie creat în urmă cu mai multe săptămâni, fiindcă era previzibilă instalarea stării de alertă, nici măcar nu fusese conceput.

A mai mărturisit Ionel Petre că, din punctul său de vedere, starea de alertă constrânge mai mult decât starea de urgenţă. Avem libertatea de circulaţie în anumite limite, iar purtatul măştii de protecţie a devenit obligatoriu în mijloacele de transport în comun şi în spaţiile publice. A spus Ionel Petre că în cele trei zile „neacoperite de lege” au intrat în ţară peste 30 de mii de români fără să li se facă o minimă verificare medicală, fără să fie trimişi în autoizolare.

Crede liderul ALDE că „a fost vorba de o bulă intenţionată prin care Vestul a trimis acasă oameni poate consideraţi a fi de un real pericol pentru ei, urmând să îi ia ulterior pe cei mai buni, pe cei mai muncitori, aşa cum au fost luaţi în starea de urgenţă cei 2.000 de români care au ajuns la cules de sparanghel”.

Ionel Petre caută explicaţii pentru „operaţiunea sparanghelul” când, în plină stare de urgenţă, dintr-un judeţ închis cum a fost Suceava, au plecat „cu acordul autorităţilor locale şi centrale sute de oameni pentru a munci în fermele din Germania, fără ca în prealabil, reprezentanţii statului român să verifice condiţiile de lucru de acolo”.

Preşedintele ALDE crede că bâjbâiala persistă şi nu se va întâmpla nimic bun. Nu vedem relansarea economică, nu vedem un sprijin consistent pentru mediul de afaceri, pentru cetăţeni. „Relansarea economică nu se face prin şomaj tehnic”, a precizat Petre.

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT