Connect with us

ACTUALITATE

Niciodată nu poți face compromis cu nedreptatea și falsitatea!

Publicat

pe

Pornind de la istoria vie a Sfântului Ioan Botezătorul, a cărui naștere o sărbătorim astăzi – 24 iunie, cu profundă smerenie și cu speranța în mai bine, vicarul eparhial Ionuț Ghibanu face o analiză subtilă, o paralelă între virtuțile, curajul și forța sfântului Ioan Botezătorul de a-și asuma responsabilitatea și ceea ce se întâmplă astăzi cu diferiți semeni de ai noștri. Aceștia, mânați de interese obscure, pozează, fariseic, în salvatorii neamului, dar, de fapt, sunt atât de slabi încât se ascund după diferite paravane virtuale și de acolo împroașcă cu noroi pe oricine le stă în cale.

„M-am oprit asupra personalității lui, invitându-vă și pe dumneavoastră să o faceți, căci el a fost considerat cel mai mare profet al Vechiului Testament. Ferm, aspru, dar totuși uman și înțelegător cu semenii săi, Sf. Ioan Botezătorul este simbolul și protectorul justițiarilor corecți din toate timpurile. Puternic vorbitor despre dreptate, Sf. Ioan Botezătorul este cel care ne-a arătat că niciodată în viață compromisul, minciuna, înșelătoria și nedreptatea nu pot fi trepte spre vreo biruință, ci numai semne ale înfrângerii.

Și vedem astăzi pe mulți justițiari, fricoși și nearătați la față, ascunși după pseudonime, pagini de Facebook obscure, care cred că, șantajând, denigrând și denaturând adevărul, au impresia că luptă pentru dreptate! Probabil că da, dar pentru propria lor dreptate, dacă ar fi să redenumesc așa propriul lor buzunar și interes. Adevăratele viruți sunt cele ce produc imitație, aduc bine, pace, dreptate și stabilitate într-o comunitate, care folosesc celor mulți și mai ales care nu au vreun interes personal, social-politic sau financiar.

Sf. Ioan Botezătorul a cărui naștere minunată o sărbătorim astăzi este un simbol al dreptății, al curățeniei și al neamestecului cu cei ce se credeau puternicii zilei, dar erau robi ai răului. Nu poți face binele, decât dacă-l dorești și te pregătești pentru el. Nu poți cere altuia să fie drept dacă nu vezi bârna din ochiul tău. Nu poți să vrei să reprezinți o comunitate, dacă nu te regăsești , măcar în jumătate din preceptele Decalogului, măcar în cele cu impact comunitar, deși toate sunt minimul necesar acceptabil pentru un politician și nu numai, pentru oricine dorește să fie om cu adevărat!

Sf. Ioan Botezătorul ne arată că niciodată nu poți face compromis cu nedreptatea și falsitatea, pentru că, odată ce te amesteci cu întunericul, acoperi lumina din tine și reflecți umbre și rămășițe a ceea ce puteai fi dacă ai fi fost om! Sf. Ioan Botezătorul este ocrotitorul multor români și creștini, chiar dacă ne sărbătorim onomastica la 7 ianuarie și nu acum, și astăzi este tot o ocazie de sărbătoare mare și de amintire a ceea ce trebuie să nu uităm niciodată să fim, pentru a trăi cu adevărat viața noastră și nu caricatura pe care unii ne-o aruncă înainte.

Să dea Dumnezeu să avem timpuri frumoase, de pace și dreptate, cu oameni mari și dedicați slujirii comunității noastre”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Sărbătorim astăzi materializarea unui vis, a unei speranțe

Publicat

pe

de

Am fost și suntem dintotdeauna în Europa. Rezonăm cu valorile culturale ale bătrânului continent. Am fost, poate, despărțiți vremelnic, din cauza unor conjuncturi istorice, de această familie, dar niciodată nu am uitat de Europa, de democrație, de economia, cultura, tradițiile și civilizația care au contribuit pe deplin la schimbarea globală a societății, a aprecierii depline a omului, a drepturilor sale.

Astăzi – 9 Mai, sărbătorim Marea Europă, cel mai elocvent și puternic exemplu al unității întru binele cetățeanului, al colaborării al prosperității, al prieteniei și dorinței de mai bine. Sărbătorim materializarea unui vis, a unei speranțe. Trăim cu toții într-un spațiu mai democratic, mai liber, mai liniștit ca niciodată. Ceea ce s-a realizat pentru Europa Unită din 1950 încoace este un rezultat al diplomației, al consecvenței și al dorinței de unitate economică, socială și culturală.

La mulți ani, Europa! La mulți ani, România!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

ACTUALITATE

Adrian Țuțuianu: 9 Mai – 1877, 1945, 1950 – O zi cât o istorie

Publicat

pe

de

1877, 1945, 1950 – o zi cât o istorie. Îmi doresc să reținem aceste momente determinante și să învățăm din ele. Demnitatea, curajul și viziunea au trasat istoria unei țări, unui continent și unei lumi. România este parte a acestei lumi, cu identitate și destin proprii.

📌 „Suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare” (Kogălniceanu) / Pe 9 Mai 1877, Adunarea Deputaţilor a proclamat Independenţa de stat a României, deschizând astfel drumul spre recunoaşterea internaţională a dreptului naţiunii române de a-şi decide singură soarta. Intrată în război, în primăvara lui 1877, Armata română a triumfat pe câmpul de luptă, cucerind pe rând redutele otomane de la Plevna, Griviţa, Smârdan şi Vidin. Independența României a însemnat sacrificiul și jertfa a peste 10.000 de ostaşi.

📌 La 9 mai 1945, capitula cel de-al treilea Reich, luând, astfel, sfârşit cel de-al II-lea Război Mondial pe continentul european. Victoria Coaliției Națiunilor Unite!

📌 „Pacea mondială nu poate fi asigurată fără a face eforturi creatoare proporţionale cu pericolele care o ameninţă. Contribuţia pe care o poate aduce civilizaţiei o Europă organizată şi activă este indispensabilă pentru menţinerea unor relaţii paşnice…. Nu am reuşit să realizăm o Europă unită şi ne-am confruntat cu războaie” (Robert Schuman).

La 9 mai 1950, ministrul de Externe al Franței propunea Germaniei, dar şi altor state, să pună bazele concrete ale unei federaţii europene indispensabile pentru menţinerea păcii. Pe 18 aprilie 1951, şase state – Belgia, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg şi Olanda – au semnat Tratatul de la Paris privind prima dintre comunităţile europene, Comunitatea Economică a Cărbunelui şi Oţelului. Ulterior, cele şase state au decis să edifice o comunitate economică, bazată pe libera circulaţie a bunurilor, persoanelor, serviciilor şi capitalurilor şi, în 1957, prin Tratatul de la Roma, au înfiinţat Comunitatea Economică Europeană, precursoare a Uniunii Europene de astăzi.

La mulți ani, români! La mulți ani, Europa! La mulți ani, familie europeană!

Adrian Țuțuianu,
Vicepreședinte PRO România
Președinte PRO România Dâmboviţa
Fost ministru al Apărării

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT