Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Alo, Prefectura Dâmboviţa! Problemele nu se rezolvă cu somații, ci prin implicare și colaborare!

Publicat

pe

Instituţia Prefectului Dâmboviţa ne-a uimit astăzi prin transmiterea în spaţiul public a unui comunicat de presă care seamănă mai mult a atac politic la adresa conducerii Companiei de Apă Târgovişte- Dâmboviţa.

Practic, reprezentantul Guvernului în teritoriu, aproape milităreşte, somează conducerea CATD să depună toate diligenţele pentru înlăturarea problemelor existente pe unele reţelele de apă şi canalizate din judeţ, administrate de respectiva societate.

Ne-am fi aşteptat ca prefectul judeţului și ceilalţi factori responsabili din instituţie să cheme la discuţii conducerea Companiei de Apă și pe cea a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, să se aşeze împreună la masă şi să caute, calm, pertinent, soluții de a ieşi din acest impas. Avariile sunt inerente, mai ales în perioada verii când capacităţile sunt exploatate la maxim.

Înainte de a declara război Companiei de Apă, Prefectura ar fi trebuit să cunoască clar care sunt cauzele, cu siguranţă obiective şi motivate, care au condus la întreruperea furnizării apei potabile în mai multe localităţi din judeţ. De ce s-a ajuns la distribuirea apei potabile după anumite orare, de ce există restricţii în furnizare. Este simplu, să stai în birou, să preiei semnale după ureche şi să elaborezi rapid un comunicat de presă, de fapt, o somaţie, în care ceri unei societăţi comerciale să se pună rapid la punct.

Interesant şi de apreciat ar fi fost dacă Instituţia Prefectului, printr-un comunicat de presă, nu printr-o somaţie, s-ar fi oferit să ajute Compania de Apă în vederea rezolvării deficienţelor apărute. Nu cu oameni, lopeţi şi casmale, ci prin demersuri punctuale, eventual la Guvern sau către alte entităţi care s-ar putea implica în rezolvarea acestor probleme, care, acum, în plină vară şi în plină pandemie de coronavirus pun populaţia la o grea încercare.

Publicăm mai jos respectivul comunicat de presă conceput partinic, populist şi cu o vădită nuanţă electorală.

„În contextul situațiilor de criză generate de efectele pandemiei de COVID-19 sau de recrudescența fenomenelor meteorologice manifestate în ultima perioadă, de la secetă pedologică, la secetă hidrologică, inundații,alunecări de terenuri etc., Prefectul Județului Dâmbovița a solicitat în mod expres tuturor furnizorilor de servicii de utilitate publică (energie electrică, gaze, apă, canal, transport persoane) să-și adapteze programele de funcționare și de intervenție în caz de avarie, astfel încât populația să nu aibă de suferit și să beneficieze în mod constant și la parametrii optimi de aceste servicii.

Dacă unii furnizori de servicii de utilitate publică au înțeles importanța și natura serviciului prestat către populație, același lucru nu poate fi constatat și la operatorul economic care furnizează servicii de alimentare cu apă, canalizare în județul Dâmbovița, în speță, Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

Furnizarea de servicii în regim de continuitate și la parametrii tehnici care să satisfacă nevoile populației constituie regula, iar furnizarea cu intermitențe sau în parametrii care fac inutilizabil serviciul în cauză, trebuie să fie o excepție.

Avariile numeroase, opririle accidentale sau controlate, furnizarea apei după anumite orare în comunele Dragodana, Lucieni, Raciu, Bucșani,Aninoasa, Șotânga, Valea Lungă, Iedera, Cândești Deal și Tătărani,unde populația din 27 de localități are restricții majore în furnizarea acestui serviciu, creează un real pericol pentru sănătatea populației în condițiile în care igiena personală este una din măsurile primordiale în combaterea infectării cu SARS-CoV-2.

Somăm pe această cale conducerea Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița să depună toate diligențele pentru înlăturarea acestor carențe și să manifeste o maximă responsabilitate în furnizarea acestui serviciu întrucât,dincolo de relațiile contractuale pe care le are față de consumatori, furnizarea apei potabile și evacuarea apelor uzate este un deziderat de sănătate publică”, se precizează în comunicatul de presă transmis de Instituţia Prefectului Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Ion

    iulie 8, 2020 at 3:07 pm

    La compania de apa sunt angajați toți tâmpiții, fără nicio legătură cu studiile și specializarea detinuta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Consilierul județean Ionuț Lăscaie dezvăluie ilegalități din Primăria Lungulețu

Publicat

pe

Ionuţ Lăscaie, înainte de a fi consilier judeţean din partea PSD, a candidat la alegerile locale pentru funcţia de primar al comunei Lunguleţu. Nu a fost să fie! Cum spun unii după consumarea unui astfel de scrutin, au fost jocuri, înţelegeri, trădări, şi la suprafaţă şi în subteran.

Postul de primar al localităţii Lunguleţu a fost câştigat de reprezentantul PNL, un om de afaceri local, care, spune acum cu năduf Ionuţ Lăscaie, în timp ce tot adună la documente şi dovezi pentru a-și argumenta susţinerile, nu se pricepe deloc la administraţie. Ba chiar a iscat o adevărată furtună în localitatea cultivatorilor de varză şi cartofi.

