Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Alo, Prefectura Dâmboviţa! Problemele nu se rezolvă cu somații, ci prin implicare și colaborare!

Publicat

pe

Instituţia Prefectului Dâmboviţa ne-a uimit astăzi prin transmiterea în spaţiul public a unui comunicat de presă care seamănă mai mult a atac politic la adresa conducerii Companiei de Apă Târgovişte- Dâmboviţa.

Practic, reprezentantul Guvernului în teritoriu, aproape milităreşte, somează conducerea CATD să depună toate diligenţele pentru înlăturarea problemelor existente pe unele reţelele de apă şi canalizate din judeţ, administrate de respectiva societate.

Ne-am fi aşteptat ca prefectul judeţului și ceilalţi factori responsabili din instituţie să cheme la discuţii conducerea Companiei de Apă și pe cea a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, să se aşeze împreună la masă şi să caute, calm, pertinent, soluții de a ieşi din acest impas. Avariile sunt inerente, mai ales în perioada verii când capacităţile sunt exploatate la maxim.

Înainte de a declara război Companiei de Apă, Prefectura ar fi trebuit să cunoască clar care sunt cauzele, cu siguranţă obiective şi motivate, care au condus la întreruperea furnizării apei potabile în mai multe localităţi din judeţ. De ce s-a ajuns la distribuirea apei potabile după anumite orare, de ce există restricţii în furnizare. Este simplu, să stai în birou, să preiei semnale după ureche şi să elaborezi rapid un comunicat de presă, de fapt, o somaţie, în care ceri unei societăţi comerciale să se pună rapid la punct.

Interesant şi de apreciat ar fi fost dacă Instituţia Prefectului, printr-un comunicat de presă, nu printr-o somaţie, s-ar fi oferit să ajute Compania de Apă în vederea rezolvării deficienţelor apărute. Nu cu oameni, lopeţi şi casmale, ci prin demersuri punctuale, eventual la Guvern sau către alte entităţi care s-ar putea implica în rezolvarea acestor probleme, care, acum, în plină vară şi în plină pandemie de coronavirus pun populaţia la o grea încercare.

Publicăm mai jos respectivul comunicat de presă conceput partinic, populist şi cu o vădită nuanţă electorală.

„În contextul situațiilor de criză generate de efectele pandemiei de COVID-19 sau de recrudescența fenomenelor meteorologice manifestate în ultima perioadă, de la secetă pedologică, la secetă hidrologică, inundații,alunecări de terenuri etc., Prefectul Județului Dâmbovița a solicitat în mod expres tuturor furnizorilor de servicii de utilitate publică (energie electrică, gaze, apă, canal, transport persoane) să-și adapteze programele de funcționare și de intervenție în caz de avarie, astfel încât populația să nu aibă de suferit și să beneficieze în mod constant și la parametrii optimi de aceste servicii.

Dacă unii furnizori de servicii de utilitate publică au înțeles importanța și natura serviciului prestat către populație, același lucru nu poate fi constatat și la operatorul economic care furnizează servicii de alimentare cu apă, canalizare în județul Dâmbovița, în speță, Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

Furnizarea de servicii în regim de continuitate și la parametrii tehnici care să satisfacă nevoile populației constituie regula, iar furnizarea cu intermitențe sau în parametrii care fac inutilizabil serviciul în cauză, trebuie să fie o excepție.

Avariile numeroase, opririle accidentale sau controlate, furnizarea apei după anumite orare în comunele Dragodana, Lucieni, Raciu, Bucșani,Aninoasa, Șotânga, Valea Lungă, Iedera, Cândești Deal și Tătărani,unde populația din 27 de localități are restricții majore în furnizarea acestui serviciu, creează un real pericol pentru sănătatea populației în condițiile în care igiena personală este una din măsurile primordiale în combaterea infectării cu SARS-CoV-2.

Somăm pe această cale conducerea Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița să depună toate diligențele pentru înlăturarea acestor carențe și să manifeste o maximă responsabilitate în furnizarea acestui serviciu întrucât,dincolo de relațiile contractuale pe care le are față de consumatori, furnizarea apei potabile și evacuarea apelor uzate este un deziderat de sănătate publică”, se precizează în comunicatul de presă transmis de Instituţia Prefectului Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Ion

    iulie 8, 2020 at 3:07 pm

    La compania de apa sunt angajați toți tâmpiții, fără nicio legătură cu studiile și specializarea detinuta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Gata, târgoviștenii se pot plimba în Piața Tricolorului!

Publicat

pe

Piața Tricolorului din municipiul Târgoviște a fost redată, aseară – 8 august, locuitorilor orașului după ce a fost supusă unor ample lucrări de reabilitare și modernizare, proiect în valoare de aproximativ 6 milioane de lei derulat de primărie. Vorbim despre prima investiție menită să schimbe aspectul zonei centrale a municipiului. Urmează Cinematograful Independența, Parcul Mitropoliei și Piața Revoluției – toate aflate în lucru în acest moment.

„Piața Tricolorului din municipiului este un loc care nu mai seamănă cu ceea ce era până acum… Este o investiție a administrației publice târgoviștene la care constructorul a cerut recepția. În orice caz, am luat decizia de a îndepărta gardurile pentru că foarte mulți târgovișteni își doresc să se plimbe într-un spațiu care, cred eu, este foarte plăcut.

Investiția a debutat în vara anului trecut și iată că este finalizată în proporție de 99%. Discutăm de o filadă de fântâni, de aproximativ 9000 de metri pătrați de paviment, avem acum un paviment din granit, rezistent. Referitor la acest aspect, în următoarele două-trei săptămâni urmează să facem încă o etapă importantă, este vorba de un tratament specific pentru a asigura durabilitatea în timp a pavimentului. Totodată a fost schimbat iluminatul public, s-au montat bănci, s-au refăcut spațiile verzi, toate în cadrul unei investiții care cred eu că este foarte frumoasă.

Este numai începutul unei etape de modernizare a centrului municipiului Târgoviște fără precedent. Cinematograful Independența va fi gata luna viitoare. De asemenea se lucrează la Parcul Mitropoliei, se lucrează la Piața Revoluție, alte două investiții care vizează zona centrală a municipiului Târgoviște, zonă în care nu s-a mai investit de foarte mult timp, cu excepția Pieței Mihai Viteazul, care a fost reabilitată acum aproximativ 3 ani”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

De asemenea, vor fi refacute bulevardele Mircea cel Bătrân, Regele Carol, Libertății și Independenței.

„Așadar, spre deosebire de alții, care știu numai să critice pe diferite rețele de socializare, noi demonstrăm cu fapte ceea ce facem pentru Târgoviște și pentru târgovișteni”, a mai spus edilul municipiului Târgoviște.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Directorul ADR Sud Muntenia, garant al profesionalismului primarului de la Voinești

Publicat

pe

Probabil văzând că primarul Gabriel Dănuț Sandu este atacat din toate părțile și culmea, tocmai de unii colegi din partid, care încearcă să îi strice imaginea, directorul general ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, a sărit imediat să îi ia apărarea. Și nu o face fără argumente solide. Liviu Mușat știe clar ceea ce a realizat primarul de la Voinești, câte obiective a dus la capăt și câte eforturi a depus pentru materializarea acestora.

„Dacă vreodată îmi va trece prin cap să candidez pentru vreo funcție din administrația locală, fără îndoială că, în prealabil, mi-aș petrece mult timp luând meditații de la cei mai buni din acest domeniu! Și, da, Gabriel Dănuț Sandu, primarul comunei dâmbovițene Voinești, este cu siguranță unul dintre aceștia”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Liviu Mușat, lovindu-i dur și cu mult curaj și demnitate pe cei care, în ultimul timp, contestă activitatea edilului de la Voinești, Dănuț Gabriel Sandu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!