Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Ai renovat casa sau apartamentul? Știi ce să faci cu molozul, gunoiul și mobila veche?

Publicat

pe

Atunci când îți construiești sau îți renovezi casa, producerea de gunoi și moloz este inevitabilă. În astfel de lucrări, mai ales de reparații și amenajări interioare, volumul de reziduuri generate este mare. Prin urmare, este important să te străduiești să elimini în mod corect deșeurile din casă, prin respectarea regulilor impuse de lege și evitarea multor probleme.

Adoptarea bunelor practici nu este dificilă mai ales că există firme de transport moloz în București care se ocupă cu încărcarea și manipularea deșeurilor, a gunoiului și a resturilor de mobilă veche. Transportul de moloz se face în oricare dintre sectoarele 1-6 din București, precum și în Ilfov, Giurgiu, Argeș, Dâmbovița și Teleorman.

Avantajele sunt mari dacă folosești profesioniști responsabili de colectare:
• Curățarea, colectarea se face de către o echipă de oameni, care au echipament adecvat
• Molozul se transportă în saci, din garsoniere, apartamente, case, vile, spații industriale și comerciale
• Debarasarea și manipularea se face corect, fără a sparge geamurile sau a zgâria pereții locuinței
• Deșeurile se transportă cu mașina sau camionul.

Acest mod rapid și accesibil de a elimina molozul te scutește de efort și muncă. Acum nu mai trebuie să-ți rupi spatele și nici să ai discuții cu vecinii din cauză că probabil poți lăsa din neatenție resturi de moloz pe casa scării. Înainte de a scăpa de moloz, trebuie să te gândești și la faptul că această cantitate de resturi, pe care vrei să le îndepărtezi, este mare și deci mai bine apelezi la firme ce oferă servicii ce se ocupă de asta.

Molozul nu se aruncă la întâmplare, există firme care fac asta și care se ocupă și cu eliminarea deșeurilor din construcții, având în plan și protejarea mediului. Neglijarea regulilor de eliminarea deșeurilor nu este o bună opțiune, mai ales că poate duce și la încălcarea legii. Ca proprietar, ai obligația să elimini deșeurile, iar dacă faci asta singur, nu este bine, mai ales dacă din grabă ai și un incident ce duce la supărarea vecinilor, certuri, scandaluri și deci, la deteriorarea relațiilor cu aceștia.

Ai schimbat decorul casei, mobilierul și nu știi ce să faci cu mobila veche?


Există situații când vrei să scapi de anumite piese de mobilier și nu știi unde să le duci, sau unde să le arunci. Scoaterea mobilierului din casă este o sarcină dificilă și nu poate fi făcută de o singură persoană. Uneori este nevoie și de 2-3 oameni, dacă mobila este foarte grea.

Aruncarea mobilierului care nu-ți mai trebuie nu se face oriunde, pentru că aceste deșeuri pot avea un impact negativ asupra mediului. Eliminarea corectă se face cu ajutorul unei firme de transport de mobilă veche, care oferă și servicii de debarasare și de transport, încărcare și manipulare.

Pe lângă încărcarea mobilei din casă, poți scăpa și de gunoiul care s-a adunat după reparații, sau de anumite materiale de construcții, cutii, resturi de ambalaje.

Mulți oameni decid să doneze mobilierul vechi la o casă de oameni nevoiași sau la un orfelinat. Alții plasează anunțuri pe site-uri diferite, pentru a vinde anumite piese de mobilier. Orice decizie ar lua, mobila veche devine o povară pentru ei, iar transportul este o adevărată problemă.

Oamenii apelează la firme specializate în transportul mobilei pentru că, din punctul lor de vedere, asta este singura cale de ieșire din situația creată. Prin urmare, ei solicită un serviciu plătit, prin care reușesc să elimine din casă lucrurile vechi, pentru ca apoi să-și amenajeze casa așa cum doresc.

Astfel de servicii reprezintă o oportunitate excelentă de a rezolva treburile de acest gen mai repede și de a face o schimbare în casă. Unele lucruri pot fi reciclate, există oameni care fac și asta. Pot fi reciclate diferite piese de mobilier – scaune, mese, dulapuri, alte lucruri vechi. Despre magazinul IKEA se spunea că ridică mobilierul vechi pentru reciclare și se ocupă și de livrarea de mobilier nou.

Cei care recondiționează mobilierul acasă pentru că acesta și-a pierdut aspectul prezentabil (culoarea, lacul, finisajele sunt deteriorate și îmbătrânite, tapițeria murdară și deteriorată) au nevoie de efort și de bani pentru a cumpăra diferite materiale, necesare spre a transforma piesele vechi în lucruri originale. (P)

ACTUALITATE

Comisia Europeană sprijină o rețea internațională de cercetare clinică pentru tratamentul COVID-19

Publicat

pe

Comisia Europeană va sprijini cu 15,7 milioane de euro inițiativa EU-RESPONSE, care va institui o rețea de cercetare clinică pentru tratamentul noului coronavirus și al altor boli infecțioase emergente – informează Centrul Europe Direct  Târgovişte.

Consorțiul EU-RESPONSE, condus de Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale (INSERM – Institutul Național francez de Sănătate și Cercetare Medicală), reunește 21 de parteneri cu capacități de cercetare de renume mondial din 13 state membre ale UE și din Norvegia, Elveția și Turcia.

„EU-RESPONSE constituie un pas important în direcția unor studii clinice intervenționale paneuropene, care nu numai că se desfășoară la scara de care avem nevoie pentru a evalua rapid tratamentele potențiale, ci se și pot adapta rapid pe măsură ce apar realități și idei noi. Această rețea europeană de studii clinice intervenționale îi va folosi în prezent Europei pentru a aborda problemele provocate de noul coronavirus și ne va ajuta să ne pregătim pentru amenințări viitoare, oferind viteză, amploare și solidaritate”, a declarat comisarul Mariya Gabriel.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Dâmbovița, locul III la „Cupa Federației la tir cu arcul” 2020 prin jandarmul Silviu Stan

Publicat

pe

Locotenentul Silviu Stan, din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița, și-a adjudecat, în acest weekend, locul al III-lea la “Cupa Federației la tir cu arcul”, ediția 2020, competiție organizată pe stadionul Olimpia din București la care au participat 50 de concurenți. Pasionat de acest sport, jandarmul dâmbovițean a intrat în concurs la categoria “compound seniori masculin”, ședința de tragere fiind pe o distanță de 50 de metri, și a obținut 664 de puncte din 720 posibile.

Silviu Stan intenționează ca de anul viitor să intre în lotul național și astfel să poată reprezenta România prin participarea la competiții internaționale. Pe lângă tir cu arcul, ofițerul jandarm este pasionat și de zborul cu deltaplanul, de caiace și mașini de epocă.

Locotenentul Stan Silviu îşi desfăşoară activitatea în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița din anul 2014, fiind absolvent la Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” din București.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!