Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Țuțuianu, pregătit să contracareze loviturile foștilor colegi din PSD

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele PRO România Dâmboviţa, este decis să-şi apere până la capăt partidul pe care îl reprezintă acum, chiar dacă a militat peste 20 de ani în rândurile social-democraţiei. Liderul PRO România Dâmboviţa a transmis către foştii săi colegi din PSD Dâmboviţa, ieri – 25 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă, un avertisment destul de serios. I-a rugat pe foştii săi coechipieri politici, mulţi dintre ei într-o altă vreme chiar buni prieteni, să renunţe la timorarea mebrilor PRO România din localităţile pe care le conduc.

A mărturisit senatorul Țuțuianu că social-democraţii ar face presiuni extraordinare asupra unor candidaţi pentru funcţiile de primari şi consileri locali din partea PRO România. A precizat acesta că ar fi vorba despre şase primari PSD care ar recurge la astfel de manevre de intimidare. Deocamdată nu i-a nominalizat. Li s-a sugerat pe faţă reprezentanților PRO România că ar fi mai bine dacă s-ar retrage din competiţia electorală, altfel vor trece la represalii. Exisă şi situaţii în care consilieri locali în exerciţiu, ba chiar şi viceprimari, spune Ţuţuianu, au fost sfătuiţi să renunţe la PRO România, altfel îşi vor pierde funcţiile.

„Le spun că, potrivit legii, eliberarea din funcţie a viceprimarului nu se poate face în ultimele şase luni ale mandatului Consiliului Local. Pierderea calităţii de membru al partidului politic poate conduce la încetarea unui mandat de consilier local, dar numai după ce această decizie internă este validată printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă. Toţi consilierii locali şi viceprimarii care au aderat la PRO România vor rămâne pe funcţii. Departamentul Juridic din cadrul partidului nostru le va acorda asistenţa necesară”, a declarat preşedintele PRO România Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

USR Dâmboviţa a intensifică pregătirile pentru alegerile locale

Publicat

pe

Deputatul Dumitru Lupescu, președintele USR Dâmbovița, s-a aflat, ieri – 4 iulie, în comuna Văcărești, pentru a participa la ședința de alegeri a conducerii filialei locale. Parlamentarul a fost însoțit în această deplasare de mai mulți membri ai conducerii județene a USR.

Cu această ocazie, au fost discutate și o serie de aspecte ce țin de activitatea organizațională, de pregătirea campaniei electorale pentru alegerile locale. În scurt timp, USR Dâmbovița va prezenta lista de candidați, pentru postul de primar și de consilieri în comuna Văcărești.

Citește în continuare

ACTUALITATE

18 persoane cu COVID-19 din Dâmbovița au cerut externarea

Publicat

pe

Decizia Curții Constituționale a României prin care au fost declarate neconstituționale normele guvernamentale privind izolarea, carantinarea și internarea forțată a persoanelor infectate cu coronavirus bulverează opinia publică în aceste momente. Din punct de vedere democratic, constituțional, pare a fi o măsură bună, în ton cu drepturile și libertățile cetățenilor, care trebuie respectate, dar ne întrebăm cum va influența această decizie evoluția coronavirusului în România.

În aceste zile, constatăm cu tristețe dar și cu teamă că numărul de cazuri a crescut enorm, iar spitalele românești încep să nu mai facă față afluxului de persoane contaminate cu COVID-19. Presiunea cea mai mare se va pune pe secțiile de Terapie Intensivă. Și în această fază în care răspândirea virusului este una comunitară, practic nu mai știi de unde a-i putea contacta coronavirusul, a mai apărut și decizia CCR prin care bolnavii de coronavirus nu mai pot fi ținuți cu forța în spitale. În acest context vin semnale că zeci de pacienți, unii chiar într-o fază avansată a bolii, solicită externarea, vor să meargă acasă, invocând hotărârea Curții Constituționale.

Este grav ceea ce se întâmplă. Boala și răspândirea virusului pot scăpa de sub control. Cine mai poate ști cu precizie dacă în aceste condiții persoanele infectate, chiar prezentând evidente simptome, respectă indicațiile medicilor și normele protecție?

Ne confruntăm cu o asemenea situație chiar și în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște unde mai mulți pacienți, care normal ar fi trebuit să rămână în unitate sub supraveghere medicală, au solicitat externarea. Pe surse am aflat că, până în momentul de față, 18 persoane infectate au solicitat externarea, iar 35 de cetățeni infectați refuză să fie internați în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște.

Vă dați seama că este greu să urmărești dacă aceste persoane respectă regulile de izolare la domiciliu, tratamentul prescris, dacă sunt conștiente total că trebuie evitat contactul cu alți oameni și deplasările în mediile aglomerate.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!