Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

PERPLEX. Scenaritele din politică dăunează grav credibilităţii

Publicat

pe

Într-un politician care mimează unele lucruri, doar, așa, de dragul imaginii, pentru a da bine în fața opiniei publice, nu poți avea încredere deplină. Este clar că acest tip de individ este capabil să mimeze, la o ușoară influență a anturajului, chiar și democrația.

Politica, indiferent de consecințe, de riscuri, trebuie să fie curată, să se simtă clar buna intenție, spontaneitatea, de a arăta lumii persoana care ești, simplă, curată, nu personaj de scenarii clocite în cabinetele de periat imaginea.

Gestul lui Ludovic Orban de a se lăsa pradă unui joc stupid, mimând în fața țării că plantează un copăcel care era, de fapt, bine înfipt în pământ, a fost deplorabil. Ne-a arătat, pe viu, de ce pot fi capabili, până la urmă, cei care ne conduc. Adică, să ne mintă fără probleme.

Momentul, de o penibilitate extremă, s-a consumat în curtea vilei „Florica” de la Ștefănești, județul Argeș, cu ocazia împlinirii a 145 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal. Să dai cu cazmaua în jurul unui pomișor gata plantat doar ca să pontezi o acțiune, să creezi o imagine, este de-a dreptul jenant pentru un lider de partid și premier pe deasupra, dar și pentru cohorta de însoțitori care au mai și transmis live episodul fals. Slugarnic. Unii l-au mai distribuit și pe Facebook.

VIDEO

ACTUALITATE

Nelu Tătaru: Nu este exclusă o nouă prelungire a stării de alertă!

Publicat

pe

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, astăzi – 3 iulie, în cadrul unei conferințe de presă, că nu este exclus ca starea de alertă, care expiră în data de 17 iulie, să fie prelungită. Totul din cauza faptului că, de trei săptămâni, numărul cazurilor de infectare cu coronavirus este în creștere în țara noastră.

A accentuat Nelu Tătaru că românii aproape că nu mai respectă deloc regulile de distanțare fizică și au renunțat și la portul măștii de protecție. De altfel, deja s-au conturat zone extrem de vulnerabile, precum litoralul sau Valea Prahovei. În acest context, secretarul de stat din cadrul Ministerului de Interne, Bogdan Despescu, a declarat că se vor organiza acțiuni de verificare cu efective mărite. Totodată, se vor opera detașări de personal, în special polițiști și jandarmi.

În ceea ce-i privește pe bolnavii asimptomatici, aceștia vor putea fi internați pentru 10 zile, după care medicul infecționist poate hotărî să-l plaseze în izolare la domiciliu. Pacienții care nu vor respecta aceasta măsură se vor alege cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Citește în continuare

ACTUALITATE

46 de prahoveni care fac dializă, infectați cu COVID-19!

Publicat

pe

Foto arhivă

Situație critică la Ploiești, în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri cu temutul coronavirus. 46 de oameni cu afecțiuni renale au fost diagnosticați cu COVID-19. Aceștia erau pacienții a două centre medicale unde făceau dializă.

De asemenea, la Spitalul de Pediatrie Prahova, aflat tot în municipiul Ploiești, cinci asistente medicale au ieșit pozitiv la testul pentru coronavirus.

”Două dintre acestea au primit rezultatele la începutul săptămânii, iar celelalte trei se numără printre cei 12 contacți direcți ai primelor două cadre medicale depistate pozitiv. Direcția de Sănătate Publică și conducerea unității medicale urmează să ia o decizie privind activitatea secției unde au fost cazurile de infectare cu SARS-CoV-2“, precizează Instituția Prefectului Prahova.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!