Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Copiii, profesorii, părinții nu merită bătaia de joc la care îi supune Ministerul Educației

Publicat

pe

De 70 de zile, de la declanşarea crizei, toţi cei din sistemul de educație românesc (preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici şi personal din învăţământ) trăiesc în panică şi nesiguranţă – spune Claudia Gilia, deputat PSD de Dâmbovița.

„Cu toții au făcut eforturi mari, cu rezultate minime, în lipsa unor direcții simple, clare, coerente. Pentru elevi, în primul rând, a fost o perioadă din care nu au câștigat foarte mult, ba, aș putea spune, că unii au pierdut foarte mult. Și mă refer, în special, la cei care provin din familii modeste.

Un ultim act al acestei perioade negre a învățământului este compromiterea examenelor finale. Ministerul Anisie a anulat licitația pentru măștile de protecție necesare elevilor și profesorilor, după ce formulase o cerere de ofertă cu dedicație.

În ultimele luni, am văzut cu toţii ce înseamnă ca un profesionist politruc să conducă învăţământul românesc. Din păcate, în „România Educată” a liberalilor, doamna Monica Anisie rămâne pe scaunul de șef al Educației”, este mesajul postat de parlamentara PSD pe pagina sa de Facebook după votul pe moțiunea împotriva ministrului Educației – Monica Anisie.

În contextul anulării licitației pentru achiziționarea de măști care să fie distribuite elevilor și cadrelor didactice, deputata Claudia Gilia pune și câteva întrebări, cu regretul că ministrul Monica Anisie nu a arătat disponibilitate pentru dialog și găsirea celor mai bune soluții:
– Cum se vor desfășura aceste pregătiri pentru examene și examenele în sine, în condiții de siguranță?
– Nu este suficient stresul provocat elevilor prin nesiguranța și haosul deciziilor din ultima perioadă?
– Chiar este nevoie de temeri suplimentare, doar pentru că ministerul vrea să facă o afacere din achiziția de echipament de protecție?

„Incertitudinea, bâlbele, contradicțiile, întârzierea în luarea deciziilor, gestionarea defectuoasă a sistemului educațional sunt elementele care au definit educația din România în această perioadă.
PSD a propus o serie de soluții pentru a se putea gestiona această criză. Din păcate, aroganța, politicianismul exacerbat îi împiedică pe liberali să recepteze orice mesaj constructiv.

Votul de astăzi este unul meritat de ministrul Anisie! Copiii, profesorii, părinții, bunicii nu merită, însă, bătaia de joc la care îi supune ministerul responsabil de educația tinerei generații! Care este lecția pe care o predați, doamna ministru”?

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

62 de pacienți COVID-19 pot cere externarea din Spitalul Pucioasa, conform deciziei CCR

Publicat

pe

La Pucioasa, sunt internate 62 de pacienți cu COVID-19, care, în conformitate cu decizia Curții Constituționale a României, pot solicita externarea și tratamentul la domiciliu. Consideră primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, că spitalul ar trebui să fie scos din sistemul de unități medicale tip suport COVID-19.

Spune edilul că sunt sute de bolnavi din zona de nord a județului Dambovita care suferă de diferite afecțiuni și care au nevoie de tratament și supraveghere medicală. Mai mult, nu mai există în acest spital, neajutat până acum de reprezentanții Ministerul Sănătății, materiale de protecție anti coronavirus.

Citește în continuare

Dâmboviţa

171 de locuri de muncă disponibile în Dâmboviţa, prin AJOFM

Publicat

pe

de

Astăzi – 6 iulie 2020, în baza de date a AJOFM Dâmboviţa sunt înregistrate 171 de locuri de muncă: 24 pentru persoanele cu studii superioare; 119 pentru meseriași și 28 de posturi pentru muncitorii necalificaţi.

Dintre acestea menţionăm: lăcătuș mecanic, conducător auto transport rutier de mărfuri, sudor, zidar, electrician întreținere și reparații, zidar, bucătar, mașinist la mașini pentru terasamente, infirmier, ospătar, confecționer articole textile, agent securitate, agent curățenie, lucrător comercial, vânzător, finisor terasamente, consilier orientare privind cariera, asistent medical, referent de specialitate financiar contabil, expert relații sociale, director economic, expert achiziții publice, inginer chimist, inginer mecanic, programator, specialist marketing, responsabil proces, programator fabricație, muncitor necalificat în construcții și muncitor necalificat în industria confecțiilor textile.

Detalii suplimentare se pot obţine consultând site-ul AJOFMDâmbovița (www.anofm.ro – ajofm dambovita – secțiunea persoane fizice/locuri de muncă vacante) sau direct la sediul instituției – Târgoviște, str. T. Vladimirescu, nr.1A, precum și la punctele de lucru din Moreni, Pucioasa, Găești, Băleni și Titu. Telefon contact: 0245.615.932.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!