Connect with us

ACTUALITATE

Ai renovat casa sau apartamentul? Știi ce să faci cu molozul, gunoiul și mobila veche?

Publicat

pe

Atunci când îți construiești sau îți renovezi casa, producerea de gunoi și moloz este inevitabilă. În astfel de lucrări, mai ales de reparații și amenajări interioare, volumul de reziduuri generate este mare. Prin urmare, este important să te străduiești să elimini în mod corect deșeurile din casă, prin respectarea regulilor impuse de lege și evitarea multor probleme.

Adoptarea bunelor practici nu este dificilă mai ales că există firme de transport moloz în București care se ocupă cu încărcarea și manipularea deșeurilor, a gunoiului și a resturilor de mobilă veche. Transportul de moloz se face în oricare dintre sectoarele 1-6 din București, precum și în Ilfov, Giurgiu, Argeș, Dâmbovița și Teleorman.

Avantajele sunt mari dacă folosești profesioniști responsabili de colectare:
• Curățarea, colectarea se face de către o echipă de oameni, care au echipament adecvat
• Molozul se transportă în saci, din garsoniere, apartamente, case, vile, spații industriale și comerciale
• Debarasarea și manipularea se face corect, fără a sparge geamurile sau a zgâria pereții locuinței
• Deșeurile se transportă cu mașina sau camionul.

Acest mod rapid și accesibil de a elimina molozul te scutește de efort și muncă. Acum nu mai trebuie să-ți rupi spatele și nici să ai discuții cu vecinii din cauză că probabil poți lăsa din neatenție resturi de moloz pe casa scării. Înainte de a scăpa de moloz, trebuie să te gândești și la faptul că această cantitate de resturi, pe care vrei să le îndepărtezi, este mare și deci mai bine apelezi la firme ce oferă servicii ce se ocupă de asta.

Molozul nu se aruncă la întâmplare, există firme care fac asta și care se ocupă și cu eliminarea deșeurilor din construcții, având în plan și protejarea mediului. Neglijarea regulilor de eliminarea deșeurilor nu este o bună opțiune, mai ales că poate duce și la încălcarea legii. Ca proprietar, ai obligația să elimini deșeurile, iar dacă faci asta singur, nu este bine, mai ales dacă din grabă ai și un incident ce duce la supărarea vecinilor, certuri, scandaluri și deci, la deteriorarea relațiilor cu aceștia.

Ai schimbat decorul casei, mobilierul și nu știi ce să faci cu mobila veche?


Există situații când vrei să scapi de anumite piese de mobilier și nu știi unde să le duci, sau unde să le arunci. Scoaterea mobilierului din casă este o sarcină dificilă și nu poate fi făcută de o singură persoană. Uneori este nevoie și de 2-3 oameni, dacă mobila este foarte grea.

Aruncarea mobilierului care nu-ți mai trebuie nu se face oriunde, pentru că aceste deșeuri pot avea un impact negativ asupra mediului. Eliminarea corectă se face cu ajutorul unei firme de transport de mobilă veche, care oferă și servicii de debarasare și de transport, încărcare și manipulare.

Pe lângă încărcarea mobilei din casă, poți scăpa și de gunoiul care s-a adunat după reparații, sau de anumite materiale de construcții, cutii, resturi de ambalaje.

Mulți oameni decid să doneze mobilierul vechi la o casă de oameni nevoiași sau la un orfelinat. Alții plasează anunțuri pe site-uri diferite, pentru a vinde anumite piese de mobilier. Orice decizie ar lua, mobila veche devine o povară pentru ei, iar transportul este o adevărată problemă.

Oamenii apelează la firme specializate în transportul mobilei pentru că, din punctul lor de vedere, asta este singura cale de ieșire din situația creată. Prin urmare, ei solicită un serviciu plătit, prin care reușesc să elimine din casă lucrurile vechi, pentru ca apoi să-și amenajeze casa așa cum doresc.

Astfel de servicii reprezintă o oportunitate excelentă de a rezolva treburile de acest gen mai repede și de a face o schimbare în casă. Unele lucruri pot fi reciclate, există oameni care fac și asta. Pot fi reciclate diferite piese de mobilier – scaune, mese, dulapuri, alte lucruri vechi. Despre magazinul IKEA se spunea că ridică mobilierul vechi pentru reciclare și se ocupă și de livrarea de mobilier nou.

Cei care recondiționează mobilierul acasă pentru că acesta și-a pierdut aspectul prezentabil (culoarea, lacul, finisajele sunt deteriorate și îmbătrânite, tapițeria murdară și deteriorată) au nevoie de efort și de bani pentru a cumpăra diferite materiale, necesare spre a transforma piesele vechi în lucruri originale. (P)

ACTUALITATE

Descoperă orașul Ploiești prin intermediul desenelor și machetelor realizate de elevi

Publicat

pe

Muzeul „Ion Luca Caragiale” din Ploiești vernisează, marți – 11 mai 2021, la ora 12:00, expoziția temporară itinerantă „Ploieşti – oraşul meu”, organizată în colaborare cu profesorii îndrumători şi elevii Şcolii Gimnaziale „Nicolae Iorga” din Ploieşti.

„Tema expoziţiei a pornit de la proiectul educaţional „Ploieştiul de altădată”, proiect iniţiat ca o călătorie în timp prin intermediul cărţilor poştale ilustrate.

Proiectul expoziţional vă provoacă să descoperiţi oraşul Ploieşti prin intermediul desenelor şi machetelor realizate de elevii claselor a V-a B, a V-a D, a VI-a A, a VI-a B, a VI-a C, a VII-a B, a VII-a C şi a VIII-a A, profesori coordonatori: Nicoleta Camelia Bucurică, Eugenia Dârmon şi Luminiţa Tonsciuc.

Prin acest proiect expoziţional încercăm să evidenţiem cum o activitate extraşcolară poate fi transformată într-o expoziţie reuşită, ce poate fi admirată de publicul larg”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Muzeul Judetean de Istorie și Arheologie Prahova.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Burse pentru studii despre efectele consumului moderat de bere asupra sănătății

Publicat

pe

de

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție a lansat un nou program de burse de cercetare pe tema efectelor consumului moderat de bere în raport cu sănătatea. Înscrierile se desfășoară în perioada 4 mai – 1 decembrie 2021, iar valoarea totală a fondurilor va fi de 100.000 de lei.

Programul este adresat în principal studenților aflați în an terminal la specializări de natură științifică (medicină, biologie, chimie), dar și la specializări conexe, precum nutriție, educație fizică sau științe sociale, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi din centre de învățământ superior sau centre de cercetare din România.

De asemenea, în program se pot înscrie și cadrele medicale cu specializările diabet, nutriție, boli metabolice și cardiologie, dar și cadre didactice din învățământul universitar și post-universitar, care își pot coordona studenții pentru realizarea unui astfel de studiu.

Pentru a aplica, cei interesați pot descărca rapid formularul de înscriere doar accesând pagina https://www.beresanatatenutritie.ro/burse-de-cercetare/ sau pot solicita un formular la adresa de email centru@beresanatatenutritie.ro. Formularul completat trebuie transmis la aceeași adresă de email până la data de 1 decembrie 2021.

Pentru a fi eligibili, studenții aplicanți vor avea nevoie de un coordonator de proiect dintr-o instituție de învățământ superior sau centru de cercetare din România și care să fie cel puțin asistent universitar sau cercetător științific. Cadrele medicale ce doresc să aplice pot depune proiectul în nume propriu sau ca parte a unei echipe de medici, fără a fi necesar un coordonator de proiect.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT