Connect with us

ACTUALITATE

Șef de la Direcția Agricolă Dâmboviţa, contact COVID-19, prezent la Colegiul Prefectural?

Publicat

pe

Primim tot mai multe semnale dinspre instituțiile publice care funcționează pe teritoriul județului Dâmbovița. Oamenii sunt speriați din cauza înmulțirii cazurilor de coronavirus, din cauza faptului că tocmai în aceste tipuri de colectivități apar cele mai multe îmbolnăviri. Cred funcționarii angajați la stat și care lucrează la modul intensiv cu publicul că s-ar impune o testare în masă a personalului.

Cazul de la Direcția Agricolă Dâmbovița nu este deloc unul de neglijat. Am primit telefoane de la mai mulți angajați ai acestei instituții, care ne-au spus că, după ce au aflat despre infectarea unui coleg și intrarea în izolare a altora 17, sunt speriați.

„Avem și noi acasă copii, părinți, bunici, unii dintre ei suferă de diferite afecțiuni, nu vrem să le punem viața în pericol. De ce nu ne testează pe toți, să știm măcar ce se întâmplă, să nu mai stăm panicați”, ne-a spus un angajat al Direcției Agricole Dâmboviţa.

Am mai aflat, tot pe surse, că unul dintre conducătorii instituției ar fi fost prezent la o ședință a Colegiului Prefectural, deși se pare că ar fi intrat în contact cu persoana din Direcție care a fost găsită pozitiv la testul pentru coronavirus. Situația nu trebuie scăpată de sub control. Este știut că, în perimetrul în care se află Direcția Agricolă Dâmbovița, funcționează mai multe unități de interes public. Numim aici Direcția Sanitară Veterinară, APIA – unde în această perioadă vin foarte mulți oameni din județ cu cereri pentru subvenții, Oficiul Județean de Cadastru etc.

Conform informațiilor primite de la autorități, răspândirea coronavirusului este acum una comunitară, dacă ținem cont de faptul că, aproape zilnic, sunt confirmate cazuri cam pe tot cuprinsul județului Dâmbovița. Specialiștii ne recomandă multă prudență, evitarea locurilor aglomerate și folosirea, în special în zonele cu mult public, a măștilor de protecție. De asemenea, spălatul pe mâini cu apă și mult săpun este deosebit de important.

ACTUALITATE

Descoperă orașul Ploiești prin intermediul desenelor și machetelor realizate de elevi

Publicat

pe

Muzeul „Ion Luca Caragiale” din Ploiești vernisează, marți – 11 mai 2021, la ora 12:00, expoziția temporară itinerantă „Ploieşti – oraşul meu”, organizată în colaborare cu profesorii îndrumători şi elevii Şcolii Gimnaziale „Nicolae Iorga” din Ploieşti.

„Tema expoziţiei a pornit de la proiectul educaţional „Ploieştiul de altădată”, proiect iniţiat ca o călătorie în timp prin intermediul cărţilor poştale ilustrate.

Proiectul expoziţional vă provoacă să descoperiţi oraşul Ploieşti prin intermediul desenelor şi machetelor realizate de elevii claselor a V-a B, a V-a D, a VI-a A, a VI-a B, a VI-a C, a VII-a B, a VII-a C şi a VIII-a A, profesori coordonatori: Nicoleta Camelia Bucurică, Eugenia Dârmon şi Luminiţa Tonsciuc.

Prin acest proiect expoziţional încercăm să evidenţiem cum o activitate extraşcolară poate fi transformată într-o expoziţie reuşită, ce poate fi admirată de publicul larg”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Muzeul Judetean de Istorie și Arheologie Prahova.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Burse pentru studii despre efectele consumului moderat de bere asupra sănătății

Publicat

pe

de

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție a lansat un nou program de burse de cercetare pe tema efectelor consumului moderat de bere în raport cu sănătatea. Înscrierile se desfășoară în perioada 4 mai – 1 decembrie 2021, iar valoarea totală a fondurilor va fi de 100.000 de lei.

Programul este adresat în principal studenților aflați în an terminal la specializări de natură științifică (medicină, biologie, chimie), dar și la specializări conexe, precum nutriție, educație fizică sau științe sociale, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi din centre de învățământ superior sau centre de cercetare din România.

De asemenea, în program se pot înscrie și cadrele medicale cu specializările diabet, nutriție, boli metabolice și cardiologie, dar și cadre didactice din învățământul universitar și post-universitar, care își pot coordona studenții pentru realizarea unui astfel de studiu.

Pentru a aplica, cei interesați pot descărca rapid formularul de înscriere doar accesând pagina https://www.beresanatatenutritie.ro/burse-de-cercetare/ sau pot solicita un formular la adresa de email centru@beresanatatenutritie.ro. Formularul completat trebuie transmis la aceeași adresă de email până la data de 1 decembrie 2021.

Pentru a fi eligibili, studenții aplicanți vor avea nevoie de un coordonator de proiect dintr-o instituție de învățământ superior sau centru de cercetare din România și care să fie cel puțin asistent universitar sau cercetător științific. Cadrele medicale ce doresc să aplice pot depune proiectul în nume propriu sau ca parte a unei echipe de medici, fără a fi necesar un coordonator de proiect.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT