Connect with us

Dâmboviţa

PRO România a prezentat încă cinci candidaţi pentru primăriile din Dâmboviţa

Publicat

pe

La Nucet va intra în competiţia electorală cu actualul edil – Luisa Bărboiu – inginerul Vlad Coman, de 36 de ani. Reprezentantul PRO România ştie că are o misiune dificilă. Este greu să te lupţi cu un primar în funcţie de aproape 20 de ani, care are destule realizări şi tot aparatul administrativ fidelizat, plus simpatia cetăţenilor, dar a acceptat provocarea cu gândul de a face o schimbare în administraţia locală şi de a demonstra cetăţenilor că în politică există şi alternative care trebuie încercate, luate în seamă.

Ing. Vlad Coman – candidat PRO România pentru Nucet

Adrian Mihai Popescu, de 33 de ani, de profesie tot inginer, candidează la Costeştii din Vale. Este nou în politică şi decis să schimbe conducerea administrativă din Costeşti, aceiaşi de 30 de ani.

PRO România încearcă să facă un joc electoral bun şi la Gura Ocniţei, comună condusă cu mână de fier de primarul PSD Sorin Vasile Ioniţă şi unde realizările în plan socio-edilitar au curs pe bandă rulantă. Până şi senatorul Adrian Ţuţuianu a recunoscut că, la Gura Ocniţei, va fi o competiţie dificilă, dar are convingerea că profesoara Anca Dumitrescu, candidata PRO România pentru postul de primar, va face un scor frumos.

Prof. Anca Dumitrescu – candidat PRO România pentru Gura Ocniţei

La Tărtăşeşti, comună situată la o aruncătură de băţ de Capitală, un posibil viitor orăşel, după cum s-a exprimat liderul PRO România Dâmboviţa, candidează Vasile Gabriel Drăgăniţă, un om cu experienţă, inginer de meserie, trecut prin viaţă şi decis să contribuie din plin la dezvoltarea socio-economică a localităţii natale.

Un fost poliţist, doreşte să ajungă primar în comuna Valea Mare. Dorel Lungu este administratorul unei societăţii comerciale ce îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul localităţii.

Nicolae Stoica candidează la Brezoaiele. Este un tânăr gospodar, care doreşte să aducă un suflu nou într-o localitate dominată de 30 de ani, după cum s-a exprimat Adrian Ţuţuianu, de aceiaşi oameni politici.

Dâmboviţa

Corneliu Ștefan: PSD Dâmbovița nu se teme să iasă în fața dâmbovițenilor la alegeri!

Publicat

pe

S-a hotărât! Alegerile europarlamentare și cele locale vor fi comasate. Președinții celor două formațiuni politice care alcătuiesc coaliția aflată la guvernare, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au făcut astăzi anunțul.

Comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare spune liderul PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, provoacă frisoane doar celor care nu au făcut nimic pentru țară din 2020 și până acum sau celor care, ocazional, apar pe scena politică.

„PSD Dâmbovița nu se teme să iasă în fața dâmbovițenilor la alegeri, pentru că împreună reușim să ne ducem la capăt toate proiectele începute și împreună reușim să inițiem alte proiecte care ne vor schimba județul în bine. Avem investiții de miliarde de lei în derulare în județul Dâmbovița. Se lucrează în toate domeniile și în toate localitățile din județ.

Investim în educație, în construirea sau dotarea școlilor și grădinițelor unde învață copiii noștri. S-au ridicat dispensare medicale în comunele noastre și s-a avut grijă ca acestea să fie dotate, astfel încât dâmbovițenii să beneficieze de investigații sau tratament aproape de casele lor.

Sume uriașe sunt alocate pentru rețelele de apă, apă uzată și gaze, iar lucrările de extindere la patru benzi a drumurilor Bâldana-Titu sau Bâldana-Târgoviște sunt, alături de toate celelalte, dovada muncii fiecărui membru al PSD Dâmbovița din ultimii 4 ani. Iar toate acestea au în comun, în foarte multe cazuri, finanțarea europeană fără de care nu s-ar fi realizat!

Fondurile europene, utilizate de primarii PSD pentru construcția și dotarea școlilor și grădinițelor, precum și investițiile Consiliului Județean Dâmbovița de peste 14.200.000 de euro în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște au ajuns în Dâmbovița pentru că PSD s-a zbătut pentru fiecare localitate și dâmbovițean în parte.

