Connect with us

ACTUALITATE

Computer tomograf de ultimă generație și două aparate digitale pentru radiografii la Spitalul Judeţean din Târgovişte

Publicat

pe

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, în ciuda situaţiei dificile create de pandemia de coronavirus, a reuşit să facă faţă cu brio tuturor provocărilor apărute în această perioadă. Numărul de cadre infectate cu temutul virus a fost mic, comparativ cu alte unităţi medicale din ţară, unde, din cauza infectării cu COVID-19, au fost închise secţii întregi. Asistenţa medicală, chiar dacă a fost îngreunată, desfăşurată în condiţii de dificultate, a mers mai departe, neexistând sincope majore în exercitarea actului medical.

Ritmul nealterat s-a putut menţine şi datorită unui management eficient, aplicat de conducătorul instituţiei – medicul Claudiu Dumitrescu şi de echipa sa de coordonare, dar şi datorită capabilităţii şi implicării tuturor cadrelor – medici, asistenţi, infirmieri şi personal auxiliar.

Procesele de perfecţionare și dotare cu aparatură performantă nu au îngheţat în perioada de pandemie, dimpotrivă, au fost şi mai mult accelerate, totul pentru a fi asigurate pacienţilor din judeţul Dâmboviţa condiţii excelente de investigare medicală şi tratament. Ca o confirmare a acestui fapt, astăzi – 26 iunie 2020, au intrat în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte câteva aparate medicale performante, de ultimă generaţie în materie, necesare în actul investigaţional medical. Este vorba de un computer tomograf şi de două aparate de radiologie digitale. Instrumentele medicale au fost instalate şi sunt deja operaţionale.

La acest eveniment cu tentă inaugurală, alături de dr. Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, s-au aflat Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, vicepreşedintele Alin Manole, deputata PSD Carmen Holban – membră în Comisia pentru Sănătate şi Familie din Parlamentul României, Robertina Mărgineanu – directorul firmei care a furnizat echipamentele medicale și alţi reprezentanţi din conducera unităţii medicale târgoviştene.

Proiectul, iniţiat şi susţinut de Spitalul Judeţean din Târgovişte, a fost finanţat de Ministerul Sănătăţii.

„Este un pas înainte pentru ceea ce înseamnă un act medical de calitate pentru cetăţenii judeţului Dâmboviţa”, a spus Alexandru Oprea – preşedintele CJ Dâmbovița.

Şeful administraţiei judeţene a mulţumit conducerii spitalului pentru implicare şi ducerea la finalitate a acestui proiect deosebit de important pentru sănătatea dâmboviţenilor.

Deputata PSD Carmen Holban consideră că dotarea spitalului cu acest ultim lot de aparatură medicală performantă va contribui din plin la stabilirea unor diagnostice corecte, având ca rezultantă aplicarea unui tratament adecvat pacienţilor.

Medicul Claudiu Dumitrescu, managerul unităţii medicale, şi-a arătat pe deplin mulţumirea pentru faptul că eforturile administraţiei judeţene, ale echipei de conducere au fost răsplătite. Spitalul și pacienţii vor beneficia acum de un aparat de tomografie computerizată, vârf de gamă, şi de două unităţi de radiologie digitale, noutate pentru judeţul Dâmboviţa.

„Aceste aparate vor fi conectate la calculatoarele medicilor curanţi care, după recomandarea respectivelor investigaţii, pot vizualiza, în timp real, rapid, radiografiile realizate”, a precizat dr. Claudiu Dumitrescu.

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

ACTUALITATE

S-a mai dus un om bun… Arhitectul Grigore Eftimescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Publicat

pe

A plecat dintre noi arhitectul Grigore (Gogu) Eftimescu. Un om blajin, cald, cu un caracter adevărat, cum tot mai puține găsești în zilele acestea pline de zbucium.

Eram prieteni. Ne-am cunoscut cu peste douăzeci de ani în urmă, pe când amândoi prestam cu pasiune la trustul de presă Artpress. Eu ca reporter de investigație, dumnealui realiza la Radio D o excelentă emisiune de anticipație – „Cronica bizarului”. Era absorbit de paranormal, proza SF, de viața extraterestră. De multe ori, când aveam răgaz, ne prindeam în discuții. Era o enciclopedie. Îmi făcea o plăcere deosebită să-l ascult.

Anii au trecut. Fiecare pe drumul lui. Ne întâlneam rareori prin zona Caraiman din Târgoviște. Ne salutam reciproc și mai schimbam, din păcate, din fugă, câteva vorbe. Am aflat că a urcat la ceruri, locul spre care știu că îi plăcea mereu să privească. E trist. S-a mai dus un om bun… Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT