Connect with us

ACTUALITATE

Ce ar trebui să fac dacă vreau să găsesc un loc de muncă în străinătate?

Publicat

pe

Te-a bătut de mai multe ori gândul să pleci la muncă în străinătate? Te-ai săturat de oferta și stilul de viață autohton? Nu ești singurul! Milioane de români au concretizat deja asta până în acest moment.

Majoritatea românilor care pleacă la muncă în alte țări ale Europei, au motive întemeiate să facă asta:
• Se decid să plece din lipsă de bani
• Consideră că ofertele de muncă sunt mai avantajoase
• Au perspective de viitor destul de slabe în țară
• Își doresc să plece iar în străinătate, pentru că le place viața în alte țări mai civilizate
• Au nevoie de un salariu mai mare pentru a-și achita datoriile și a-și întreține familia.

Decide în ce țară vrei să mergi!

Mulți români sunt în căutarea unor locuri de muncă în străinătate, în diferite domenii, pentru lucrători calificați și necalificați. Multă vreme, Italia și Spania erau cele mai populare țări în care lucrau mii români. Chiar și Marea Britanie a fost una dintre destinațiile preferate de români. În prezent însă Danemarca este află printre preferințele acestora.

Dacă nu ești mulțumit de câștigurile tale din România și vrei să cauți un job peste hotare, trebuie să te gândești la ce țară să alegi, desigur în funcție și de ofertele de muncă.

Mii de români au plecat de curând în Germania, la cules de sparanghel. Ei s-au bazat pe faptul că în Germania condițiile de muncă sunt bune și calitatea vieții destul de înaltă. Alte țări preferate de români sunt: Cehia, Elveția, Norvegia, Austria.

Mulți români decid să caute locuri de muncă în Danemarca pentru că oferta este mare, în agricultură, sere, domeniul forestier, ferme, construcții, depozite, fabrici și în sectorul serviciilor.

Verifică detaliile despre munca în străinătate și costul vieții!


Dacă într-adevăr dorești să te realizezi în străinătate, trebuie să afli detalii despre condițiile de muncă în țara în care vrei să pleci și aspecte importante despre costul vieții în acea țară (plata chiriei, prețul la alimente, serviciul medical). Merită să acorzi atenție la toate informațiile despre o asemenea călătorie.

Prin urmare, analizează toate aspectele:
• În ce țară și oraș vei lucra, care sunt condițiile de muncă
• Cine este responsabil de cazarea ta sau dacă trebuie să-ți găsești singur o locuință
• Ce costuri vei suporta, câți bani vei putea economisi
• Cât timp vei lucra și când vei reveni în țară.

Gândește-te dacă merită cu adevărat să muncești în străinătate!

Dacă nu ai un loc de muncă în țară și nici perspectiva de a găsi, este o idee bună să cauți un job într-o țară vecină. Te gândești probabil dacă merită sau nu să pleci? Desigur, trebuie să analizezi toate aspectele. Dacă este un loc de muncă bine plătit și condițiile sunt destul de bune, atunci cu atât mai bine. Dacă ai analizat toate aspectele și angajatorul este serios, atunci nu ai de ce să-ți faci griji.

Angajatorii din străinătate se plâng de lipsă de personal. Ei caută oameni cu experiență și cunoștințe în anumite domenii. Dacă ești un om capabil și cu experiență în domeniul în care vrei să te angajezi, ai toate șansele să fii apreciat, mulțumit de job și de venitul pe care-l vei primi. În cazul în care nu este chiar ce ți-ai dorit, poți căuta alte opțiuni mai bune și desigur tot în străinătate.

Caută un site cu locuri de muncă în străinătate!


Atunci când ai de gând să pleci la muncă în străinătate ai două variante: fie vei căuta singur un angajator care oferă locuri de muncă în străinătate, fie vei apela la o companie internațională de ocupare a forței de muncă, ca de exemplu: https://balticworkforce.com/ro.

Există agenții cu locuri de muncă pe Internet, unde poți afla diferite informații privind ofertele de job-uri pe termen scurt sau lung. Când vizualizezi o ofertă de muncă în străinătate, pe un site de pe Internet, este indicat să citești cu atenție toate informațiile furnizate. Foarte important este și să afli aspecte despre persoana care prezintă locurile de muncă. Când vine vorba despre plecarea la muncă în altă țară, trebuie să fii deosebit de atent.

