Connect with us

ACTUALITATE

Faptele de cruzime împotriva animalelor, din ce în ce mai multe

Publicat

pe

Faptele de cruzime împotriva animalelor, din păcate, par să se înmulțească. După ce doi copii din oraşul Vulcan, județul Hunedoara, au aruncat în gol de pe un bloc cu 10 etaje un biet câine, o altă întâmplare de acest gen a oripilat opinia publică. Un tânăr de 22 de ani, din comuna Bughea de Jos, județul Argeș, este cercetat de poliţişti pentru faptul că şi-a asmuțit câinele de luptă pe un biet patruped nevinovat.

Imaginile de groază au fost făcute publice sâmbătă de către Tudor Tim Ionescu, consilier general ALDE la Primăria Capitalei, activist în organizaţiile pentru drepturile animalelor. Se pare că proprietarul câinelui omorât în chinuri ar fi făcut sesizare la Poliție, dar, în primă fază, oamenii legii nu ar fi luat nicio măsură.

Ieri, Tudor Tim Ionescu a publicat pe pagina sa de Facebook încă o filmare-dovadă a unei fapte de cruzime faţă de animale care s-a petrecut în judeţul Călăraşi, cu precizarea că s-a făcut apel la 112, iar răspunsul a fost că nu au echipaj să trimită un echipaj la faţa locului. În imagini apare un individ care bate cu sălbăticie un câine.

Şi tot ieri, tânărul consilier municipal a reuşit să salveze un căţeluş care fusese închis într-o maşină parcată în Bucureşti, se pare că de trei zile. De această dată, au răspuns apelului lansat şi poliţiştii şi jandarmii. Proprietare a fost în final convinsă să renunţe la căţeluş.

VIDEO

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT