Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

S-au pus bazele unui proiect educativ-pilot în județul Dâmbovița, pe model nemțesc

Publicat

pe

Consiliului Județean Dâmbovița a încheiat un protocol de colaborare cu compania Steinbeis Transfer Management, în vederea atragerii de investitori în județ. Potrivit acestui acord, se va crea în comun o platformă pentru realizarea de transfer tehnologic și fundamentarea unui mediu propice pentru susținerea economiei locale, cât și în vederea unei bune cooperări instituționale cu parteneri din landul Baden-Württemberg.

„Protocolul va debuta, însă, cu o activitate în domeniul educațional, în sensul în care reprezentanții companiei Steinbeis intenționează să întreprindă un proiect-pilot la nivelul județului Dâmbovița, care să fie, ulterior, implementat la nivel național, în eventualitatea în care se va dovedi a fi unul de succes. Acesta se va baza pe modelul de bune practici din învățământul german.

Colaborarea dintre CJD și Steinbeis Transfer Management a început în luna ianuarie a acestui an când, în urma discuțiilor purtate, s-a concluzionat că o primă oportunitate de promovare o reprezintă participarea la Expoziția privind Managementul Investițiilor 2020 (EME 2020), una dintre cele mai mari platforme germane pentru promovarea investițiilor, eveniment care urma să aibă loc la Frankfurt pe Main, în luna martie, dar care, din cauza pandemiei de noul coronavirus, a fost reprogramat pentru luna septembrie a acestui an.

Ținând cont de prioritățile de dezvoltare ale județului Dâmbovița și de experiența companiei Steinbeis Transfer Management, s-a apreciat că, pentru construirea stațiunii turistice de interes național Padina-Peștera, următoarele direcții de acțiune sunt esențiale: construirea unei pârtii de schi, realizarea de instalații de transport pe cablu, construirea de hoteluri, restaurante, spații comerciale etc.; parcuri de business, respectiv parcurile industriale din localitățile Moreni, Mija și Priboiu; în domeniul educaţiei, colaborarea între Universitatea „Valahia” din Târgovişte şi universităţi din Germania, inclusiv în domeniul transferului de tehnologie”, se precizează într-un comunicat remis de CJ Dâmboviţa.

Întâlnirea de astăzi continuă cu o vizită la Universitatea „Valahia” din Târgoviște, Parcul Industrial Priboiu și Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pitești rezolvă problema inundațiilor din zona Velișoara-Grigorești

Publicat

pe

Primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, a semnat, astăzi – 27 noiembrie 2020, primul contract de proiectare și execuție în calitate de edil. Este vorba despre o investiție în valoare de 1,48 milioane de lei, care va pune capăt problemelor cauzate de inundații în zona Velișoara-Grigorești, prin lucrări de regularizare a pârâului cu același nume. Fondurile sunt asigurate din bugetul local, iar durata de execuție este de patru luni, din care o lună pentru proiectare. Câștigător al licitației este SC HIDRO CONSTRUCȚIA ARGEȘ SA.

„În ultimii trei ani, constant, în perioadele cu ploi abundente, proprietățile private au fost inundate. Zona are aspect rural, impunându-se necesitatea execuției unui canal betonat pentru dirijarea apelor meteorice la debitele transmise de Apele Române și dublarea podețului tubular existent cu unul corect dimensionat pentru a asigura captarea, dirijarea și evacuarea apelor meteorice, inclusiv de pe străzile laterale”, se precizează într-un comunicat remis de Primăria Pitești.

Edilul Cristian Gentea a declarat că va urmări cu atenție desfășurarea și finalizarea la termen a proiectului. Investiția are scop estetic și funcțional, prin eliminarea stagnării apelor în șanțuri și asigurarea evacuării apelor meteorice în perioadele cu precipitații abundente.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu distribuie 2.000 de pachete cu dulciuri de Moș Nicolae

Publicat

pe

Sursa foto: Gazeta de Titu

Perioada grea prin care trecem din cauza noului coronavirus nu a pus punct tradiției de Moș Nicolae la Titu, unde Primăria și Consiliul Local au pregătit 2.000 de pachete cu dulciuri pentru preșcolari și elevii din clasele I-VIII.

Cadourile au fost deja predate unităților de învățământ din oraș, urmând să fie distribuite copiilor în perioada 2-4 decembrie. Pentru ca totul să decurgă fără probleme, cu respectarea masurilor de protecție sanitară, au fost întocmite planificări.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!