Connect with us

ACTUALITATE

Ai renovat casa sau apartamentul? Știi ce să faci cu molozul, gunoiul și mobila veche?

Publicat

pe

Atunci când îți construiești sau îți renovezi casa, producerea de gunoi și moloz este inevitabilă. În astfel de lucrări, mai ales de reparații și amenajări interioare, volumul de reziduuri generate este mare. Prin urmare, este important să te străduiești să elimini în mod corect deșeurile din casă, prin respectarea regulilor impuse de lege și evitarea multor probleme.

Adoptarea bunelor practici nu este dificilă mai ales că există firme de transport moloz în București care se ocupă cu încărcarea și manipularea deșeurilor, a gunoiului și a resturilor de mobilă veche. Transportul de moloz se face în oricare dintre sectoarele 1-6 din București, precum și în Ilfov, Giurgiu, Argeș, Dâmbovița și Teleorman.

Avantajele sunt mari dacă folosești profesioniști responsabili de colectare:
• Curățarea, colectarea se face de către o echipă de oameni, care au echipament adecvat
• Molozul se transportă în saci, din garsoniere, apartamente, case, vile, spații industriale și comerciale
• Debarasarea și manipularea se face corect, fără a sparge geamurile sau a zgâria pereții locuinței
• Deșeurile se transportă cu mașina sau camionul.

Acest mod rapid și accesibil de a elimina molozul te scutește de efort și muncă. Acum nu mai trebuie să-ți rupi spatele și nici să ai discuții cu vecinii din cauză că probabil poți lăsa din neatenție resturi de moloz pe casa scării. Înainte de a scăpa de moloz, trebuie să te gândești și la faptul că această cantitate de resturi, pe care vrei să le îndepărtezi, este mare și deci mai bine apelezi la firme ce oferă servicii ce se ocupă de asta.

Molozul nu se aruncă la întâmplare, există firme care fac asta și care se ocupă și cu eliminarea deșeurilor din construcții, având în plan și protejarea mediului. Neglijarea regulilor de eliminarea deșeurilor nu este o bună opțiune, mai ales că poate duce și la încălcarea legii. Ca proprietar, ai obligația să elimini deșeurile, iar dacă faci asta singur, nu este bine, mai ales dacă din grabă ai și un incident ce duce la supărarea vecinilor, certuri, scandaluri și deci, la deteriorarea relațiilor cu aceștia.

Ai schimbat decorul casei, mobilierul și nu știi ce să faci cu mobila veche?


Există situații când vrei să scapi de anumite piese de mobilier și nu știi unde să le duci, sau unde să le arunci. Scoaterea mobilierului din casă este o sarcină dificilă și nu poate fi făcută de o singură persoană. Uneori este nevoie și de 2-3 oameni, dacă mobila este foarte grea.

Aruncarea mobilierului care nu-ți mai trebuie nu se face oriunde, pentru că aceste deșeuri pot avea un impact negativ asupra mediului. Eliminarea corectă se face cu ajutorul unei firme de transport de mobilă veche, care oferă și servicii de debarasare și de transport, încărcare și manipulare.

Pe lângă încărcarea mobilei din casă, poți scăpa și de gunoiul care s-a adunat după reparații, sau de anumite materiale de construcții, cutii, resturi de ambalaje.

Mulți oameni decid să doneze mobilierul vechi la o casă de oameni nevoiași sau la un orfelinat. Alții plasează anunțuri pe site-uri diferite, pentru a vinde anumite piese de mobilier. Orice decizie ar lua, mobila veche devine o povară pentru ei, iar transportul este o adevărată problemă.

Oamenii apelează la firme specializate în transportul mobilei pentru că, din punctul lor de vedere, asta este singura cale de ieșire din situația creată. Prin urmare, ei solicită un serviciu plătit, prin care reușesc să elimine din casă lucrurile vechi, pentru ca apoi să-și amenajeze casa așa cum doresc.

Astfel de servicii reprezintă o oportunitate excelentă de a rezolva treburile de acest gen mai repede și de a face o schimbare în casă. Unele lucruri pot fi reciclate, există oameni care fac și asta. Pot fi reciclate diferite piese de mobilier – scaune, mese, dulapuri, alte lucruri vechi. Despre magazinul IKEA se spunea că ridică mobilierul vechi pentru reciclare și se ocupă și de livrarea de mobilier nou.

Cei care recondiționează mobilierul acasă pentru că acesta și-a pierdut aspectul prezentabil (culoarea, lacul, finisajele sunt deteriorate și îmbătrânite, tapițeria murdară și deteriorată) au nevoie de efort și de bani pentru a cumpăra diferite materiale, necesare spre a transforma piesele vechi în lucruri originale. (P)

ACTUALITATE

Elev din Târgoviște, performanță remarcabilă la informatică

Publicat

pe

Vlad Alexandru Duțu, elev în clasa a VI-a B la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Târgoviște, s-a calificat la Olimpiada Națională de Informatică. Determinarea, curiozitatea și dorința de autodepășire l-au propulsat printre cei mai buni elevi din țară la informatică.

Vlad se pregătește la Centrul de Excelență Dâmbovița, sub îndrumarea prof. Rafira Anca Mihaela, iar la clasă este coordonat de prof. Badea Camelia.

„Felicităm atât elevul, cât și profesorii săi pentru această realizare de excepție și îi dorim mult succes la faza națională! Suntem convinși că va face o figură frumoasă și va demonstra, încă o dată, că perseverența și excelența merg mână în mână”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

17 și 18 martie 2025: Simulare Evaluare Națională

Publicat

pe

De

4 292 de elevi de clasa a VIII-a din județul Dâmbovița vor susține, în zilele de 17 și 18 martie 2025, simularea Evaluării Naționale în 111 centre, după următorul calendar:

– Simulare Limba şi literatura română: 17 martie 2025
– Simulare Matematică: 18 martie 2025
– Înregistrarea rezultatelor în aplicația informatică SIIIR – 31 martie.

Probele încep la ora 09:00, iar accesul elevilor în sala de clasă va fi permis până la ora 08:30.

„Pe parcursul simulării se vor respecta toate procedurile specifice examenului. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probele Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Monitorizarea audio-video este obligatorie.

Elevii de clasa a VIII-a primesc subiecte tip broșură și au posibilitatea să solicite pagini suplimentare, care sunt capsate de către profesorii asistenți la predarea lucrării. Fiind subiect tip broșură, pe care elevii scriu rezolvările, acestea nu pot fi luate de elevi la încheierea probei.

Conform Procedurii MEC, după finalizarea probei, asistenții scanează lucrarea, verifică dacă numărul paginilor scanate corespunde cu numărul paginilor lucrării în format fizic și cu numărul de pagini trecut în procesul-verbal de predare-primire al acesteia, precum și gradul de lizibilitate al lucrării scanate, o încarcă și o marchează în platforma destinată evaluării digitalizate. Anul acesta sunt implicați peste 340 de profesori scanatori în centrele organizate la nivelul județului.

Evaluarea lucrărilor este realizată exclusiv în format digital, fără acces direct la documentele fizice, fiind selectați peste 300 de profesori evaluatori pentru cele două discipline de examen. Rezultatele obținute de elevi la simularea EN VIII 2025 nu sunt afișate și nu sunt făcute publice, conform procedurii Ministerului Educației și Cercetării, comunicarea rezultatelor se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților”, se precizează într-un comunicat transmis de Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.

Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite