Connect with us

Dâmboviţa

„Cârlanii” de la PRO România Dâmboviţa continuă atacurile la PSD

Publicat

pe

PRO România Dâmboviţa merge mai departe cu tirurile controlate asupra PSD, ceea ce înseamnă că nu s-a întâmplat nimic la nivel relaţional între cele două formaţiuni politice. Este un semn că lupta s-ar putea să devină din ce în ce mai dură şi că alianţa a rămas doar un vis frumos. Este clar că reprezentanţii PRO România nu ar fi pornit atacurile de factură preelectorală dacă nu le-ar fi permis conducerea, respectiv senatorul Adrian Ţuţuianu, cel care şi-a exprimat intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi care a spus în nenumărate rânduri că nu a găsit nicio portiţă de înţelegere la PSD.

Lovituri în stil milităresc asupra primarului municipiului Târgoviște

Cosmin Tătulescu – PRO România Târgovişte

La ultima conferinţă de presă, Cosmin Tătulescu, membru al organizaţiei PRO România Târgovişte, a uzitat de gloanţele trasoare pentru a-l ataca pe edilul Daniel Cristian Stan, marşând pe faptul că nu şi-a dus la îndeplinire unele promisiuni electorale. Au fost înşirate mai multe asemenea elemente de program neîndeplinit, în special cele referitoare la crearea de locuri de muncă.

Cosmin Tătulescu a precizat că nu este mulţumit de cum arată oraşul, că străzile nu prezintă armonie, că s-a construit aiurea. A spus Tătulescu că Târgoviştea ar fi meritat un parc industrial ca lumea. Şi că doar noi şi municipiul Alexandria am fi deficitari la acest capitol. Şi-a bătut uşor cuie în talpă membrul PRO România când a atins un subiect sensibil şi declanşator de polemică în spaţiul public. A vorbit despre acordarea în regim de folosinţă gratuită de către Primăre a unei suprafeţe de peste 50.000 mp Arhiepiscopiei Târgoviştei. Terenul ar fi situat în zona şoselei spre Găeşti şi că acolo urmează să fie înfiinţat un cimitir pe care să îl administreze Sfânta Biserică Ortodoxă, în condițiile în care s-ar fi putut ocupa Primăria, nu Arhiepiscopia. A menţionat Tătulescu și că, în Târgovişte, fiinţează şi alte culte religioase. În plus, ar fi bine să ne ocupăm mai mult de cei vii decât de morţi!

Una peste alta, loviturile au curs într-un ritm milităresc, culminând cu promisiunea că aleşii PRO România, când vor ajunge în consiliul local, vor iniția un proiect de hotărâre privind înfiinţarea unui parc industrial pe terenurile fostului Combinat de Oţeluri Speciale din Târgovişte, astfel încât municipiul să fie scos de pe lista oraşelor neatreactive pentru investitorii economici.

Revenim un pic la treaba cu cimitirul. Nu putem depăşi acest subiect fiindcă Tătulescu, prin discursul pe această temă, l-a provocat pe vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu, care nu pregetă şi răspunde prompt când apare o situaţie de criză în care numele Arhiepiscopiei Târgovişte, al Bisericii Ortodoxe în general, este vehiculat, cu tentă critică, în mediile de comunicare. Vicarul eparhial îi spune lui Cosmin Tătulescu, pe o reţea de socializare, trecând în revistă momentul istoric în care conducerea judeţului, la acea vreme reprezentată de senatorul Adrian Ţuţuianu, şi primarul municipiului Cristian Daniel Stan au mers împreună cu prelaţii bisericii la locul cu pricina şi au stabilit că este cel mai potrivit pentru înfiinţarea unui cimitir. În final, vicarul eparhial îl acuză pe membrul PRO România că nu s-a documentat suficient şi că dezinformează opinia publică.

Primarului de la Moreni i se cere să renunțe la salariu, fiindcă nu-l merită

Răzvan Bejan – PRO România Moreni

Revenind la atacurile „cârlanilor PRO România”, cum i-a numit vicepreşedintele PSD Radu Popa pe cei care gustă politica pentru prima dată, asupra social-democraţilor, a urmat la cuvânt Răzvan Bejan, candidatul PRO România Dâmboviţa pentru funcţia de primar al municipiului Moreni. Tânărul porneşte o rafală întinsă de critici la adresa actualului edil, Constantin Dinu, despre care spune că, din cele 42 de obiective propuse la începutul mandatului, s-a ales praful, „au rămas doar miniciuni”.

Răzvan Bejan vine cu o propunere inedită. Aceea prin care primarul în exerciţiu al Moreniului să renunţe la salariul pe cele trei luni de prelungire a mandatului său, extensie datorată pandemiei de coronavirus. Zice el că ar fi un gest de bun simţ, fiindcă nu a dovedit că şi-ar merita banii respectivi. Nu l-a iertat tânărul de la PRO România nici pe Nicolae Răbaia, actualul administator public al Moreniului. Candidatul PRO România nu îşi explică cum un om care, până mai ieri îl critica la greu pe primarul Dinu, ba era chiar unul dintre cei mai consecvenţi la acest capitol, acum se află, bine mersi, în echipa Primăriei Moreni. Spune Bejan că, după părerea sa, a fost vorba de un joc ieftin. Mai mult, a zis că „nu văd de ce trebuia o astfel de funcţie într-o primărie neperformantă”.

După ce a înşirat nerealizările edilului Constantinn Dinu, tânărul de la PRO România a expus şi câteva proiecte care ar trebui materializate urgent în acest municipiu, respectiv construirea unei autogări şi a unei societăţi de transport public local care să deservească oraşul şi comunele din jur. A mai spus ceva şi despre extinderea parcului industrial. Nu putea să îşi încheie discursul fără să amintească de liderul PRO România Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, care, a declarat Bejan, munceşte enorm pentru binele partidului şi pentru judeţul Dâmboviţa, pentru a construi o echipă politică solidă, competitivă, care să poată prelua frâiele judeţului după formula care combină experienţa seniorilor cu entuziasmul tinerilor.

Cristian Vălu, de la Baleni, a folosit deocamdată gloanțele de manevră

Cristian Vălu – Pro România Băleni

După Răzvan Bejan a urmat la cuvânt un alt „cârlan”, ce-i drept mai hârşit prin ale politicii – Ionuţ Cristian Vălu, de la Băleni, fost membru PSD, ALDE şi acum PRO România. Tânărul Vălu a îndeplinit într-o perioadă funcţia de viceprimar al comunei, consilier local, apoi a lucrat şi prin Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate, pe când era la ALDE. Acum ţinteşte postul de primar al Băleniului. A fost mai reţinut în ceea de priveşte atacurile la adresa actualului edil. A folosit gloanţe de manevră, ceea ce în politică se cheamă arătatul piscii. Cum a spus el, atât deocamdată, restul urmează mai târziu.

Vălu s-a mulţumit să spună că localitatea sa are nevoie de reţele de apă şi de canalizare, de un centru medical, de un centru cultural…

Dâmboviţa

Frații Marin din Târgoviște au parcurs cu succes drumul de la vis la realitate

Publicat

pe

I-am cunoscut pe soții Marius Mihai și Sabina Marin în anul 2011, în redacția Adevărul de Seară Târgoviște. Cumva timid, au venit atunci să ne povestească despre performanțele celor trei băieți ai lor – Mihai, David și Gabriel, care reușiseră să urce pe podiumul unor importante concursuri de arte marțiale la nici un an de zile de la momentul când au decis să renunțe la emoții și să intre în competiții.

Am scris atunci, în 2011, cu mare drag despre cei trei copii de-o șchioapă care aveau un singur vis: să devină campioni ai artelor marțiale, ca tatăl lor. De altfel, ei învățaseră să meargă în sala de sport și își petreceau acolo aproape tot timpul liber. Astăzi, numele fraților Marin, din Târgoviște, apare periodic în multe publicații, Mihai, David și Gabriel fiind multipli campioni naționali, europeni și mondiali la arte marțiale. Este o realitate care mă bucură nespus, mai ales că, indiferent câte articole s-au publicat și câte altele vor mai urma, eu, un gazetar care nu s-a specializat pe domeniul sport, voi rămâne primul jurnalist care le-a pus pe hârtie povestea, să o poată citi un oraș întreg. A fost fel meu simplu de a-i încuraja într-un moment când, în afară de părinți, nu credea nimeni că Mihai, David și Gabriel își vor îndeplini visul.

Frații Marin și tatăl lor, în 2011

Au trecut 10 ani de la prima noastră întâlnire, dar legătura de suflet care s-a creat atunci a rezistat. Cumva, mă simt parte a acestei familii de sportivi și trăiesc și eu cu mândrie toate victoriile băieților și faptul că au devenit ambasadori ai sportului, despre care spun că îți dă încredere de sine și echilibru psihic.

Asociația Club Sportiv Marin Marius Mihai te așteaptă să intri în echipă! Poți alege să urmezi cursuri de inițiere și performanță în Wushu Kung Fu, Sanshou – Box Chinezesc, Tai Chi, Arme Tradiționale, Tonfa, Nunchaku și alte Arme Tradiționale, Lupte de stradă, MMA, Muay Thai, într-o sală dotată cu toate cele necesare. Elevii, studenții și persoanele cu venituri minime vor beneficia de o reducere de 50%, iar persoanele cu dizabilități au acces gratuit la antrenamente. Detalii la telefon 0728.393.649. Și cum deplasările la competițiile naționale, dar mai ales la cele internaționale, sunt costisitoare, ACS Marin Marius Mihai caută sponsori. De asemenea, se pot face donații în contul Asociației: RO12BTRLRONCRT0400432901.

 

 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Muzeele din Dâmbovița pot fi vizitate gratuit, marți – 18 mai

Publicat

pe

de

Marţi – 18 mai 2021, de Ziua Internațională a Muzeelor, toate instituțiile de cultură aflate în administrarea Complexului Național Curtea Domnească din Târgovişte pot fi vizitate gratuit.

Vorbim despre: Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul de Istorie, Muzeul „Vasile Blendea”, Muzeul de Artă, Muzeul „Casa Romanţei”, Casa Atelier “Gheorghe Petraşcu”, Muzeul de Etnografie şi Folclor Pucioasa, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, Casa Atelier “Gabriel Popescu” din Vulcana Pandele, Casa Memorială I. L. Caragiale, Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Şcolii de Ofiţeri „Ferdinand I” la spaţiul profan al procesului şi execuţiei soţilor Ceauşescu şi al sfârşitului regimului totalitar din România”, Muzeul Etnografic „Prof. Dumitru Ulieru” Pietroşiţa.

Totodată, de marți – 18 mai 2021, se va relua şi serviciul de ghidaj în următoarele muzee: Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă, Muzeul „Casa Romanţei”, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, Casa Atelier “Gabriel Popescu” din Vulcana Pandele. Acesta va fi oferit gratuit în data de 18 mai 2021.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT