Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Universitatea Valahia, concurs pentru mobilități Erasmus Plus în 12 țări ale Uniunii Europene

Publicat

pe

Universitatea „Valahia” din Târgoviște anunță scoaterea la concurs a unui număr de 300 de mobilități Erasmus Plus derulate în 54 de universități dintr-un număr de 12 state ale Uniunii Europene. Mobilitățile sunt destinate studenților, masteranzilor și doctoranzilor Universității „Valahia” din Târgoviște și sunt menite să le ofere acestora șansa de a urma până la 12 luni de mobilitate de studii și cercetare, cu susținerea financiară a programului Erasmus Plus, la cele mai celebre universități europene, de la Sorbona la Universitatea Carolină din Praga, de la Universitatea din Oslo la Santiago de Compostela, din Grecia, Italia și Spania până în Scandinavia, Polonia și țările baltice.

Studenţii care vor fi selectați vor putea să beneficieze din punct de vedere educaţional, lingvistic şi cultural de experienţa studierii în alte ţări europene, să facă parte din rețeau internațională de studenți Erasmus, să lege prietenii și colaborări pe termen lung, să contribuie la cooperarea între instituţii şi îmbogăţirea mediului educaţional al instituţiilor gazdă, să se bucure de transferul facil de credite şi de recunoaşterea perioadelor de mobilitate petrecute în străinătate, să-și adauge o experință europeană unică care se va transfera în mărirea șanselor de angajare la finalizarea studiilor universitare, masterale sau doctorale.

Persoanele doritoare să se înscrie la concurs trebuie să dețină calitatea de student al Universității „Valahia” din Târgoviște, să fie integraliști, să aibă media anilor de studii de minim 7 și să cunoască la nivel intermediar sau avansat o limbă străină, în funcție de țara în care intenționează să candideze. Actele necesare înscrierii se obțin cu ușurință, cele mai multe prin intermediul facilităților de comunicare digitală puse la dispoziție de universitate, și constau dintr-o scrisoare de intenție, un Curriculum Vitae model Europass, o adeverinţă din care să reiasă calitatea de student și situația școlară la zi, o recomandare din partea conducerii facultății, o adeverinţă medicală de la medicul de familie, 2 fotografii 4/5 și o copie după Cartea de identitate sau permisul de rezidenţă în România.

Doritorii își pot depune dosarele de înscriere până la data de 26 iunie 2020, urmând ca în zilele de 2-3 iulie 2020 să se desfășoare proba scrisă și interviul oral în limba străină aleasă. Studenții care intenționează să candideze vor putea transmite toate documentele de înscriere în format pdf pe e-mail responsabilului Erasmus din fiecare facultate sau de la Școala Doctorală, după caz.

Proba scrisă se va desfășura pe platforma de e-learning a Universității „Valahia” din Târgoviște ( https://moodle.valahia.ro), în vreme ce proba orală se va derula pe platforma Microsoft Teams a almei mater, pe care o utilizează în mod constant în procesul de învățământ digital și cu care sunt deja familiarizați. În vederea susținerii participării unui număr cât mai mare de candidați pentru a ocupa unul dintre locurile finanțate prin programul Erasmus din Bulgaria, Cehia, Finlanda, Franța, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania, Universitatea „Valahia” din Târgoviște pune la dispoziții informații detaliate despre platformele pe care se vor desfășura examenele (https://www.valahia.ro/images/documente/Moodle%20-%20Ghid%20minimal%20de%20utilizare.pdf și https://www.valahia.ro/images/documente/Teams%20-%20Ghid%20minimal%20de%20utilizare.pdf).

Mai multe informații pot fi obținute prin consultarea paginii dedicate de pe website-ul Universității „Valahia” din Târgoviște la adresa https://www.valahia.ro/en/international-relations/357-erasmus, de la Biroul Erasmus al Universității „Valahia” din Târgoviște (email: relint@valahia.ro, tel/fax: +40 245 211 809) sau participând la programul Erasmus Digital Open Day care va avea loc miercuri, 10 iunie 2020, între orele 10 și 12, pe platformele Microsoft Teams și Zoom.

Prof. univ. dr. habil. Silviu Miloiu
Prorector pentru Dezvoltare Instituțională și Relații Internaționale
Universitatea „Valahia” din Târgoviște

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

DSP Dâmboviţa, informare privind focarele COVID-19 din județ, 8 iulie 2020

Publicat

pe

de

În ultima săptămână s-a constatat o creştere a cazurilor de SARS -CoV -2 la nivelul judeţului Dâmboviţa, fapt explicat prin:
– existenţa a două focare de colectivitate cu un număr mare de cazuri, unul cu 34 de cazuri înregistrat în cadrul unui centru rezidenţial aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dîmboviţa , iar celălalt cu 14 cazuri la o societate comercială;
– creşterea numărului de testări profilactice la nivelul centrelor rezidenţiale pentru persoanele adulte şi copii, conform Metodologiei de supraveghere a COVID-19;
– decizia societăţilor comerciale de a testa profilactic un număr cât mai mare de angajaţi, în detrimentul izolării la domiciliu a contacţilor direcţi ai cazurilor confirmate;
– decizia personală a pacienţilor internaţi de a se externa la cerere; -nerespectarea recomandărilor de autoizolare la domiciliu a persoanelor contacte directe ale cazurilor confirmate COVID-19, ca urmare a ultimelor modificări legislative;
– nerespectarea de către populaţia generală a regulilor de distanţare fizică, a celor de igienă personală, precum şi nepurtarea măştii de protecţie, ori utilizarea acesteia în mod necorespunzător;

Solicităm populaţiei judeţului Dâmboviţa să trateze cu maximă seriozitate această problemă de sănătate publică, să respecte toate recomandările specialiştilor în vederea limitării transmiterii comunitare, care a înregistrat o creştere îngrijorătoare în ultimul interval de timp.

Facem un apel la responsabilitate având în vedere capacitatea de spitalizare care este limitată în acest moment, motiv pentru care Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a iniţiat demersuri la nivelul Ministerului Sănătăţii în vederea nominalizării altor unităţi sanitare destinate tratării pacienţilor COVID-19.

DIRECTOR EXECUTIV DSP DÂMBOVIȚA – Dr. Sorin STOICA

Citește în continuare

ACTUALITATE

Autoritățile din Argeș se gândesc să instituie măsuri suplimentare de prevenire COVID-19

Publicat

pe

Emanuel Soare - prefect județul Argeș

Prefectul de Argeș, Emanuel Soare, a declarat că, în funcție de modul cum sunt respectate măsurile de prevenire a infecției cu coronavirus și de ritmul de creștere a cazurilor pozitive, se vor institui în județ reguli suplimentare, mai dure decât cele care se aplică în acest moment.

„Nu ne dorim acest lucru și sperăm ca cetățenii să dea dovadă de responsabilitate și să respecte măsurile de prevenire a infecției cu noul coronavirus”, a spus prefectul Emanuel Soare.

În acest moment, toate instituțiile cu atribuții de control din judetul Argeș acționează în teritoriu pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19. În ultimele 24 de ore, s-au aplicat peste 100 de amenzi, dar și avertismrnte. Reamintim și faptul că a fost operaționalizată o linie telefonică TelVerde – 0800800165, la care cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară.

Conform datelor furnizate de DSP, în județul Argeș situatia se prezintă astfel:
– persoane aflate în carantină: 1;
– persoane aflate în izolare (anchetă epidemiologică): 152;
– persoane internate în spital: 393 (dintre care 8 la ATI);
– persoane vindecate: 284;
– persoane diagnosticate pozitiv: 1083;
– persoane decedate: 58.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!