Connect with us

ACTUALITATE

PERPLEX. Scenaritele din politică dăunează grav credibilităţii

Publicat

pe

Într-un politician care mimează unele lucruri, doar, așa, de dragul imaginii, pentru a da bine în fața opiniei publice, nu poți avea încredere deplină. Este clar că acest tip de individ este capabil să mimeze, la o ușoară influență a anturajului, chiar și democrația.

Politica, indiferent de consecințe, de riscuri, trebuie să fie curată, să se simtă clar buna intenție, spontaneitatea, de a arăta lumii persoana care ești, simplă, curată, nu personaj de scenarii clocite în cabinetele de periat imaginea.

Gestul lui Ludovic Orban de a se lăsa pradă unui joc stupid, mimând în fața țării că plantează un copăcel care era, de fapt, bine înfipt în pământ, a fost deplorabil. Ne-a arătat, pe viu, de ce pot fi capabili, până la urmă, cei care ne conduc. Adică, să ne mintă fără probleme.

Momentul, de o penibilitate extremă, s-a consumat în curtea vilei „Florica” de la Ștefănești, județul Argeș, cu ocazia împlinirii a 145 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal. Să dai cu cazmaua în jurul unui pomișor gata plantat doar ca să pontezi o acțiune, să creezi o imagine, este de-a dreptul jenant pentru un lider de partid și premier pe deasupra, dar și pentru cohorta de însoțitori care au mai și transmis live episodul fals. Slugarnic. Unii l-au mai distribuit și pe Facebook.

VIDEO

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Patru candidați pentru șefia CJAS Dâmbovița

Publicat

pe

Astăzi – 6 mai 2021, s-a dat startul la schimbarea, prin concurs, a managerilor Caselor Județene de Asigurări de Sănătate. Din cei 60 de candidați admiși după selecția dosarelor, doar 33 au intrat în examen, de la ora 10:00. Acesta s-a desfășurat în amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgență din București.

Sunt județe unde au fost înscriși mai mulți candidați pentru postul de director CJAS. Dâmbovița reprezintă o surpriză în acest sens, fiind reprezentată la această primă etapă a concursului de patru candidați. După testul scris, în termen de patru zile lucrătoare, concurenții vor susține la sediul CNAS un interviu. Președintele acestei instituții, Adrian Gheorghe, ne asigură că a fost organizat un concurs transparent, fără discriminare pe criterii politice sau de altă natură.

Conducerea CNAS susține că vor fi promovați doar acei candidați care au abilități de planificare, organizare, coordonare și control.

În Dâmbovița, la concurs s-au înscris: Cristina Sima – fost șef Compartiment juridic și patrimoniu în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Niculina Sandu – fost manager general CJAS Dâmbovița, Liliana Temergan – angajat CJAS Dâmbovița și Zamfira Ana Maria Dragotă – farmacistă, fiica patronului de la Popasul turistic Șipot din Moroeni, membră în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

Citește în continuare

ACTUALITATE

10 mai 2021: Start recensământul general agricol

Publicat

pe

În perioada 10 mai – 31 iulie 2021, se va desfășura, în toate utilitățile administrativ-teritoriale din România, recensământul general agricol, cu an de referință 2020. Informațiile vor fi colectate de la utilizatorii suprafețelor agricole și/sau deținătorii de animale.

La nivelul județului Dâmbovița, vor fi recenzate peste 116.000 de exploatații fără personalitate juridică și peste 1.000 de exploatații cu personalitate juridică – ne informează Comisia Județeană condusă de prefectul Aurelian Popa. Participarea la recensământ și furnizarea de informații corecte și complete sunt obligatorii, sub sancțiunea amenzii.

Recensământul general agricol – runda 2020 va evidenția schimbările intervenite de la cel din 2010. Este primul recensământul care se realizează prin intermediul unui chestionar electronic instalat pe un echipament informatic portabil. Informațiile colectate au caracter strict confidențial și vor fi anonimizate imediat după întrarea în sistem.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT