Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Cum prevenim infracțiunile de furt și înșelăciune

Publicat

pe

Polițiștii de prevenire din Târgoviște și Găești au discutat cu cetățenii, ieri – 10 iunie, cu privire la modalitățile de protecție în cazul infracțiunilor de furt și înșelăciune. Totodată, au distribuit, inclusiv în cutiile poștale, pliante cu sfaturi utile.

Recomandări:
– Asiguraţi-vă uşile cu sisteme de închidere şi utilizaţi-le atunci când părăsiţi locuinţa, dar şi atunci când sunteţi acasă. Încuiaţi întotdeauna uşa de la intrare!
– Pentru locuinţele cu un singur nivel sau cele situate la parter, trebuie să aveţi în atenţie asigurarea cu gratii a ferestrelor sau supravegherea acestora atunci când sunt lăsate deschise pentru aerisirea încăperilor.
– Pentru uşile metalice urmăriţi ca acestea să aibă şildurile îngropate sau inel de protecţie.
– În cazul în care aţi pierdut o cheie, înlocuiţi imediat sistemul de închidere!


– Folosiţi eficient interfonul, permiteţi accesul doar persoanelor cunoscute.
– Nu ezitaţi să întrebaţi persoanele străine, pe care le sesizaţi în bloc, pe cine caută, aceste întrebări descurajează posibilii infractori.
– Nu faceţi publică plecarea dumneavoastră şi rugaţi vecinii să vă supravegheze locuinţa pe timpul cât lipsiţi de acasă. Procedaţi la fel şi dumneavoastră când aceştia sunt plecaţi.
– Nu permiteţi copiilor să deschidă uşa persoanelor necunoscute, chiar dacă acestea susțin că sunt trimise de dumneavoastră, consecinţele pot fi grave.
– În cazul în care la uşa dumneavaostră se prezintă persoane care vând sau cumpără diferite produse nu le permiteţi accesul în locuinţă!
– Cereţi să vi se prezinte şi verificaţi legitimaţiile persoanelor care îşi declină calităţi oficiale.
– Dacă suspectaţi comiterea unor astfel de fapte, sunați la numărul pentru apeluri de urgență -112 sau anunțați cea mai apropiată unitate de poliție!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Senatorul Titus Corlățean, solicitare la Guvern pentru reabilitarea blocului din Găești afectat de explozie

Publicat

pe

Titus Corlățean, senator PSD de Dâmbovița, a aflat cu stupoare că găeștenii din blocul care a fost afectat grav de o deflagrație cu mai multe luni în urmă sunt și acum pe drumuri, autoritățile statului neimplicându-se în rezolvarea acestei probleme deosebite.

Disperați, oamenii l-au căutat pe demnitarul social-democrat pentru a-i expune problema cu care se confruntă și a-i solicita sprijin. Ieri, senatorul Titus Corlățean a adresat o interpelare pe această temă premierului Florin Cîțu. Titus Corlățean i-a adus la cunoștință primului ministru și faptul că reprezentantul Guvernului în teritoriu nu s-a implicat deloc pentru rezolvarea acestei probleme. Prefectul Aurelian Popa, ca președinte al Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, ar fi putut interveni pentru a găsi soluții de reconsolidare a imobilului afectat de explozie.

„Am fost contactat recent în calitatea mea de senator care reprezintă circumscripția Dâmbovița în Senatul României, de locuitori ai blocului menționat. Oameni disperați care m-au informat că, la trei luni de la producerea deflagrației, nu au primit niciun fel de ajutor și nici măcar o undă de speranță din partea autorităților statului român.

Există o expertiză care a fost deja realizată pro bono de către un constructor din localitate dornic să ajute, iar această expertiză confirmă faptul că blocul poate fi refăcut, că locuitorii se pot întoarce în acest bloc, dar este nevoie de acțiune instituțională din partea Guvernului României.

Nu există informații, până la această oră, legate de faptul că prefectul ar fi acționat, că acest Comitet Județean pentru Situații de Urgență care are competențe în materie ar fi acționat în vreun fel și nu există vreo informație legată de vreun demers de la nivelul factorilor de decizie județeni către Guvernul României pentru a îndeplini procedura standard, legală care există în astfel de situații în caz de catastrofe pentru ca guvernul să realizeze ce are de realizat pentru a veni rapid în sprijinul cetățenilor afectați.

Sursa foto: ISU Dâmboviţa

Pe cale de consecință, domnule prim-ministru, doresc să vă adresez următoarea interpelare: Ce intenționați să faceți în perioada următoare, ce măsuri intenționează guvernul să adopte, eventual o hotărâre de guvern care să acorde sprijinul bugetar, financiar și alte modalități logistice necesare pentru a interveni pentru refacerea blocului afectat de această explozie groaznică și care a produs și victime”, a spus senatorul Titus Corlățean.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa, soluții pentru a simplifica interacțiunea dintre instituțiile publice și cetățeni

Publicat

pe

Una dintre prioritățile președintelui Consiliul Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, o constituie sprijinirea mediului de afaceri local, dezvoltarea sănătoasă a economiei dâmbovițene. La atingerea acestui deziderat, spune șeful administrației județene, nu se poate ajunge decât prin muncă în echipă, prin implicarea tuturor factorilor de decizie, printr-o colaborare strânsă cu partenerii din mediul privat.

„Vom sprijini mediul de business dâmbovițean, iar, prin agrearea unor măsuri comune, companiile locale vor fi ajutate astfel încât să devină mult mai competitive în raport cu concurența regională și națională”, a spus Corneliu Ștefan.

De asemenea, Consiliul Județean Dâmbovița are în vedere și dezvoltarea sectorului economic din domeniul IT.

„Parcul Industrial IT de la Priboiu, pe care intenționăm să îl înființăm, poate deveni generator de venituri pentru județul nostru, dar și un important pol al industriei software din Regiunea Sud Muntenia”, a mai precizat presedintele CJ Dâmbovița.

Se are în vedere digitalizarea administrației, atât la nivel județean cât și la nivel local. Astfel încât să fie simplificată interacțiunea dintre instituțiile publice și cetățeni.

„Nu se vor mai pierde ore întregi în fața ghișeelor pentru obținerea unui document, cererile vor fi trimise de acasă, în format electronic, iar răspunsul va fi furnizat în același mod”, a mai adăugat Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT