Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Parcul din zona fostei unităţi militare de lângă Gara Târgovişte prinde contur

Publicat

pe

Primăria Târgovişte construieşte un parc public de agrement, pe o suprafaţă de 16.481 mp, pe terenul fostei unităţi militare de la gară. Lucrările sunt în toi. Pe lângă cei 14.000 mp de spaţiu verde, spune edilul Cristian Daniel Stan, se vor amenaja: o piaţetă, o bibliotecă în aer liber, o fântână arteziană, un loc de joacă, o zonă de fitness şi, evident, alei pietonale şi piste pentru biciclişti.

„Spaţiul verde cuprinde zone cu vegetaţie bogată şi peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic. Se vor planta aproximativ 500 de arbori şi arbuşti din specii răşinoase şi foioase şi se vor amenaja zone cu flori. Va exista şi un sistem automat de irigaţii. Iluminatul ambiental se va realiza cu stâlpi de iluminat şi corpuri LED, iar iluminatul decorativ va presupune bolarzi şi proiectoare. Vor fi amplasate cismele şi toalete. De asemenea, parcul va fi dotat cu bănci, coşuri de gunoi, rastele şi o staţie de biciclete”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Valoarea investitiei este de 7.080.721,49 lei, inclusiv TVA, fonduri europene nerambursabile. Lucrarile vor fi finalizate în această vară.

„În paralel, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a finalizat reţeaua de canalizare, execuţia drumului de legătură dintre Bulevardul Regele Carol I şi strada Petru Cercel şi a demarat lucrările la sensul giratoriu de la intersecţia noului drum cu Bulevardul Regele Carol I.

Tot în zonă, în cadrul unei investiţii aflate deja în faza de licitaţie, Primăria Târgovişte va asigura un acces facil dinspre bulevardul I.C. Brătianu, prin lărgirea străzii Neagoe Basarab, va crea o nouă arteră de acces în Aleea Trandafirilor, dinspre cartierul CFR, şi vor fi realizate locuinţe ANL”, a mai spus primarul municipiului Târgovişte.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Străzi noi, trotuare și piste pentru bicicliști în orașul Titu

Publicat

pe

Administrația de la Titu, județul Dâmbovița, derulează, în această perioadă, ample lucrări care vizează infrastructura de transport. Se construiesc străzi, trotuare și piste pentru bicicliști în Titu-Nou, Titu-Târg și pe strada Gării. Totodată, Primăria Titu continuă și programul de reabilitare a blocurilor.

Sursa foto: Gazeta de Titu

Sursa foto: Gazeta de Titu

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Când și unde vor fi montate stații de reîncărcare pentru vehicule electrice şi hibrid

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a semnat, în această dimineață, contractul de achiziție publică privind furnizarea, montarea, instalarea și punerea în funcțiune a patru stații de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.

Valoarea contractului este de de 576.000 lei fără TVA, iar finanțarea este asigurată printr-un proiect gestionat de Administrația Fondului pentru Mediu.

„Cele patru stații de reîncărcare pentru vehicule electrice vor fi montate în următoarele locații: strada Ialomitei (în vecinătatea Complexului Turistic de Natație), în parcarea de lângă Piața Bărăției, pe strada Justiției (lângă Casa Armatei și stadion) și în parcarea de lângă BRD (vis-a-vis de Biblioteca Judeteana), cu precizarea că infrastructura de alimentare cu energie electrică este deja executată. Stațiile au o capacitate de minim două încărcări/oră/stație și vor fi livrate și montate în cel mult 60 de zile”, spune primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!