Obținerea unui loc de muncă în străinătate nu este dificilă, mai ales dacă apelezi la surse de încredere. Desigur, cei care au experiență în anumite domenii sau care sunt deja calificați în diferite munci, se pot afla în situația privilegiată de a găsi mai repede de lucru.

Concurența pentru acest tip de angajare poate fi uneori mare dacă ofertele de locuri de muncă sunt bune. Uneori se ia în considerare educația, nivelul de calificare și cunoașterea unei limbi străine, de exemplu engleza, la nivel conversațional. Există oferte de locuri de muncă care ignoră cunoașterea unei limbi străine, nu consideră că asta este un obstacol de a face anumite munci. Prin urmare, sunt domenii de activitate în care nu este necesară limba engleză.

Dacă totuși știi limba engleză la nivel începător sau mediu, ai deja un bun punct de pornire. Poți învăța înainte de a pleca câteva fraze și cuvinte de bază, iar pe parcurs ai timp să mai prinzi din zbor expresii uzuale care te vor ajuta să te descurci în țara respectivă. Poți utiliza și un dicționar online, cu ajutorul căruia să comunici cu angajatorul. Dacă vrei să lucrezi o perioadă mai îndelungată de timp în străinătate, atunci ai putea face un curs de limba engleză, pentru a-ți perfecționa abilitățile lingvistice, care pot fi uneori chiar o necesitate. (P)

ACTUALITATE

Târgoviște: „Dinastia Nicolaeștilor -150 ani de viețuire”. O frumoasă poveste a orașului, istoria uneia dintre marile familii liberale

Publicat

pe

Deputatul PNL de Dâmbovița, Aurelian Cotinescu, a participat la lansarea unei cărți de excepție despre istoria unei familii liberale celebre a Târgoviștei, istoria unui crez politic, a dăruirii totale pentru comunitate.

„Din funcțiile publice pe care le-au deținut, prefect, senator, președintele Senatului, Nicolaeștii au avut ca priorități dezvoltarea economiei orașului, dezvoltarea urbană,dezvoltarea infrastructurii, a societății și, nu în ultimul rând, a culturii.

Atunci când mergeți pe Bulevardul Carol I, spre Gară, să știți că terenul a fost donat Primăriei de către familia Nicolaeștilor. Liceul nr. 2 a fost construit pe terenul donat de aceeași familie liberală. De asemenea, au înființat Muzeul de Istorie.

Vă invit să citiți această carte în care normalitatea este reprezentată de faptele concrete ale unei mari familii liberale în slujba orașului natal și a României”, a precizat deputatul Aurelian Cotinescu – secretar general al Grupului parlamentar PNL.

Istoricul și profesorul universitar Silviu Miloiu scrie în prefața cărții că „de-a lungul a patru generații, Nicolaeștii au întruchipat idealurile modernizatoare ale liberalismului, fiind un exemplu de integritate, devotament și implicare activă în evoluţia comunității și a statului. Cartea aduce în prim-plan nu doar realizările remarcabile ale membrilor acestei dinastii de avocați, ci și spiritul vibrant al epocii în care au trăit – o perioadă marcată de transformări profunde, consolidarea statului modern și eforturi neobosite pentru occidentalizarea României”.

Lucrarea a fost documentată și scrisă de Catrinel Lăzărescu Tănase, Mihai Oproiu și Corina Andrei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Elev din Târgoviște, performanță remarcabilă la informatică

Publicat

pe

Vlad Alexandru Duțu, elev în clasa a VI-a B la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Târgoviște, s-a calificat la Olimpiada Națională de Informatică. Determinarea, curiozitatea și dorința de autodepășire l-au propulsat printre cei mai buni elevi din țară la informatică.

Vlad se pregătește la Centrul de Excelență Dâmbovița, sub îndrumarea prof. Rafira Anca Mihaela, iar la clasă este coordonat de prof. Badea Camelia.

„Felicităm atât elevul, cât și profesorii săi pentru această realizare de excepție și îi dorim mult succes la faza națională! Suntem convinși că va face o figură frumoasă și va demonstra, încă o dată, că perseverența și excelența merg mână în mână”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite