Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Tablou automatizare pompa submersibila pentru control si o buna functionare

Publicat

pe

Automatizarea instalatiilor de pompare permite cresterea fiabilitatii si aprovizionarea cu apa neintrerupta, reducerea costurilor de munca si de exploatare si dimensiunea rezervoarelor de control. Pentru automatizarea sistemelor de pompare, pe langa echipamentele generale ( contactoare , startere magnetice , intrerupatoare, relee intermediare), se foloseste si un tablou automatizare pompa submersibila, care este un sistem special de control si monitorizare.

Sonde nivel pentru controlul apei

Pentru a proteja pompa submersibila de la „functionarea pe uscat” instalata, de exemplu, in put, sunt folosite sonde nivel de apa pentru pompa. Lucrurile sunt si mai grave daca pompa submersibila ramane in functiune cand nu exista apa. In acest caz, deteriorarea pompei este aproape inevitabila, atunci cand nivelul apei din put scade. Sondele de nivel pentru pompe submersibile sunt proiectate pentru puturi cu o inaltime a coloanei de apa de pana la 100 de metri. Carcasa sondei este mica si este echipata cu un cos de siguranta din otel inoxidabil pentru o rezistenta mecanica mai mare si protectie impotriva particulelor mecanice solide care pot fi prezente in apa.

Sistem electronic de control

Sistemul electronic este o combinatie de diferite elemente care sunt capabile sa controleze functionarea echipamentelor de pompare. Principalele componente includ:
• releu de comanda;
• unitate de alimentare electronica
Functionarea corecta a pompelor este afectata de modul de control. Automatizarea pe o pompa de apa se distinge prin urmatoarele scheme de functionare:
• controlul presiunii. O optiune similara este potrivita pentru instalatiile care furnizeaza lichid dintr-o sursa subterana. Pentru transportul dintr-un put de apa in casa, instalatia este echipata suplimentar cu electrozi. Pentru usurinta de utilizare, producatorii ataseaza plute.
• control de nivel. Astfel de unitati sunt montate la alimentarea cu apa. In ele, autocontrolul este efectuat de un releu pe conducta. Ideal pentru circuite casnice cu puturi forate de orice dimensiune. In timpul montarii, este setata presiunea dorita, pentru a se efectua pornirea si oprirea pompei de apa.
Pompa de apa trifazata

Pompa de apa trifazata este echipata cu un panou de control suplimentar. O astfel de masura face posibila protejarea dispozitivului de aparitia de inalta sau joasa tensiune, protejeaza impotriva dezechilibrului de faza care apare peste tot. Acest lucru creste costul, dar face operatiunea mai fiabila si mai stabila. Pompele submersibile de 380 volti au cateva caracteristici, si anume:
• indicatori de putere mare
• dimensiuni mici
• de inalta performanta

Pompa de apa monofazata

O caracteristica distinctiva a unor pompe de apa este motorul care functioneaza cu o tensiune monofazata de 220-240 V. Este recomandata sa fie utilizata pentru nevoile casnice – udare, irigare, umplerea rezervoarelor. Poate pompa apa curata, fara impuritati si incluziuni abrazive. Adancimea de absorbtie este de pana la 8 metri.

Motor monifazat cu condensator

Pompele de apa cu motor monofazat sunt concepute pentru a functiona cu un condensator si supraincarcari conectate continuu. Acest motor este proiectat pentru functionarea fiabila in puturile de apa cu un diametru de 4 cm sau mai mult si are caracteristici excelente de joasa tensiune si cuplu de pornire ridicat. Este echipat cu rulmenti radiali si de tractiune cu ungere a apei pentru a elimina nevoia de intretinere. Motorul este umplut cu un fluid special, care asigura protectie impotriva inghetului la temperaturi de depozitare de pana la -15 grade С.

Pompa de apa cu senzor termic motor

Datorita comutarii complexe, motoarele electrice trifazate nu au o protectie incorporata impotriva supraincalzirii, dar aproape intotdeauna un senzor termic motor este construit in infasurarea motorului, ceea ce permite oprirea de urgenta. Trebuie inteles ca un motor electric trifazat nu trebuie conectat niciodata fara automatizare de protectie. (P)

ACTUALITATE

Comisia Europeană sprijină o rețea internațională de cercetare clinică pentru tratamentul COVID-19

Publicat

pe

Comisia Europeană va sprijini cu 15,7 milioane de euro inițiativa EU-RESPONSE, care va institui o rețea de cercetare clinică pentru tratamentul noului coronavirus și al altor boli infecțioase emergente – informează Centrul Europe Direct  Târgovişte.

Consorțiul EU-RESPONSE, condus de Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale (INSERM – Institutul Național francez de Sănătate și Cercetare Medicală), reunește 21 de parteneri cu capacități de cercetare de renume mondial din 13 state membre ale UE și din Norvegia, Elveția și Turcia.

„EU-RESPONSE constituie un pas important în direcția unor studii clinice intervenționale paneuropene, care nu numai că se desfășoară la scara de care avem nevoie pentru a evalua rapid tratamentele potențiale, ci se și pot adapta rapid pe măsură ce apar realități și idei noi. Această rețea europeană de studii clinice intervenționale îi va folosi în prezent Europei pentru a aborda problemele provocate de noul coronavirus și ne va ajuta să ne pregătim pentru amenințări viitoare, oferind viteză, amploare și solidaritate”, a declarat comisarul Mariya Gabriel.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Dâmbovița, locul III la „Cupa Federației la tir cu arcul” 2020 prin jandarmul Silviu Stan

Publicat

pe

Locotenentul Silviu Stan, din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița, și-a adjudecat, în acest weekend, locul al III-lea la “Cupa Federației la tir cu arcul”, ediția 2020, competiție organizată pe stadionul Olimpia din București la care au participat 50 de concurenți. Pasionat de acest sport, jandarmul dâmbovițean a intrat în concurs la categoria “compound seniori masculin”, ședința de tragere fiind pe o distanță de 50 de metri, și a obținut 664 de puncte din 720 posibile.

Silviu Stan intenționează ca de anul viitor să intre în lotul național și astfel să poată reprezenta România prin participarea la competiții internaționale. Pe lângă tir cu arcul, ofițerul jandarm este pasionat și de zborul cu deltaplanul, de caiace și mașini de epocă.

Locotenentul Stan Silviu îşi desfăşoară activitatea în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița din anul 2014, fiind absolvent la Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” din București.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!