Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Universitatea Valahia, concurs pentru mobilități Erasmus Plus în 12 țări ale Uniunii Europene

Publicat

pe

Universitatea „Valahia” din Târgoviște anunță scoaterea la concurs a unui număr de 300 de mobilități Erasmus Plus derulate în 54 de universități dintr-un număr de 12 state ale Uniunii Europene. Mobilitățile sunt destinate studenților, masteranzilor și doctoranzilor Universității „Valahia” din Târgoviște și sunt menite să le ofere acestora șansa de a urma până la 12 luni de mobilitate de studii și cercetare, cu susținerea financiară a programului Erasmus Plus, la cele mai celebre universități europene, de la Sorbona la Universitatea Carolină din Praga, de la Universitatea din Oslo la Santiago de Compostela, din Grecia, Italia și Spania până în Scandinavia, Polonia și țările baltice.

Studenţii care vor fi selectați vor putea să beneficieze din punct de vedere educaţional, lingvistic şi cultural de experienţa studierii în alte ţări europene, să facă parte din rețeau internațională de studenți Erasmus, să lege prietenii și colaborări pe termen lung, să contribuie la cooperarea între instituţii şi îmbogăţirea mediului educaţional al instituţiilor gazdă, să se bucure de transferul facil de credite şi de recunoaşterea perioadelor de mobilitate petrecute în străinătate, să-și adauge o experință europeană unică care se va transfera în mărirea șanselor de angajare la finalizarea studiilor universitare, masterale sau doctorale.

Persoanele doritoare să se înscrie la concurs trebuie să dețină calitatea de student al Universității „Valahia” din Târgoviște, să fie integraliști, să aibă media anilor de studii de minim 7 și să cunoască la nivel intermediar sau avansat o limbă străină, în funcție de țara în care intenționează să candideze. Actele necesare înscrierii se obțin cu ușurință, cele mai multe prin intermediul facilităților de comunicare digitală puse la dispoziție de universitate, și constau dintr-o scrisoare de intenție, un Curriculum Vitae model Europass, o adeverinţă din care să reiasă calitatea de student și situația școlară la zi, o recomandare din partea conducerii facultății, o adeverinţă medicală de la medicul de familie, 2 fotografii 4/5 și o copie după Cartea de identitate sau permisul de rezidenţă în România.

Doritorii își pot depune dosarele de înscriere până la data de 26 iunie 2020, urmând ca în zilele de 2-3 iulie 2020 să se desfășoare proba scrisă și interviul oral în limba străină aleasă. Studenții care intenționează să candideze vor putea transmite toate documentele de înscriere în format pdf pe e-mail responsabilului Erasmus din fiecare facultate sau de la Școala Doctorală, după caz.

Proba scrisă se va desfășura pe platforma de e-learning a Universității „Valahia” din Târgoviște ( https://moodle.valahia.ro), în vreme ce proba orală se va derula pe platforma Microsoft Teams a almei mater, pe care o utilizează în mod constant în procesul de învățământ digital și cu care sunt deja familiarizați. În vederea susținerii participării unui număr cât mai mare de candidați pentru a ocupa unul dintre locurile finanțate prin programul Erasmus din Bulgaria, Cehia, Finlanda, Franța, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania, Universitatea „Valahia” din Târgoviște pune la dispoziții informații detaliate despre platformele pe care se vor desfășura examenele (https://www.valahia.ro/images/documente/Moodle%20-%20Ghid%20minimal%20de%20utilizare.pdf și https://www.valahia.ro/images/documente/Teams%20-%20Ghid%20minimal%20de%20utilizare.pdf).

Mai multe informații pot fi obținute prin consultarea paginii dedicate de pe website-ul Universității „Valahia” din Târgoviște la adresa https://www.valahia.ro/en/international-relations/357-erasmus, de la Biroul Erasmus al Universității „Valahia” din Târgoviște (email: relint@valahia.ro, tel/fax: +40 245 211 809) sau participând la programul Erasmus Digital Open Day care va avea loc miercuri, 10 iunie 2020, între orele 10 și 12, pe platformele Microsoft Teams și Zoom.

Prof. univ. dr. habil. Silviu Miloiu
Prorector pentru Dezvoltare Instituțională și Relații Internaționale
Universitatea „Valahia” din Târgoviște

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PERPLEX. Ministrul care întâi vorbește și apoi gândește!

Publicat

pe

Se vede treaba că Ludovic Orban, care va rămâne în istorie ca „premierul pandemiei”, nu vrea în ruptul capului să renunțe la madam Anisie, care se face că dirijează sistemul educațional românesc. Sau poate chiar nu are cu cine să o înlocuiască pe ilustra ministeriasă specialistă în gafe și care și-a câștigat titlul de „madam pepsiglass”.

Cum poți să apari la tv sau prin ziare cu declarații tâmpe, lansate parcă fără să fie filtrate prin sita logicii? A spus doamna Anisie, fiind întrebată de moderator ce vor face cu tableta copiii care nu au curent electric acasă, că Ministerul Educației a realizat un parteneriat cu Televiziunea Română pentru rezolvarea acestei situații. Vor putea lua lecții la televizor. Adică? Păi, doamna ministru, televizorul nu funcționează pe bază de gaz lampant!

Citește în continuare

ACTUALITATE

Butimanu și Glodeni au intrat în scenariul roșu COVID. Vezi incidență cazuri pe fiecare localitate din Dâmbovița!

Publicat

pe

Comunele Butimanu și Glodeni, din județul Dâmbovița, au depășit, astăzi – 20 octombrie 2020, rata de incidență 3/1.000 de locuitori a cazurilor de infectare cu coronavirus. Prin urmare, în următoarele 14 zile, se vor aplica măsurile de prevenire prevăzute de HG 856/14.10.2020, privind prelungirea stării de alertă în România. DETALII AICI.

De asemenea, Comitetul Judeţean pentru Situații de Urgență a inclus unitățile de învățământ din cele două unități administrativ-teritoriale în planul roșu de funcționare (online). Aceeași decizie și pentru:
– clasa a IX-a B din cadrul Școlii Gimnaziale Speciale Târgovişte
– clasele a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a din cadrul Școlii Gimnaziale Vulcana Pandele
– clasa a III-a B din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 IL Caragiale.

Incidența cazurilor COVID-19 pe fiecare localitate din Dâmbovița. Sursa: Instituția Prefectului

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!