Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Şcoala Mihai Viteazul din Târgovişte va fi una dintre cele mai moderne din ţară

Publicat

pe

Se lucrează la foc continuu pe şantierele Târgoviştei. Nu numai că au prins un puternic contur o serie de investiţii în domeniul social, educaţional sau cultural, dar multe dintre acestea se apropie de finalizare, ceea ce denotă că ritmul nu a fost redus şi că, în ciuda perioadei de pandemie şi a tuturor restricţiilor impuse, termenele prevăzute nu vor fi depăşite. Un exemplu de consecvenţă, responsabilitate şi bună practică în ceea ce priveşte asumarea unui obiectiv propus îl reprezintă Şcoala Mihai Viteazul din microraionul 9.

Instituţia de învăţământ gimnazial, în momentul în care va fi gata, şi asta se va întâmpla la începutul anului şcolar 2020-2021, va fi una dintre cele mai mari şi mai moderne aşezăminte de profil din România.

Aici, nu numai că s-a intervenit pentru reabilitarea, compartimentarea şi modernizarea de la zero a clădirii vechi, dar au fost construite şi corpuri noi, astfel încât numărul de clase pentru predare, a crescut de la 22 la 36!

„De asemenea, a fost extinsă sala de sport, se construieşte o bază sportivă modernă şi o sală destinată diferitelor evenimente culturale”, a precizat primarul Cristian Daniel Stan.

Tot în cadrul proiectul derulat prin fonduri europene care are o valoare de aproximativ 18 milioane de lei este prinsă şi realizarea gardului împrejmuitor, amenajarea curţii interioare şi dotările aferente instituţiei de învăţământ gimnazial.

În microraionul 9, în imediata apropiere a Şcolii „Mihai Viteazul”, se află în curs de derulare alte două investiţii în domeniul educativ. Este vorba de Grădiniţa „Rază de Soare” – unde se lucrează pentru reabilitare, extindere şi modernizare, proiect derulat tot cu finanţare europeană şi Creşa nr. 8 – unde, prin fonduri asigurate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, se execută acelaşi tip de lucrări. Primarul Târgoviştei este convins că lucrările la acest obiectiv vor fi finalizate în maxim 30 de zile.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Gata, târgoviștenii se pot plimba în Piața Tricolorului!

Publicat

pe

Piața Tricolorului din municipiul Târgoviște a fost redată, aseară – 8 august, locuitorilor orașului după ce a fost supusă unor ample lucrări de reabilitare și modernizare, proiect în valoare de aproximativ 6 milioane de lei derulat de primărie. Vorbim despre prima investiție menită să schimbe aspectul zonei centrale a municipiului. Urmează Cinematograful Independența, Parcul Mitropoliei și Piața Revoluției – toate aflate în lucru în acest moment.

„Piața Tricolorului din municipiului este un loc care nu mai seamănă cu ceea ce era până acum… Este o investiție a administrației publice târgoviștene la care constructorul a cerut recepția. În orice caz, am luat decizia de a îndepărta gardurile pentru că foarte mulți târgovișteni își doresc să se plimbe într-un spațiu care, cred eu, este foarte plăcut.

Investiția a debutat în vara anului trecut și iată că este finalizată în proporție de 99%. Discutăm de o filadă de fântâni, de aproximativ 9000 de metri pătrați de paviment, avem acum un paviment din granit, rezistent. Referitor la acest aspect, în următoarele două-trei săptămâni urmează să facem încă o etapă importantă, este vorba de un tratament specific pentru a asigura durabilitatea în timp a pavimentului. Totodată a fost schimbat iluminatul public, s-au montat bănci, s-au refăcut spațiile verzi, toate în cadrul unei investiții care cred eu că este foarte frumoasă.

Este numai începutul unei etape de modernizare a centrului municipiului Târgoviște fără precedent. Cinematograful Independența va fi gata luna viitoare. De asemenea se lucrează la Parcul Mitropoliei, se lucrează la Piața Revoluție, alte două investiții care vizează zona centrală a municipiului Târgoviște, zonă în care nu s-a mai investit de foarte mult timp, cu excepția Pieței Mihai Viteazul, care a fost reabilitată acum aproximativ 3 ani”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

De asemenea, vor fi refacute bulevardele Mircea cel Bătrân, Regele Carol, Libertății și Independenței.

„Așadar, spre deosebire de alții, care știu numai să critice pe diferite rețele de socializare, noi demonstrăm cu fapte ceea ce facem pentru Târgoviște și pentru târgovișteni”, a mai spus edilul municipiului Târgoviște.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Directorul ADR Sud Muntenia, garant al profesionalismului primarului de la Voinești

Publicat

pe

Probabil văzând că primarul Gabriel Dănuț Sandu este atacat din toate părțile și culmea, tocmai de unii colegi din partid, care încearcă să îi strice imaginea, directorul general ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, a sărit imediat să îi ia apărarea. Și nu o face fără argumente solide. Liviu Mușat știe clar ceea ce a realizat primarul de la Voinești, câte obiective a dus la capăt și câte eforturi a depus pentru materializarea acestora.

„Dacă vreodată îmi va trece prin cap să candidez pentru vreo funcție din administrația locală, fără îndoială că, în prealabil, mi-aș petrece mult timp luând meditații de la cei mai buni din acest domeniu! Și, da, Gabriel Dănuț Sandu, primarul comunei dâmbovițene Voinești, este cu siguranță unul dintre aceștia”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Liviu Mușat, lovindu-i dur și cu mult curaj și demnitate pe cei care, în ultimul timp, contestă activitatea edilului de la Voinești, Dănuț Gabriel Sandu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!