Așa cum țara noastră nu are nevoie de politrucii care vor să împingă România spre marginea Europei, nici Dâmbovița nu are nevoie de cei care, incapabili să lucreze pentru acest județ, au stat ascunși și nu au făcut nimic ani la rândul”, a precizat Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Gabriel Boriga a prezentat deschis datoriile Clubului Chindia Târgoviște și primele măsuri dispuse. VIDEO

Publicat

pe

Astăzi – 21 februarie 2024, după ce am ascultat și analizat discursul lui Gabriel Boriga, proaspăt numit în funcția de președinte al Clubului de Fotbal Chindia Târgoviște, mi-am pus, desigur retoric, întrebarea de ce nu i s-a dat încă de la început, atunci când corabia a început să ia apă, cârma lui Gabriel Boriga? A fost o perioadă de provizorat ciudat, de experiențe manageriale pompoase care, am văzut, nu au condus la nimic. Echipa și-a continuat drumul spre poalele muntelui fotbalistic.

Gabriel Boriga, numit numai de câteva zile, a înnebunit deja presa cu conferințele, cu siropul de transparență pe care se pricepe să-l administreze, și asta știu de mult, și cu proiectele sale de reabilitare a echipei fanion a județului Dâmbovița. După cum se vede, ca o forțare a lucrurilor spre bine, cei doi asociați finanțatori, Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița, i-au acordat președintelui Gabriel Boriga nu numai încredere, ci și finanțarea necesară pentru a reechilibra balanța aflată pe o rână.

Datoriile clubului dezvăluite presei de Gabriel Boriga sunt mari. 1.523.398 de lei numai la jucători și angajați. La ANAF – 1.483.512 lei. Către diverși furnizori trebuie să ajungă 2.106.498 de lei. Mai sunt și doi creditori, persoane fizice, care, cu mult timp în urmă, au împrumutat clubul cu 600.000 de lei.

Mă uitam la Boriga că nu dispera. A expus situația cu calm, cu tact și cu o siguranță ce te făcea să crezi că mâine se rezolvă povestea. La predecesori, nu am văzut acest tip de comportament. Închistați, rigizi, necomunicativi și cu speranțele prinse parcă în pioneze.

Una peste alta, a precizat Gabriel Boriga, situația va intra sub control. Momentan, reechilibrarea ține de bani și, la acest capitol, Primăria Târgoviște și Consiliul Județean vor vira 3,5 milioane de lei pentru stingerea unor datorii.

„Toată lumea trebuie să înțeleagă că, fără implicarea totală a Consiliului Județean și a Primăriei Târgoviște, nu avem ce să vorbim despre fotbal la Târgoviște începând din anul 2010, când s-a înființat această echipă. Vreau doar să conștientizăm cu toții acest lucru. Este un adevăr care ne face tuturor bine”, a spus Gabriel Boriga.

Lucrurile intră în normalitate pas cu pas. Se rezolvă nemulțumirile echipei, se readuce echilibrul psihic de care este nevoie și apoi se trece la performanță. Nu poți aștepta rezultate de la jucători care nu și-au primit salariile. De unde să apară motivația pentru luptă, pentru victorie?

„Din punct de vedere al restanțelor salariale la jucători, vineri, le-a fost achitat jucătorilor salariul aferent lunii octombrie 2023, iar în această săptămână vor fi achitate celelalte două rămășițe ale anului 2023, respectiv jumătate din luna noiembrie și toată luna decembrie.

Putem spune că, la sfârșitul acestei săptămâni, toate restanțele financiare către jucătorii, antrenorii și angajații clubului vor fi achitate până la 31 decembrie, rămânând practic un salariu restant, cel aferent lunii ianuarie 2024″, a spus, cu satisfacție ponderată, președintele Clubului de Fotbal Chindia Târgoviște.

VIDEO

Cum era de așteptat, Gabriel Boriga a purces la readucerea în matcă a componentei umane a clubului. Vorbim de jucători, antrenori, staff, de cei care produc fotbal, care aduc rezultate și creează spectacolul fotbalistic.

„În acest moment, atmosfera în vestiar este una foarte bună. Antrenorul are o liniște, are un echilibru pe care și le-a dorit și de care se bucură. Ei sunt eroii. Noi suntem doar niște oameni care încercăm să facem totul pentru ca ei să performeze”, a adăugat Gabriel Boriga.

Dacă pentru cei dinainte galeriile nu prea au contat, fiind trecute la diverse și tratate cu un soi de indiferență și poate chiar cu dispreț, Boriga știe că acești suporteri soldați contează foarte mult în mecanismul fotbalului de performanță. Energiile emanate de galerie, sprijinul acestora face să vibreze arena, să transmită acel impuls de care au nevoie jucătorii.

„Echipa este a suporterilor, este a oamenilor, a târgoviștenilor, a dâmbovițenilor. Valoarea unei echipe, performanța depind și de suporteri. Mi-am propus să am o întâlnire cu cele patru facțiuni ale galeriei Chindiei și împreună vom pune la cale un plan comun pentru a performa cu mult mai mult decât s-a întâmplat până acum. Sunt niște entuziaști. Sunt oameni care au fost alături de echipă și la bine și la rău. Au bătut drumurile țării ca să fie alături de jucători”, a mărturisit președintele AFC Chindia Târgoviște – Gabriel Boriga.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite