Connect with us

ACTUALITATE

Tablou automatizare pompa submersibila pentru control si o buna functionare

Publicat

pe

Automatizarea instalatiilor de pompare permite cresterea fiabilitatii si aprovizionarea cu apa neintrerupta, reducerea costurilor de munca si de exploatare si dimensiunea rezervoarelor de control. Pentru automatizarea sistemelor de pompare, pe langa echipamentele generale ( contactoare , startere magnetice , intrerupatoare, relee intermediare), se foloseste si un tablou automatizare pompa submersibila, care este un sistem special de control si monitorizare.

Sonde nivel pentru controlul apei

Pentru a proteja pompa submersibila de la „functionarea pe uscat” instalata, de exemplu, in put, sunt folosite sonde nivel de apa pentru pompa. Lucrurile sunt si mai grave daca pompa submersibila ramane in functiune cand nu exista apa. In acest caz, deteriorarea pompei este aproape inevitabila, atunci cand nivelul apei din put scade. Sondele de nivel pentru pompe submersibile sunt proiectate pentru puturi cu o inaltime a coloanei de apa de pana la 100 de metri. Carcasa sondei este mica si este echipata cu un cos de siguranta din otel inoxidabil pentru o rezistenta mecanica mai mare si protectie impotriva particulelor mecanice solide care pot fi prezente in apa.

Sistem electronic de control

Sistemul electronic este o combinatie de diferite elemente care sunt capabile sa controleze functionarea echipamentelor de pompare. Principalele componente includ:
• releu de comanda;
• unitate de alimentare electronica
Functionarea corecta a pompelor este afectata de modul de control. Automatizarea pe o pompa de apa se distinge prin urmatoarele scheme de functionare:
• controlul presiunii. O optiune similara este potrivita pentru instalatiile care furnizeaza lichid dintr-o sursa subterana. Pentru transportul dintr-un put de apa in casa, instalatia este echipata suplimentar cu electrozi. Pentru usurinta de utilizare, producatorii ataseaza plute.
• control de nivel. Astfel de unitati sunt montate la alimentarea cu apa. In ele, autocontrolul este efectuat de un releu pe conducta. Ideal pentru circuite casnice cu puturi forate de orice dimensiune. In timpul montarii, este setata presiunea dorita, pentru a se efectua pornirea si oprirea pompei de apa.
Pompa de apa trifazata

Pompa de apa trifazata este echipata cu un panou de control suplimentar. O astfel de masura face posibila protejarea dispozitivului de aparitia de inalta sau joasa tensiune, protejeaza impotriva dezechilibrului de faza care apare peste tot. Acest lucru creste costul, dar face operatiunea mai fiabila si mai stabila. Pompele submersibile de 380 volti au cateva caracteristici, si anume:
• indicatori de putere mare
• dimensiuni mici
• de inalta performanta

Pompa de apa monofazata

O caracteristica distinctiva a unor pompe de apa este motorul care functioneaza cu o tensiune monofazata de 220-240 V. Este recomandata sa fie utilizata pentru nevoile casnice – udare, irigare, umplerea rezervoarelor. Poate pompa apa curata, fara impuritati si incluziuni abrazive. Adancimea de absorbtie este de pana la 8 metri.

Motor monifazat cu condensator

Pompele de apa cu motor monofazat sunt concepute pentru a functiona cu un condensator si supraincarcari conectate continuu. Acest motor este proiectat pentru functionarea fiabila in puturile de apa cu un diametru de 4 cm sau mai mult si are caracteristici excelente de joasa tensiune si cuplu de pornire ridicat. Este echipat cu rulmenti radiali si de tractiune cu ungere a apei pentru a elimina nevoia de intretinere. Motorul este umplut cu un fluid special, care asigura protectie impotriva inghetului la temperaturi de depozitare de pana la -15 grade С.

Pompa de apa cu senzor termic motor

Datorita comutarii complexe, motoarele electrice trifazate nu au o protectie incorporata impotriva supraincalzirii, dar aproape intotdeauna un senzor termic motor este construit in infasurarea motorului, ceea ce permite oprirea de urgenta. Trebuie inteles ca un motor electric trifazat nu trebuie conectat niciodata fara automatizare de protectie. (P)

ACTUALITATE

Descoperă orașul Ploiești prin intermediul desenelor și machetelor realizate de elevi

Publicat

pe

Muzeul „Ion Luca Caragiale” din Ploiești vernisează, marți – 11 mai 2021, la ora 12:00, expoziția temporară itinerantă „Ploieşti – oraşul meu”, organizată în colaborare cu profesorii îndrumători şi elevii Şcolii Gimnaziale „Nicolae Iorga” din Ploieşti.

„Tema expoziţiei a pornit de la proiectul educaţional „Ploieştiul de altădată”, proiect iniţiat ca o călătorie în timp prin intermediul cărţilor poştale ilustrate.

Proiectul expoziţional vă provoacă să descoperiţi oraşul Ploieşti prin intermediul desenelor şi machetelor realizate de elevii claselor a V-a B, a V-a D, a VI-a A, a VI-a B, a VI-a C, a VII-a B, a VII-a C şi a VIII-a A, profesori coordonatori: Nicoleta Camelia Bucurică, Eugenia Dârmon şi Luminiţa Tonsciuc.

Prin acest proiect expoziţional încercăm să evidenţiem cum o activitate extraşcolară poate fi transformată într-o expoziţie reuşită, ce poate fi admirată de publicul larg”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Muzeul Judetean de Istorie și Arheologie Prahova.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Burse pentru studii despre efectele consumului moderat de bere asupra sănătății

Publicat

pe

de

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție a lansat un nou program de burse de cercetare pe tema efectelor consumului moderat de bere în raport cu sănătatea. Înscrierile se desfășoară în perioada 4 mai – 1 decembrie 2021, iar valoarea totală a fondurilor va fi de 100.000 de lei.

Programul este adresat în principal studenților aflați în an terminal la specializări de natură științifică (medicină, biologie, chimie), dar și la specializări conexe, precum nutriție, educație fizică sau științe sociale, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi din centre de învățământ superior sau centre de cercetare din România.

De asemenea, în program se pot înscrie și cadrele medicale cu specializările diabet, nutriție, boli metabolice și cardiologie, dar și cadre didactice din învățământul universitar și post-universitar, care își pot coordona studenții pentru realizarea unui astfel de studiu.

Pentru a aplica, cei interesați pot descărca rapid formularul de înscriere doar accesând pagina https://www.beresanatatenutritie.ro/burse-de-cercetare/ sau pot solicita un formular la adresa de email centru@beresanatatenutritie.ro. Formularul completat trebuie transmis la aceeași adresă de email până la data de 1 decembrie 2021.

Pentru a fi eligibili, studenții aplicanți vor avea nevoie de un coordonator de proiect dintr-o instituție de învățământ superior sau centru de cercetare din România și care să fie cel puțin asistent universitar sau cercetător științific. Cadrele medicale ce doresc să aplice pot depune proiectul în nume propriu sau ca parte a unei echipe de medici, fără a fi necesar un coordonator de proiect.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT