Connect with us

Dâmboviţa

Resetarea PSD Dâmboviţa din luna ianuarie a readus echilibrul în organizaţie

Publicat

pe

Un partid politic este reprezentat de liderii săi. Ei dau tonul, ei reprezintă „cheagul”, suportul trăiniciei și al consecvenței. De la ei pornesc încrederea, speranța, dorința de a merge înainte. Imaginea publică a unei formațiuni politice este dată de tonul și implicarea celui care conduce, de vizibilitatea lui, de modul de acțiune, de interacțiunea cu oamenii și cu structurile care alcătuiesc ceea ce se cheamă societate.

După cum am constata, la PSD Dâmbovița, aceste deziderate par să fie îndeplinite de când la cârma organizației se află echipa condusă de președintele Corneliu Ștefan. Dacă în perioada Rovanei Plumb, filiala era în disoluție, îngenuncheată de conflicte, animozitățile interne fiind pe un trend ascendent, când nu mai exista siguranță în decizii, când partidul era împărțit în ai noștri și ai lor, iar încrederea cetățeanului intrase în derivă, acum, constatăm că lucrurile au întrat în echilibru. Comunicarea este alta. Spiritul de echipă, risipit de varii interese în urmă cu un an, a revenit. Este o măsură a lucrurilor bune care se fac în partid, un element care radiază în afară și care arată cetățeanului că PSD Dâmbovița, prim oamenii pe care îi are, este pus în slujba comunităților locale.

Am urmărit în toată această perioadă, obiectiv, fără nicio pată de subiectivitate, activitatea PSD Dâmbovița, bazându-mă pe ceea ce se vede din exterior, vizualizând activitățile desfășurate, dar am adăugat și informațiile din interior, aflate pe surse. Totul pare că se desfășoară în tonul normalității și într-un echilibru constant. Deputatul Corneliu Ștefan și echipa pe care o are alături, respectiv senatorul Titus Corlățean – președinte executiv, primarul municipiului Târgoviște Cristian Daniel Stan – secretar general și ceilalți membri ai Biroului Permanent Județean conlucrează. Ce-i drept, au avut şi ghinion în aceste luni, din cauza pandemiei de coronavirus, care a îngreunat comunicarea cu cetățeanul și le-a perturbat planurile de acțiune și proiectele politice, dar au știut totuşi să iasă cu bine din acest impas. Ba chiar au comunicat, în aceste vremuri de stare de urgență și de alertă, caracterizate de numeroase restricții, cu mult mai bine decât în perioada când la cârma PSD Dâmbovița se afla Rovana Plumb, cu mult mai bine decât atunci când social-democrații erau la putere. Comunicarea cu presa a fost permanentă, a existat interacțiune cu cetățeanul, cu omul copleșit de probleme, s-a colaborat cu instituțiile publice și cu administrațiile locale conduse de primari PSD. Și, ce este mai important, nu au fost abandonate proiectele menite să schimbe în bine acest județ. L-am văzut pe deputatul Corneliu Ștefan, așa cum îi stă bine unui lider de partid, mergând în teren, dialogând cu edilii localităților, cu oamenii, aflându-se pe diverse șantiere. O dovadă a implicării, un ritual politic normal, care ține pornit motorul organizației și care generează și ceea ce se cheamă forța exemplului.

Există clar și o tactică ingenioasă, care se vede că dă roade, pentru că nu mai sunt animozități care să lezeze imaginea organizației, cel puțin la vedere. Conflictele au fost eliminate sau, dacă mai există, pe ici pe colea câte o fisură, sunt temperate și nu sunt împinse spre spațiul public. PSD Dâmbovița a redevenit, în câteva luni, organizația puternică pe care o știam și acest lucru s-a întâmplat într-o perioadă de pandemie și din postura de partid aflat în opoziție. Iată că primenirea conducerii, prin alegeri corecte, a dus în fruntea organizației o echipă tânără, motivată și decisă să performeze, să schimbe în bine viața locuitorilor județului Dâmbovița.

NOTĂ: În zilele următoare, vom publica astfel de analize şi cu privire la celelalte partide politice din judeţul Dâmboviţa.

Dâmboviţa

Percheziții în patru comune din Dâmbovița, la persoane bănuite de furt

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Polițiștii din Pucioasa au pus în aplicare, astăzi – 10 mai 2021, patru mandate de percheziție domiciliară, pe teritoriul localităților Șotânga, Vulcana Pandele, Glodeni și Doicești, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Cu această ocazie, au fost indisponibilizate mai multe unelte electrice, telefoane mobile, motoferastraie și obiecte contondente. De asemenea, la domiciliul unuia dintre bănuiți, polițiștii au descoperit un pistol cu aer comprimat cu încărcător și muniție aferentă, fiind întocmit un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

„Din cercetările efectuate a reieșit faptul că în perioada aprilie-mai, bănuiții ar fi pătruns într-o societate comercială și in doua locuințe din localitatea Vulcana Pandele, de unde ar fi sustras mai multe bunuri.

În urma activităților de cercetare penală, doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmand ca pe parcursul zilei de maine, 11 mai, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pucioasa în vederea dispunerii unor măsuri preventive.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz, pentru documentarea întregii activități infracționale”, se precizează într-un comunicat remis de IPJ Dâmbovița.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Consilierul județean Ionuț Lăscaie dezvăluie ilegalități din Primăria Lungulețu

Publicat

pe

Ionuţ Lăscaie, înainte de a fi consilier judeţean din partea PSD, a candidat la alegerile locale pentru funcţia de primar al comunei Lunguleţu. Nu a fost să fie! Cum spun unii după consumarea unui astfel de scrutin, au fost jocuri, înţelegeri, trădări, şi la suprafaţă şi în subteran.

Postul de primar al localităţii Lunguleţu a fost câştigat de reprezentantul PNL, un om de afaceri local, care, spune acum cu năduf Ionuţ Lăscaie, în timp ce tot adună la documente şi dovezi pentru a-și argumenta susţinerile, nu se pricepe deloc la administraţie. Ba chiar a iscat o adevărată furtună în localitatea cultivatorilor de varză şi cartofi.

A mărturisit consilierul judeţean social-democrat că, la Lunguleţu, s-a întâmplat ceva fără precedent în Dâmboviţa ultimilor ani. Actualul edil, probabil din dorința de a avea propria echipă liberală în Primărie, ar fi concediat, în decursul celor câteva luni ce s-au scurs de la alegerile locale din 27 septembrie anul trecut, 11 angajaţi din cadrul administraţiei publice locale. Şi, culmea, nu am auzit ca mai marii Prefecturii să fi luat vreo poziţie împotriva unui asemenea cutremur în administraţie! Corb la corb nu-și scoate ochii – ar zice unii! Asta fiindcă şi prefectul şi primarul provin din aceeaşi găoace politică cu pufi galbeni liberali.

Susţine fostul candidat social-democrat pentru funcţia de primar al Lunguleţului că bugetul localităţii a fost aprobat ilegal şi că aleşii PSD or să conteste acest lucru în următoarele zile.

„Vă spun şi de ce. Aprobarea bugetului s-a făcut în cadrul unei şedinţe extraordinare şi nu am înţeles de ce. Care a fost forţa majoră pentru care s-a întâmplat acest lucru? Şi ceea ce este mai grav, un consilier local PNL a votat bugetul comunei neavând dreptul să voteze, neîndeplinind calitatea de ales întrucât nu a îndeplinit procedura legală de validare. De acest aspect nu a ţinut cont nici secretarul Primăriei”, a precizat Ionuţ Lăscaie.

Consilierul judeţean acuză faptul că un referent care nu deţine nicio funcţie publică în cadrul Primăriei Lunguleţu, adică nu este funcţionar, ci doar personal contractual, ar fi semnat în locul contabilului şef documentele privitoare la bugetul localităţii.

„Ceea ce se întâmplă în administraţia publică de la Lunguleţu eu unul am crezut că este o glumă. Cred că filmul „Las Fierbinţi sau Primăria din Las Fierbinţi este cu zece clase mai sus decât Primăria de la Lunguleţu”, a mărturisit, public, preşedintele PSD Lunguleţu, care a promis că va ieşi public cu alte dezvăluiri despre ceea ce se întâmplă în comuna verzei şi a cartofului.

Este la modă acum ca primarii de comună să-şi tragă consilieri personali. Au aşa de multă treabă încât nu are cine le căra pixul şi mapa! Nu a făcut rabat de la acest nou curent nici primarul de la Lunguleţu. Ne spune Ionuţ Lăscaie că edilul şi-ar fi angajat, evident pe bani publici, un conslier personal de prin Botoşani.

„Nu l-am văzut nicodată, dar şi-a luat salariul. Statul de plată a fost semnat. Noi ştim de unde a apărut acel consilier personal, domnul Barna îl cheamă. Este un fost angajat al domnului Duvalmă de la PNL”.

Şi a povestit multe Ionuţ Lăscaie despre întâmplăriile legale sau mai puţin legale de prin administraţia de la Lunguleţu pe care a spus că nu are de gând să le lase aşa. Dar ar mai fi ceva tare care ne-a uimit şi pe noi, respectiv cum este alcătuit la Lunguleţu un convocator de şedinţă a Consiliului Local şi în ce mod ciudat şi poate ilogic este expusă ordinea de zi. A fost ceva nu pe vorbe, ci cu documentul în mână.

Nu comentăm prea mult că nu avem de ce. Prezentăm mai jos, în facsimil, mândreţe de convocator. Să îl vadă şi juriştii Prefecturii, dacă nu l-au văzut, şi să-şi dea cu părerea. În rest, despre Lunguleţu vom mai auzi. Acolo sunt oameni destoinici, gospodari, chiar dacă, din ceea ce reiese din spusele lui Ionuţ Lăscaie, la Primărie e jale!

Deputatul Radu Popa, pe tema situaţiei de la Lunguleţu, a transmis un avertisment.

„Dacă se va întâmpla ca în Consiliul Local respectivul consilier să fi votat fără să aibă jurământul depus, vă anunţ că voi depune plângere penală împotriva secretarului comunei Lunguleţu pentru neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Trebuie să înţeleagă şi băieţii ăştia de la PNL și de la USR PLUS, coaliţia asta de centru-noapte, că PSD este cel mai mare partid şi nu te poţi juca cu PSD.

Domnul prefect trebuie să iasă din atitudinea asta boemă de luni până vineri şi să se apuce de treabă. Subprefecta de la USR, care era cu dreptatea în gură în campania electorală, trebuie să aplice legea acum, să facă dreptate şi la Lunguleţu. Că dreptatea este şi pentru USR şi pentru PNL, nu numai pentru PSD! Legea este pentru toţi. Nu vom tolera astfel de comportamente”, a spus Radu Popa.

Parlamentarul l-a dat ca exemplu pe fostul lider PSD, Liviu Dragnea, care este la închisoare pentru că a angajat două secretare.

„Dacă domnul primar de la Lunguleţu şi-a angajat un consilier personal care nu vine la muncă trebuie să se ducă după Liviu Dragnea. Le spun eu clar, ca să înţeleagă”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT