Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Programul redeschiderii grădinițelor din municipiul Târgoviște

Publicat

pe

În perioada 24 iunie – 1 iulie, toate grădinițele din municipiul Târgoviște vor fi redeschise, a anunțat, astăzi 24 iunie, primarul Daniel Cristian Stan, cu prilejul verificării stadiului lucrărilor de reabilitare, extindere și modernizare ce sunt executate la Grădinița Nr. 8 „Rază de Soare”. Copiii de aici vor merge la Grădinița Nr. 15, care se va redeschide începând de mâine – 24 iunie, la fel ca și grădinițele 1, 9, 14 și 16. Pe 25 iunie, se deschide Grădinița Nr. 12, pe 29 iunie – Grădinița Nr. 2, iar pe 1 iulie – Grădinița Nr. 3.

„Am făcut tot ceea ce a ținut de administrația publică locală pentru ca unitățile de învățământ preșcolar din municipiu să beneficieze de tot ceea ce este necesar pentru desfășurarea activității în condițiile impuse de pandemia de COVID-19. Am asigurat dezinfectanți, dispensere, am asigurat tot ceea ce înseamnă fonduri necesare dezinfectării și pregătirii unităților de învățământ pentru primirea copiilor într-un context epidemiologic deloc ușor”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Cât privește lucrările care se execută la Grădinița „Rază de Soare”, vorbim despre un proiect cu fonduri europene nerambursabile in valoare de aproximativ 12 milioane de lei.

„Se reabilitează cele două corpuri de clădire existente și se construiește un corp nou, care va găzdui o sală de festivități și pentru educație fizică. Proiectul are o durată de execuție de 31 de luni, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în iunie 2019.

Pe ceea ce înseamnă infrastructură educațională in municipiul Târgoviște, se mai lucrează în momentul de față la proiectul de reabilitare, modernizare și extindere a Școlii Mihai Viteazul, o unitate de învățământ care, începând cu noul an scolar, își va primi elevii într-o casă nouă, una dintre cele mai moderne unități de învățământ din România. De asemenea, se mai lucrează la Creșa Nr. 8, care va fi gata în următoarele 30 de zile. Proiectul este finanțat prin PNDL. Totodată, se lucrează la creșele 13 și 14. Și aceste unități de învățământ sunt foarte aproape de finalizare, tot pe PNDL. Se lucrează la Creșa Nr. 16.

De asemenea, am semnat contractul de execuție pentru Creșa Nr. 2. Toate aceste proiecte prin Programul National de Dezvoltare Locală. Mai lucrăm, pe fonduri europene, la noua grădiniță din cartierul Sagricom. Sperăm să reușim că, la începutul anului școlar, să avem și acolo o unitate de învățământ nouă cu toate facilitățile. Este vorba de o unitate pe care o construim în parteneriat cu Ministerul Educației. Se mai lucrează în momentul de față și la baza sportivă de la Colegiul Constantin Carabella și, încă o veste bună, suntem foarte aproape de semnarea contractului de finanțare și pe ceea ce înseamnă reabilitare, modernizare, extindere și dotare Școală Nr. 6 „Tudor Vladimirescu”.

Totodată, se lucrează la Școala Nr. 13 „Matei Basarab”, cel mai mare proiect de reabilitare, modernizare, extindere și dotare a unei unități de învățământ din istoria municipiul Târgoviște. Proiectul de la Școală Nr.6 va fi și mai mare. Practic, infrastructura educațională din municipiul Târgoviște se va schimba radical chiar începând cu următoarele 30 de zile, când începe finalizarea acestor investiții deosebit de importante”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT