Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Până când să mai stăm în casă?

Publicat

pe

Să fim cetățeni responsabili și să stăm în casă pentru a preveni răspândirea infecției cu coronavirus, dar cât să o mai ținem așa – se întreabă, pe bună dreptate, liderul ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre.

„Să stăm în casă până locurile noastre de muncă vor dispărea, iar șomajul va atinge cote fără precedent? Să stăm în casă până când firmele fără capital propriu suficient își vor închide porțile? Să stăm în casă pănă capacitatea de producție a României va ajunge la 0, iar agricultura va fi necompetitivă la nivelul UE?

Să stăm în casă până când educația copiilor se va face doar on-line, iar copiii noștri se vor robotiza cu îngăduința noastră? Să stăm în casă până vom deveni sclavii propriilor scenarii apocaliptice crezând că ratele la banca se vor plăti singure pentru că statul „veghează” la siguranța noastră?

Să stăm în casă pentru că așa cred că e bine cei ce ne conduc, nu pentru că au făcut teste, au date, au consultat specialiști? Să stăm în casă…. dar până când? Înghițim povestea că este singura soluție pentru siguranța noastră?

Stăm în casă săptămâni, luni, poate și ani, dar când vom ieși situația va fi aceeași: răspândirea comunitară a coronavirusului! Conform specialiștilor de la nivel mondial, cu toții am înțeles că vom trăi cu acest virus, așa cum trăim și cu gripa sezonieră. Că este pandemie, ceea ce înseamnă că 80% din populația țării va purta acest virus.

De ce să mai stăm în casă? De ce să distrugem definitiv economia? De ce să ne facem viața mai grea decât este? De ce să ne condamnăm la foamete? Haideți să fim raționali și plini de curajul care definește poporul român să dăm piept coronavirusului! Haideți să fim precauți pentru sănătatea noastră, dar să ne trăim viața în mod normal: muncind, agonisind, investind, bucurându-ne de ceea ce avem, trăind frumos alături de familie și prieteni și având grijă de binele nostru comun! Să mai stăm în casă?! – Ionel Petre, președinte ALDE Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

18 persoane cu COVID-19 din Dâmbovița au cerut externarea

Publicat

pe

Decizia Curții Constituționale a României prin care au fost declarate neconstituționale normele guvernamentale privind izolarea, carantinarea și internarea forțată a persoanelor infectate cu coronavirus bulverează opinia publică în aceste momente. Din punct de vedere democratic, constituțional, pare a fi o măsură bună, în ton cu drepturile și libertățile cetățenilor, care trebuie respectate, dar ne întrebăm cum va influența această decizie evoluția coronavirusului în România.

În aceste zile, constatăm cu tristețe dar și cu teamă că numărul de cazuri a crescut enorm, iar spitalele românești încep să nu mai facă față afluxului de persoane contaminate cu COVID-19. Presiunea cea mai mare se va pune pe secțiile de Terapie Intensivă. Și în această fază în care răspândirea virusului este una comunitară, practic nu mai știi de unde a-i putea contacta coronavirusul, a mai apărut și decizia CCR prin care bolnavii de coronavirus nu mai pot fi ținuți cu forța în spitale. În acest context vin semnale că zeci de pacienți, unii chiar într-o fază avansată a bolii, solicită externarea, vor să meargă acasă, invocând hotărârea Curții Constituționale.

Este grav ceea ce se întâmplă. Boala și răspândirea virusului pot scăpa de sub control. Cine mai poate ști cu precizie dacă în aceste condiții persoanele infectate, chiar prezentând evidente simptome, respectă indicațiile medicilor și normele protecție?

Ne confruntăm cu o asemenea situație chiar și în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște unde mai mulți pacienți, care normal ar fi trebuit să rămână în unitate sub supraveghere medicală, au solicitat externarea. Pe surse am aflat că, până în momentul de față, 18 persoane infectate au solicitat externarea, iar 35 de cetățeni infectați refuză să fie internați în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște.

Vă dați seama că este greu să urmărești dacă aceste persoane respectă regulile de izolare la domiciliu, tratamentul prescris, dacă sunt conștiente total că trebuie evitat contactul cu alți oameni și deplasările în mediile aglomerate.

Citește în continuare

ACTUALITATE

România, din nou sub cod de ploi torențiale!

Publicat

pe

de

Meteorologii au emis, din nou, o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică, valabilă până în această noapte la ora 23:00, conform hărții atașate.

În Oltenia, nordul și nord-vestul Munteniei, sudul Banatului, precum și în jumătatea de sud a Transilvaniei vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului, vijelii și grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!