A mărturisit consilierul judeţean social-democrat că, la Lunguleţu, s-a întâmplat ceva fără precedent în Dâmboviţa ultimilor ani. Actualul edil, probabil din dorința de a avea propria echipă liberală în Primărie, ar fi concediat, în decursul celor câteva luni ce s-au scurs de la alegerile locale din 27 septembrie anul trecut, 11 angajaţi din cadrul administraţiei publice locale. Şi, culmea, nu am auzit ca mai marii Prefecturii să fi luat vreo poziţie împotriva unui asemenea cutremur în administraţie! Corb la corb nu-și scoate ochii – ar zice unii! Asta fiindcă şi prefectul şi primarul provin din aceeaşi găoace politică cu pufi galbeni liberali.

Susţine fostul candidat social-democrat pentru funcţia de primar al Lunguleţului că bugetul localităţii a fost aprobat ilegal şi că aleşii PSD or să conteste acest lucru în următoarele zile.

„Vă spun şi de ce. Aprobarea bugetului s-a făcut în cadrul unei şedinţe extraordinare şi nu am înţeles de ce. Care a fost forţa majoră pentru care s-a întâmplat acest lucru? Şi ceea ce este mai grav, un consilier local PNL a votat bugetul comunei neavând dreptul să voteze, neîndeplinind calitatea de ales întrucât nu a îndeplinit procedura legală de validare. De acest aspect nu a ţinut cont nici secretarul Primăriei”, a precizat Ionuţ Lăscaie.

Consilierul judeţean acuză faptul că un referent care nu deţine nicio funcţie publică în cadrul Primăriei Lunguleţu, adică nu este funcţionar, ci doar personal contractual, ar fi semnat în locul contabilului şef documentele privitoare la bugetul localităţii.

„Ceea ce se întâmplă în administraţia publică de la Lunguleţu eu unul am crezut că este o glumă. Cred că filmul „Las Fierbinţi sau Primăria din Las Fierbinţi este cu zece clase mai sus decât Primăria de la Lunguleţu”, a mărturisit, public, preşedintele PSD Lunguleţu, care a promis că va ieşi public cu alte dezvăluiri despre ceea ce se întâmplă în comuna verzei şi a cartofului.

Este la modă acum ca primarii de comună să-şi tragă consilieri personali. Au aşa de multă treabă încât nu are cine le căra pixul şi mapa! Nu a făcut rabat de la acest nou curent nici primarul de la Lunguleţu. Ne spune Ionuţ Lăscaie că edilul şi-ar fi angajat, evident pe bani publici, un conslier personal de prin Botoşani.

„Nu l-am văzut nicodată, dar şi-a luat salariul. Statul de plată a fost semnat. Noi ştim de unde a apărut acel consilier personal, domnul Barna îl cheamă. Este un fost angajat al domnului Duvalmă de la PNL”.

Şi a povestit multe Ionuţ Lăscaie despre întâmplăriile legale sau mai puţin legale de prin administraţia de la Lunguleţu pe care a spus că nu are de gând să le lase aşa. Dar ar mai fi ceva tare care ne-a uimit şi pe noi, respectiv cum este alcătuit la Lunguleţu un convocator de şedinţă a Consiliului Local şi în ce mod ciudat şi poate ilogic este expusă ordinea de zi. A fost ceva nu pe vorbe, ci cu documentul în mână.

Nu comentăm prea mult că nu avem de ce. Prezentăm mai jos, în facsimil, mândreţe de convocator. Să îl vadă şi juriştii Prefecturii, dacă nu l-au văzut, şi să-şi dea cu părerea. În rest, despre Lunguleţu vom mai auzi. Acolo sunt oameni destoinici, gospodari, chiar dacă, din ceea ce reiese din spusele lui Ionuţ Lăscaie, la Primărie e jale!

Deputatul Radu Popa, pe tema situaţiei de la Lunguleţu, a transmis un avertisment.

„Dacă se va întâmpla ca în Consiliul Local respectivul consilier să fi votat fără să aibă jurământul depus, vă anunţ că voi depune plângere penală împotriva secretarului comunei Lunguleţu pentru neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Trebuie să înţeleagă şi băieţii ăştia de la PNL și de la USR PLUS, coaliţia asta de centru-noapte, că PSD este cel mai mare partid şi nu te poţi juca cu PSD.

Domnul prefect trebuie să iasă din atitudinea asta boemă de luni până vineri şi să se apuce de treabă. Subprefecta de la USR, care era cu dreptatea în gură în campania electorală, trebuie să aplice legea acum, să facă dreptate şi la Lunguleţu. Că dreptatea este şi pentru USR şi pentru PNL, nu numai pentru PSD! Legea este pentru toţi. Nu vom tolera astfel de comportamente”, a spus Radu Popa.

Parlamentarul l-a dat ca exemplu pe fostul lider PSD, Liviu Dragnea, care este la închisoare pentru că a angajat două secretare.

„Dacă domnul primar de la Lunguleţu şi-a angajat un consilier personal care nu vine la muncă trebuie să se ducă după Liviu Dragnea. Le spun eu clar, ca să înţeleagă”.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Gata cu peticeala! Străzile din Târgoviște vor fi reasfaltate integral de furnizorii de utilități

Publicat

pe

Străzile Matei Basarab, Radu Petrescu și Crețulescu din municipiul Târgoviște au fost reasfaltate integral de către ENGIE România SA, la finalul intervențiilor efectuate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale. Este prima dată când se procedează în acest mod – spune primarul Daniel Cristian Stan.

„Măsura are caracter permanent și a fost impusă pentru a se evita situația în care șanțurile rezultate în urma branșamentelor transversale faceau, în timp, aproape impracticabilă calea de rulare si generau alte costuri de refacere, suportate ulterior din bugetul local”, a precizat edilul municipiului Târgoviște.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT