Connect with us

Dâmboviţa

Guvernarea liberală, marcată de confuzie, inconsecvenţă şi bulibăşeală

Publicat

pe

Ionel Petre - preşedinte ALDE Dâmboviţa

Preşedintele ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre, a ieşit în prima sa videoconferinţă de presă. În toată această perioadă care a trecut de la instalarea pademiei de coronavirus, liderul ALDE a transmis nenumărate comunicate de presă şi declaraţii în care şi-a exprimat clar, curajos, cu vână, punctul de vedere legat de situaţia socio-politică din România.

Ionel Petre, evident, nu a pierdut nici de această dată ocazia de a înfiera actuala putere liberală care, din punctul său de vedere, a bâjbâit la guvernare, transmiţând în spaţiul public, încă de la instalarea stării de urgenţă, mesaje neclare, nu de puţine ori creând confuzie din cauza multiplelor interpretări vehiculate chiar de cei care gestionează situaţia.

Preşedintele ALDE Dâmboviţa a criticat şi modul total anapoda prin care puterea a trecut de la starea de urgenţă la starea de alertă, aproape haotic, lăsând câteva zile neacoperite de lege. Asta fiindcă actul normativ care, în mod normal ar fi trebuit să fie creat în urmă cu mai multe săptămâni, fiindcă era previzibilă instalarea stării de alertă, nici măcar nu fusese conceput.

A mai mărturisit Ionel Petre că, din punctul său de vedere, starea de alertă constrânge mai mult decât starea de urgenţă. Avem libertatea de circulaţie în anumite limite, iar purtatul măştii de protecţie a devenit obligatoriu în mijloacele de transport în comun şi în spaţiile publice. A spus Ionel Petre că în cele trei zile „neacoperite de lege” au intrat în ţară peste 30 de mii de români fără să li se facă o minimă verificare medicală, fără să fie trimişi în autoizolare.

Crede liderul ALDE că „a fost vorba de o bulă intenţionată prin care Vestul a trimis acasă oameni poate consideraţi a fi de un real pericol pentru ei, urmând să îi ia ulterior pe cei mai buni, pe cei mai muncitori, aşa cum au fost luaţi în starea de urgenţă cei 2.000 de români care au ajuns la cules de sparanghel”.

Ionel Petre caută explicaţii pentru „operaţiunea sparanghelul” când, în plină stare de urgenţă, dintr-un judeţ închis cum a fost Suceava, au plecat „cu acordul autorităţilor locale şi centrale sute de oameni pentru a munci în fermele din Germania, fără ca în prealabil, reprezentanţii statului român să verifice condiţiile de lucru de acolo”.

Preşedintele ALDE crede că bâjbâiala persistă şi nu se va întâmpla nimic bun. Nu vedem relansarea economică, nu vedem un sprijin consistent pentru mediul de afaceri, pentru cetăţeni. „Relansarea economică nu se face prin şomaj tehnic”, a precizat Petre.

ACTUALITATE

Dacă ești nevaccinat, respect alegerea ta! Sunt vaccinat, respectați-mi alegerea!

Publicat

pe

Avocatul Gabriel Cioacă, probabil mișcat puternic de moartea colegului și prietenului său Iustin Iosifescu, care a pierit încolțit și ucis de coronavirus, de tragediile care se înmulțesc în jurul nostru, a postat pe pagina sa de Facebook un text interesant ca mesaj și compoziție. Din el răzbate clar îndemnul la vaccinare, la respectul față de cel de lângă tine, față de alegerea făcută. Până la urmă, trebuie să dăm o șansă vieții, chiar riscând. Uneori, frumusețea se naște din neprevăzut!

„Pentru că, în ultima perioadă, nu e zi să nu aud că un prieten, un amic sau un coleg nevaccinat împotriva Covid a plecat în lumea celor drepți, de parcă am fi pe front, las și eu asta aici.

Sunt VACCINAT și nu… nu știu ce conține – nici vaccinul ăsta, nici cele pe care le-am făcut când eram copil, nici alte medicamente, pentru a trata cancerul, SIDA, poliartrita, sau vaccinuri pentru sugari sau copii. Am încredere în doctorul meu când spune că e necesar.

De asemenea, nu știu ce este în ibuprofen, paracetamol sau alte medicamente, știu că îmi vindecă doar durerile, atunci când le am.

Nu știu care sunt ingredientele individuale din săpunul meu sau șamponul sau chiar deodorantele. Nu știu efectul pe termen lung al folosirii telefonului mobil sau dacă restaurantul în care tocmai am mâncat a folosit alimente curate și dacă se spălau pe mâini în bucătărie.

Nici nu știu calitatea aerului pe care îl respir și ce boli mi-ar putea aduce.

Pe scurt… sunt multe lucruri pe care nu le știu (sau poate nici nu vreau să le știu) și nu le voi ști niciodată…

Știu doar un singur lucru: viața este scurtă, foarte scurtă și totuși vreau să fac ceva diferit decât să merg la muncă în fiecare zi sau să rămân blocat! Încă vreau să călătoresc și să îmbrățișez oameni fără teamă și să regăsesc un sentiment din viața de “înainte”.

În copilărie, am fost vaccinat împotriva parotitei, rujeolei, poliomielitei, vărsatului de vânt și multe altele. Eu și părinții mei am avut încredere în știință și nu a trebuit să suferim sau să transmitem mai departe vreuna din boli.

Dacă nu ești vaccinat, respect alegerea ta!
Sunt vaccinat, respectați-mi alegerea!
Sunt vaccinat nu pentru a mulțumi Guvernul, ci:
* Pentru a evita o formă gravă Covid-19.
* Să nu ocup un pat de spital la ATI dacă mă îmbolnăvesc vreodată.
* Să-i îmbrățișez pe cei dragi.
* Ca să nu fie nevoie să fac teste PCR sau antigen ca să ies la dans, să merg la restaurant, să merg în vacanță și multe altele…
* Să-mi trăiesc viața fara restricții.
* Să-mi aduc copilul la școală și să pot participa la petrecerile lui.
* Pentru ca nenorocul ăsta de virus să devină o amintire veche”, a publicat, pe pagina sa de Facebook, avocatul Gabi Cioacă, din Târgoviște.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Centru de vaccinare la Colegiul Constantin Cantacuzino Târgoviște pentru elevi și profesori

Publicat

pe

Începând de astăzi – 21 octombrie 2021, la Colegiul Național Pedagogic Constantin Cantacuzino din municipiul Târgoviște funcționează un centru de vaccinare, unde s-au imunizat deja 42 de cadre didactice și elevi ai colegiului.

„Suntem pregătiți să îi ajutăm pe toți cei care doresc să se vaccineze. Soluția revenirii la o viață normală, la o educație de calitate în toate școlile din România, este vaccinarea”, este mesajul directorului Silvia Mareș, care încurajează vaccinarea prin exemplul propriu. Astăzi, și-a făcut cea de-a treia doză.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT