Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Computer tomograf de ultimă generație și două aparate digitale pentru radiografii la Spitalul Judeţean din Târgovişte

Publicat

pe

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, în ciuda situaţiei dificile create de pandemia de coronavirus, a reuşit să facă faţă cu brio tuturor provocărilor apărute în această perioadă. Numărul de cadre infectate cu temutul virus a fost mic, comparativ cu alte unităţi medicale din ţară, unde, din cauza infectării cu COVID-19, au fost închise secţii întregi. Asistenţa medicală, chiar dacă a fost îngreunată, desfăşurată în condiţii de dificultate, a mers mai departe, neexistând sincope majore în exercitarea actului medical.

Ritmul nealterat s-a putut menţine şi datorită unui management eficient, aplicat de conducătorul instituţiei – medicul Claudiu Dumitrescu şi de echipa sa de coordonare, dar şi datorită capabilităţii şi implicării tuturor cadrelor – medici, asistenţi, infirmieri şi personal auxiliar.

Procesele de perfecţionare și dotare cu aparatură performantă nu au îngheţat în perioada de pandemie, dimpotrivă, au fost şi mai mult accelerate, totul pentru a fi asigurate pacienţilor din judeţul Dâmboviţa condiţii excelente de investigare medicală şi tratament. Ca o confirmare a acestui fapt, astăzi – 26 iunie 2020, au intrat în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte câteva aparate medicale performante, de ultimă generaţie în materie, necesare în actul investigaţional medical. Este vorba de un computer tomograf şi de două aparate de radiologie digitale. Instrumentele medicale au fost instalate şi sunt deja operaţionale.

La acest eveniment cu tentă inaugurală, alături de dr. Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, s-au aflat Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, vicepreşedintele Alin Manole, deputata PSD Carmen Holban – membră în Comisia pentru Sănătate şi Familie din Parlamentul României, Robertina Mărgineanu – directorul firmei care a furnizat echipamentele medicale și alţi reprezentanţi din conducera unităţii medicale târgoviştene.

Proiectul, iniţiat şi susţinut de Spitalul Judeţean din Târgovişte, a fost finanţat de Ministerul Sănătăţii.

„Este un pas înainte pentru ceea ce înseamnă un act medical de calitate pentru cetăţenii judeţului Dâmboviţa”, a spus Alexandru Oprea – preşedintele CJ Dâmbovița.

Şeful administraţiei judeţene a mulţumit conducerii spitalului pentru implicare şi ducerea la finalitate a acestui proiect deosebit de important pentru sănătatea dâmboviţenilor.

Deputata PSD Carmen Holban consideră că dotarea spitalului cu acest ultim lot de aparatură medicală performantă va contribui din plin la stabilirea unor diagnostice corecte, având ca rezultantă aplicarea unui tratament adecvat pacienţilor.

Medicul Claudiu Dumitrescu, managerul unităţii medicale, şi-a arătat pe deplin mulţumirea pentru faptul că eforturile administraţiei judeţene, ale echipei de conducere au fost răsplătite. Spitalul și pacienţii vor beneficia acum de un aparat de tomografie computerizată, vârf de gamă, şi de două unităţi de radiologie digitale, noutate pentru judeţul Dâmboviţa.

„Aceste aparate vor fi conectate la calculatoarele medicilor curanţi care, după recomandarea respectivelor investigaţii, pot vizualiza, în timp real, rapid, radiografiile realizate”, a precizat dr. Claudiu Dumitrescu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

18 persoane cu COVID-19 din Dâmbovița au cerut externarea

Publicat

pe

Decizia Curții Constituționale a României prin care au fost declarate neconstituționale normele guvernamentale privind izolarea, carantinarea și internarea forțată a persoanelor infectate cu coronavirus bulverează opinia publică în aceste momente. Din punct de vedere democratic, constituțional, pare a fi o măsură bună, în ton cu drepturile și libertățile cetățenilor, care trebuie respectate, dar ne întrebăm cum va influența această decizie evoluția coronavirusului în România.

În aceste zile, constatăm cu tristețe dar și cu teamă că numărul de cazuri a crescut enorm, iar spitalele românești încep să nu mai facă față afluxului de persoane contaminate cu COVID-19. Presiunea cea mai mare se va pune pe secțiile de Terapie Intensivă. Și în această fază în care răspândirea virusului este una comunitară, practic nu mai știi de unde a-i putea contacta coronavirusul, a mai apărut și decizia CCR prin care bolnavii de coronavirus nu mai pot fi ținuți cu forța în spitale. În acest context vin semnale că zeci de pacienți, unii chiar într-o fază avansată a bolii, solicită externarea, vor să meargă acasă, invocând hotărârea Curții Constituționale.

Este grav ceea ce se întâmplă. Boala și răspândirea virusului pot scăpa de sub control. Cine mai poate ști cu precizie dacă în aceste condiții persoanele infectate, chiar prezentând evidente simptome, respectă indicațiile medicilor și normele protecție?

Ne confruntăm cu o asemenea situație chiar și în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște unde mai mulți pacienți, care normal ar fi trebuit să rămână în unitate sub supraveghere medicală, au solicitat externarea. Pe surse am aflat că, până în momentul de față, 18 persoane infectate au solicitat externarea, iar 35 de cetățeni infectați refuză să fie internați în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște.

Vă dați seama că este greu să urmărești dacă aceste persoane respectă regulile de izolare la domiciliu, tratamentul prescris, dacă sunt conștiente total că trebuie evitat contactul cu alți oameni și deplasările în mediile aglomerate.

Citește în continuare

ACTUALITATE

România, din nou sub cod de ploi torențiale!

Publicat

pe

de

Meteorologii au emis, din nou, o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică, valabilă până în această noapte la ora 23:00, conform hărții atașate.

În Oltenia, nordul și nord-vestul Munteniei, sudul Banatului, precum și în jumătatea de sud a Transilvaniei vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului, vijelii și grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!