Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Programul redeschiderii grădinițelor din municipiul Târgoviște

Publicat

pe

În perioada 24 iunie – 1 iulie, toate grădinițele din municipiul Târgoviște vor fi redeschise, a anunțat, astăzi 24 iunie, primarul Daniel Cristian Stan, cu prilejul verificării stadiului lucrărilor de reabilitare, extindere și modernizare ce sunt executate la Grădinița Nr. 8 „Rază de Soare”. Copiii de aici vor merge la Grădinița Nr. 15, care se va redeschide începând de mâine – 24 iunie, la fel ca și grădinițele 1, 9, 14 și 16. Pe 25 iunie, se deschide Grădinița Nr. 12, pe 29 iunie – Grădinița Nr. 2, iar pe 1 iulie – Grădinița Nr. 3.

„Am făcut tot ceea ce a ținut de administrația publică locală pentru ca unitățile de învățământ preșcolar din municipiu să beneficieze de tot ceea ce este necesar pentru desfășurarea activității în condițiile impuse de pandemia de COVID-19. Am asigurat dezinfectanți, dispensere, am asigurat tot ceea ce înseamnă fonduri necesare dezinfectării și pregătirii unităților de învățământ pentru primirea copiilor într-un context epidemiologic deloc ușor”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Cât privește lucrările care se execută la Grădinița „Rază de Soare”, vorbim despre un proiect cu fonduri europene nerambursabile in valoare de aproximativ 12 milioane de lei.

„Se reabilitează cele două corpuri de clădire existente și se construiește un corp nou, care va găzdui o sală de festivități și pentru educație fizică. Proiectul are o durată de execuție de 31 de luni, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în iunie 2019.

Pe ceea ce înseamnă infrastructură educațională in municipiul Târgoviște, se mai lucrează în momentul de față la proiectul de reabilitare, modernizare și extindere a Școlii Mihai Viteazul, o unitate de învățământ care, începând cu noul an scolar, își va primi elevii într-o casă nouă, una dintre cele mai moderne unități de învățământ din România. De asemenea, se mai lucrează la Creșa Nr. 8, care va fi gata în următoarele 30 de zile. Proiectul este finanțat prin PNDL. Totodată, se lucrează la creșele 13 și 14. Și aceste unități de învățământ sunt foarte aproape de finalizare, tot pe PNDL. Se lucrează la Creșa Nr. 16.

De asemenea, am semnat contractul de execuție pentru Creșa Nr. 2. Toate aceste proiecte prin Programul National de Dezvoltare Locală. Mai lucrăm, pe fonduri europene, la noua grădiniță din cartierul Sagricom. Sperăm să reușim că, la începutul anului școlar, să avem și acolo o unitate de învățământ nouă cu toate facilitățile. Este vorba de o unitate pe care o construim în parteneriat cu Ministerul Educației. Se mai lucrează în momentul de față și la baza sportivă de la Colegiul Constantin Carabella și, încă o veste bună, suntem foarte aproape de semnarea contractului de finanțare și pe ceea ce înseamnă reabilitare, modernizare, extindere și dotare Școală Nr. 6 „Tudor Vladimirescu”.

Totodată, se lucrează la Școala Nr. 13 „Matei Basarab”, cel mai mare proiect de reabilitare, modernizare, extindere și dotare a unei unități de învățământ din istoria municipiul Târgoviște. Proiectul de la Școală Nr.6 va fi și mai mare. Practic, infrastructura educațională din municipiul Târgoviște se va schimba radical chiar începând cu următoarele 30 de zile, când începe finalizarea acestor investiții deosebit de importante”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Au început lucrările de reabilitare și modernizare a pasajului rutier de la Pavcom

Publicat

pe

Astăzi – 6 mai 2021, au debutat lucrările de reabilitare și modernizare a infrastructurii de transport public local în municipiul Târgoviște. Este vorba despre un proiect de aproximativ 50 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile. Investiția vizează reabilitarea pasajului de la Pavcom, a coridoarelor de transport public local, între care bulevardul Regele Carol I și străzile Gării și lt. Stancu Ion, și a tuturor stațiilor de traseu, precum și construirea unui depou lângă Complexul Turistic de Natație și a trei stații de capăt.

„Toate acestea pentru a avea un sistem de transport public local în municipiul Târgoviște foarte performant. Lucrările la pasajul de la Pavcom vor fi finalizate în această vară. De asemenea, săptămâna viitoare vor debuta și lucrările pe strada Gării, astfel încât să reușim să finalizăm cât mai rapid această investiție care are în vedere aproximativ 60.000 de metri pătrați de străzi și trotuare și care va transforma transportul public din municipiul Târgoviște. În afara secțiunii de autobuze, care este deja acoperită în acest moment, plus încă 12 autobuze pe care le mai avem de adus, acest proiect vine să completeze investiția. Este cea mai mare investiție din istoria municipiului Târgoviște pe fonduri europene. Valoarea cumulată a proiectelor de care discutăm se apropie de 170 de milioane de lei”, a explicat primarul Daniel Cristian Stan.

Cu prilejul debutului lucrărilor pe pasajul de la Pavcom (Șoseaua Găești), edilul a venit cu precizări și în legătură cu centura municipiului.

„Sperăm ca, la finalul acestei săptămâni, să reușim să finalizăm unul din sensurile de pe pasajul rutier de la Petru Cercel (zona Dâmboviţa Mall), inclusiv cu rosturi, să deviem circulația și să intrăm la execuția rosturilor și pe sensul pe care se circulă în acest moment, astfel încât luna aceasta să putem să dăm drumul lucrărilor și acolo. De altfel, proiectul privind centura municipiului Târgoviște este aproape gata în acest moment și, după foarte mult timp, Târgovişte va avea un prim inel de centură ocolitoare la standarde de calitate decente, cu două poduri construite de la zero, cu patru pasaje reabilitate și cu 15 km de drum și de canalizare, toate acestea în cadrul unui proiect care se va finaliza în următoarele 30 de zile”.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Pucioasa va avea curând una dintre cele mai moderne școli din județ

Publicat

pe

Schimbările sunt vizibile de la o zi la alta la Colegiul Național Nicolae Titulescu Pucioasa, unde se execută lucrări de reabilitare, modernizare, extindere și dotare. Primarul Constantin Ana spune că administraţia locală va implementa, în scurt timp, și un proiect care vizează sistematizarea curții acestei unități de învățământ, cu circuite mai eficiente și mult mai utile pentru elevi.

„Curând, foarte curând, vom avea în față cea mai modernă școală din județ, sper mult mai atrăgătoare pentru toți copiii din nordul județului, dar și pentru cadrele didactice de la școlile generale din zonă, care vor avea un motiv mai puțin să sfătuiască absolvenții clasei a VIII-a să opteze pentru liceele din alte orașe! La fel, vine momentul ca cei de la Titulescu să se ridice la înălțimea eforturilor noastre”, a punctat primarul Constantin Ana.

Proiectul de la Colegiul Național Nicolae Titulescu Pucioasa are o valoare de aproximativ 15 milioane de lei, iar lucrările propriu-zise au demarat în luna august 2020. Edilul își dorește ca investiția principală (etapa întâi) să fie gata până la debutul anul școlar 2021-2022.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT