Connect with us

ACTUALITATE

Loterie pe pandemie: Starea de alertă nu-i oprește pe români să spere la un viitor mai bun

Publicat

pe

Până nu demult, amatorii de jocuri de loterie puteau fi foarte des întâlniți atât în agențiile Loteriei Române, cât și în agențiile de pariuri stradele. Situația însă s-a schimbat brusc, din data de 17 martie, atunci când toate sălile de jocuri (aproximativ 15.000) și agențiile de pariuri (aproape 14.000) din România au fost închise din cauza pandemiei. În acel moment, cei care încă nu avuseră contact cu fenomenul loto online au avut de ales între a învăța să parieze online și a se abține de la joc.

Partea bună este că există mai multe case de pariuri online, care sunt licențiate la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, în a căror ofertă se regăsesc pariurile pe loterie. Începătorii, care obișnuiau să-și verifice biletele jucate în agenții online, au putut face tranziția relativ ușor către pariurile online. Dar, chiar și cei neexperimentați au putut cu ușurință să învețe să-și joace numerele folosind un smartphone, o tabletă sau un computer.

Același lucru s-a întâmplat și în ceea ce privește amatorii de păcănele: jocul nu a încetat, iar diferența este că s-a mutat online. Cu privire la pariuri sportive, lucrurile stăteau altfel, întrucât o bună parte dintre pasionați aveau deja cont la casele de pariuri online, pentru a nu rata începutul meciurilor sau pentru a viziona și paria pe anumite evenimente transmise live.

Nu putem însă neglija numărul mare de pasionați de loto, statistică și matematică, care s-au îndreptat de multă vreme către pariurile pe loto. De ce preferă atât de mulți jucători să parieze pe loto, în detrimentul achiziționării unor bilete de la Loteria Română? Secretul stă în tipurile de pariuri oferite și în metoda premierii.

Să explicăm pe scurt diferențele între cele două forme de joc:
• La loto online se pot plasa pariuri pe unul, două, trei sau pe tot felul de combinații și sisteme (3/5, 4/8, 8/14 etc.), iar în cazul unui câștig, cota este direct proporțională cu probabilitatea de a nimeri respectiva combinație. Așadar, premiile pentru categoriile inferioare sunt mai mari la pariuri online pe loterii precum Polonia Multi, decât la 6/49.
• La Loteria Română există o formă limitată de joc, cu clasicele bilete care pot fi completate, iar adăugarea unui număr suplimentar crește foarte mult miza. În plus, potul este împărțit într-o manieră ușor nefavorabilă celor care vor nimeri 3, 4 sau 5 numere, întrucât premiul cel mare are o pondere covârșitoare.

Operatorii de pariuri au fost însă siliți să se concentreze pe celelalte categorii de jocuri de noroc, din cauza faptului că majoritatea competițiilor sportive au fost suspendate în primăvară. Așadar, în lipsă de meciuri pe care să poată paria, mulți dintre amatorii de adrenalină s-au îndreptat către pariuri pe sporturi virtuale și eSports, poker, bingo, blackjack, ruletă, păcănele online și așa mai departe. Dar nici jocurile de loterie nu puteau să lipsească din acest pachet alternativ. Așa că, destule case de pariuri online care nu stăteau prea bine la acest capitol și-au îmbunătățit platforma de pariuri pe loterie.

Viteza este unul dintre punctele forte facilitate de practicarea jocurilor de noroc în mediul online. Prin urmare, mulți români pariază frecvent la Grecia Kino, o loterie de tip 20 din 80, ale căror extrageri au loc zilnic odată la 5 minute, între orele 09:00 și 22:00. Cu toate aceste, nu toate casele de pariuri oferă pariuri pentru toate cele 12 extrageri care au loc într-o oră, însă există zeci de loterii pe care se poate paria, așa că oferta nu este niciodată săracă. În plus, există numeroase loterii de tip Keno virtuale, pe care se poate paria la foc automat.

După cum am punctat, se poate observa că pariurile pe loto se aseamănă într-o bună măsură cu pariurile sportive, în sensul că riscul și recompensa pot fi dozate de către parior. Totuși, nu poate să nu ne mire faptul că majoritatea românilor care pariază se orientează în continuare către loterie, în această perioadă în care există atâtea alternative. Explicația furnizată de psihologi este aceea că foarte multe persoane din țara noastră nu găsesc o cale de a-și îmbunătăți substanțial traiul și speră să dea lovitura la jocuri de noroc. Se pare că acest fenomen ia amploare în perioadele de criză economică, așa că ne putem aștepta că industria jocurilor de noroc să-și revină mai rapid decât alte industrii care au fost, de asemenea, puternic impactate de pandemia din acest an. (P)

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Patru candidați pentru șefia CJAS Dâmbovița

Publicat

pe

Astăzi – 6 mai 2021, s-a dat startul la schimbarea, prin concurs, a managerilor Caselor Județene de Asigurări de Sănătate. Din cei 60 de candidați admiși după selecția dosarelor, doar 33 au intrat în examen, de la ora 10:00. Acesta s-a desfășurat în amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgență din București.

Sunt județe unde au fost înscriși mai mulți candidați pentru postul de director CJAS. Dâmbovița reprezintă o surpriză în acest sens, fiind reprezentată la această primă etapă a concursului de patru candidați. După testul scris, în termen de patru zile lucrătoare, concurenții vor susține la sediul CNAS un interviu. Președintele acestei instituții, Adrian Gheorghe, ne asigură că a fost organizat un concurs transparent, fără discriminare pe criterii politice sau de altă natură.

Conducerea CNAS susține că vor fi promovați doar acei candidați care au abilități de planificare, organizare, coordonare și control.

În Dâmbovița, la concurs s-au înscris: Cristina Sima – fost șef Compartiment juridic și patrimoniu în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Niculina Sandu – fost manager general CJAS Dâmbovița, Liliana Temergan – angajat CJAS Dâmbovița și Zamfira Ana Maria Dragotă – farmacistă, fiica patronului de la Popasul turistic Șipot din Moroeni, membră în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

Citește în continuare

ACTUALITATE

10 mai 2021: Start recensământul general agricol

Publicat

pe

În perioada 10 mai – 31 iulie 2021, se va desfășura, în toate utilitățile administrativ-teritoriale din România, recensământul general agricol, cu an de referință 2020. Informațiile vor fi colectate de la utilizatorii suprafețelor agricole și/sau deținătorii de animale.

La nivelul județului Dâmbovița, vor fi recenzate peste 116.000 de exploatații fără personalitate juridică și peste 1.000 de exploatații cu personalitate juridică – ne informează Comisia Județeană condusă de prefectul Aurelian Popa. Participarea la recensământ și furnizarea de informații corecte și complete sunt obligatorii, sub sancțiunea amenzii.

Recensământul general agricol – runda 2020 va evidenția schimbările intervenite de la cel din 2010. Este primul recensământul care se realizează prin intermediul unui chestionar electronic instalat pe un echipament informatic portabil. Informațiile colectate au caracter strict confidențial și vor fi anonimizate imediat după întrarea în sistem.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT