Connect with us

ACTUALITATE

Slujbă înălțătoare de hramul Mănăstirii Peștera din Bucegi

Publicat

pe

În liniştea şi răcoarea Munţilor Bucegi, s-a consumat, ieri – 29 iunie, în prezenţa a câtorva sute de drept credincioşi, slujba de hram a Mănăstirii Peşterea.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi, în fruntea cărora s-a aflat Înalt Prea Sfinţia Sa Nifon – arhiepiscop şi mitropolit al Târgoviştei. La slujbă a participat şi vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu.

În cadrul acestui eveniment religios înălţător, ÎPS Nifon a hirotonit întru preoţie pe tânărul diacon Bogdan Savu de la Parohia Tătărani.

„În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a evocat personalitatea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, pentru misiunea, teologia și învățătura creștină, evidențiind marea lor contribuție la răspândirea creștinismului în lume, în primul veac, dar și fundamentarea principiilor doctrinare ale teologiei și mărturia de credință și de viață pe care au oferit-o primelor generații de creștini.

Într-o lume întunecată și greșit întocmită, cei doi corifei ai apostolilor au adus lumina Evangheliei lui Hristos, punând bazele civilizației și ale culturii creștine, mărturia lor îndemnând la aprofundarea credinței până astăzi. Cei doi mari Apostoli au desfășurat o activitate fără egal în istoria Bisericii și a umanității, în general, într-o lume ostilă, cu contradicții sociale, religioase și morale, care le-au cerut supremul sacrificiu – moartea martirică. Dar au reușit în numele lui Hristos Cel răstignit și înviat, să aducă acea lume cu fața spre Dumnezeu și spre impunerea marilor valori spirituale, care să facă pe oameni mai buni și mai drepți. Așadar, actualitatea lor este și astăzi mai vie ca oricând”, se precizează într-un comunicat remis de Arhiepiscopia Târgoviştei.

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT