Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

18 persoane cu COVID-19 din Dâmbovița au cerut externarea

Publicat

pe

Decizia Curții Constituționale a României prin care au fost declarate neconstituționale normele guvernamentale privind izolarea, carantinarea și internarea forțată a persoanelor infectate cu coronavirus bulverează opinia publică în aceste momente. Din punct de vedere democratic, constituțional, pare a fi o măsură bună, în ton cu drepturile și libertățile cetățenilor, care trebuie respectate, dar ne întrebăm cum va influența această decizie evoluția coronavirusului în România.

În aceste zile, constatăm cu tristețe dar și cu teamă că numărul de cazuri a crescut enorm, iar spitalele românești încep să nu mai facă față afluxului de persoane contaminate cu COVID-19. Presiunea cea mai mare se va pune pe secțiile de Terapie Intensivă. Și în această fază în care răspândirea virusului este una comunitară, practic nu mai știi de unde a-i putea contacta coronavirusul, a mai apărut și decizia CCR prin care bolnavii de coronavirus nu mai pot fi ținuți cu forța în spitale. În acest context vin semnale că zeci de pacienți, unii chiar într-o fază avansată a bolii, solicită externarea, vor să meargă acasă, invocând hotărârea Curții Constituționale.

Este grav ceea ce se întâmplă. Boala și răspândirea virusului pot scăpa de sub control. Cine mai poate ști cu precizie dacă în aceste condiții persoanele infectate, chiar prezentând evidente simptome, respectă indicațiile medicilor și normele protecție?

Ne confruntăm cu o asemenea situație chiar și în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște unde mai mulți pacienți, care normal ar fi trebuit să rămână în unitate sub supraveghere medicală, au solicitat externarea. Pe surse am aflat că, până în momentul de față, 18 persoane infectate au solicitat externarea, iar 35 de cetățeni infectați refuză să fie internați în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște.

Vă dați seama că este greu să urmărești dacă aceste persoane respectă regulile de izolare la domiciliu, tratamentul prescris, dacă sunt conștiente total că trebuie evitat contactul cu alți oameni și deplasările în mediile aglomerate.

ACTUALITATE

Protest la Văcărești pentru stoparea construirii unei platforme de deșeuri. S-au strâns sute de semnături

Publicat

pe

Se agită spiritele în comuna Văcărești, județul Dâmbovița, tocmai acum, în plină campanie electorală pentru alegerile locale. Cetățenii sunt puternic indignați la aflarea veștii că autoritățile au hotărât să construiască o groapă de gunoi chiar pe teritoriul acestei localități, într-o zonă situată între satele Brătești, Cazaci, Văcărești, Perșinari și Nucet, la aproximativ 15 km de municipiul Târgoviște. Terenul ales, spun oamenii, că ar fi fost deja achiziționat de la un om de afaceri local care s-a putut lipsi rapid de pământul deținut. Este vorba despre 15 ha.

Localnicii susțin că apariția platformei de colectare a deșeurilor menajere în zona lor le va afecta iremediabil existența. Platforma se va ridica la câteva sute de metri de barajul de pe râul Dâmbovița de la Văcărești. Mai spun ei că, în perimetrul ales, există câteva izvoare de apă care vor fi, de asemenea, compromise.

Locuitorii satelor care se vor învecina cu groapa de gunoi au demarat o acțiune de strângere de semnaturi, încercând altfel să atragă atenția autorităților locale și centrale și să oprească proiectul. De la inițiatorul acestui demers, Ionuț Badea, am aflat că decizia autorităților a fost contestată. Memoriile în cauză, la care s-au atașat sute de semnături ale oamenilor din comună, au fost depuse la Ministerul Mediului și la Agenția pentru Protecția Mediului Dâmbovița. Alte sute de semnături strânse de inițiatorii acestui demers local în aceste zile vor fi depuse la Apele Române.

Este vorba de o investiție absolut indispensabilă pentru județul Dâmbovița pentru realizarea programelor de gestionare a deșeurilor menajere in conformitate cu cerințele și cu normele europene. Oamenii ne-au spus că nu contestă acest lucru, dar vor să fie analizată bine situația și să se ia o decizie bună, care să nu le afecteze viața. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Poliţiştii din Dâmbovița au pierdut un coleg drag. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Publicat

pe

de

Inspectoratul de Poliție Județean Dambovita deplânge stingerea din viață, ca urmare a unei boli incurabile, la data de 19 septembrie 2020, a colegului nostru, comisar șef de poliție Stănescu Mihai, în vârstă de 50 de ani, din cadrul Poliției Municipiului Targoviste.

De-a lungul carierei, cu o experienta de 28 de ani, colegul nostru a îndeplinit activități în domeniul ordinii publice iar din anul 2010 și până în prezent, a activat în rândul polițiștilor din cadrul Sectiei nr. 1 Politie Rurala Târgoviște, Poliția Municipiului Târgoviște.

Pe această cale, aducem un ultim omagiu celui care a fost un bun coleg si care de fiecare data si- a indeplinit cu profesionalism atributiile de serviciu.

Inspectoratul de Poliție Județean Dambovita transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!