Connect with us

Dâmboviţa

PNL Dâmboviţa răspunde atacurilor PSD tot printr-un comunicat de presă!

Publicat

pe

Preferăm ca războiul politic să se ducă la lumină, în faţa cetăţenilor, nu la umbra comunicatelor de presă. Ideea de a purta o bătălie sub pălăria purtătorilor de cuvânt, într-un stil rece, prins în şabloanele genului, evident acum pervertit, nu prinde la electorat, ba chiar poate crea un soi de revoltă şi dezinteres. Nu mai vorbim de faptul că această instituţie a comunicatului de presă nu trebuie dusă în derizoriu prin transformarea ei într-o zonă în care pot fi reverăsate tot soiul de lături şi refulări mai mult sau mai puţin cu caracter literar, departe de miezul politicii adevărate. Comunicatul de presă trebuie să conţină informaţii veridice, excepţionale, lucruri deosebite, cu valoare de informaţie, esenţa unui fapt, a unei activităţi. Dacă aducem comunicatul de presă la stadiul de ceartă peste gard, de instrument al ţăţismelor nu am făcut nimic. Pierdem cu toţii!

După comunicatul transmis de PSD în care liberalii dâmboviţeni erau asemuiţi cu nişte „mimoze”, evident trebuia să vină replica PNL, de fapt, răspunsul la cele afirmate acolo. Îl publicăm, fiindcă așa nu se pare normal, dar revin şi fac un apel la politicieni: nu transformaţi comunicatul de presă într-un element banal de răfuială la umbra nevederii! Este valabil pentru toate partidele politice.

„Cantonându-se în cunoscuta retorică găunoasă, PSD Dâmbovița, prin vocea purtătorului său de cuvânt, emite comunicate de presă rând pe rând, în care nu sunt prezentate strategiile și candidații propriului partid ci, într-o logică surprinzătoare sau
doar de ei înțeleasă, își canalizează comunicarea publică pe ce „a făcut” sau „nu a făcut” PNL.

Ultimul comunicat buclucaș de presă, în nota obișnuită, împarte personajele politice în două categorii: MIMOZE și ZEUS, afirmând că reprezentanții PNL Dâmbovița se înscriu în prima categorie, iar, vezi Doamne, primarii PSD din Dâmbovița,în opoziție cu primii, ca personaj politic colectiv ar fi ZEUS.

Interesantă abordarea, asta spune totul despre ei, însă suprapunerea imaginii primarilor PSD cu cea a importantului personaj din mitologia greacă este mult mai mult decât suportă chiar și o imaginație bolnăvicioasă.

Desprinși de problemele dâmbovițenilor și iritați de lansările candidaților PNL din Dâmbovița, cele mai inteligente lucruri găsite de cuviință au fost să emită patru întrebări adresate premierului Orban și președintelui, Klaus Iohannis, întrebări care nu merită niciun efort pentru a li se răspunde, fiind rostite cu capul într-o găleată, doar de dragul ecoului său, într-un alt registru al înțelegerii, le-au spus doar ca să se audă cum vorbesc.

Neașteptând un răspuns, pentru că nu pot primi un răspuns asemenea întrebări, și-au răspuns tot ei, iar pentru eventualele lor nedumeriri îi sfătuim ca toate întrebările ce au legătură cu UNIFARM și Eugen Adrian Ionel să le adreseze fostului președinte al PSD, domnul Victor, pe numele de botez, sau pe actualul președinte al Pro România, Ponta, iar dacă tot nu vor fi lămuriți, Dragnea, Dăncilă & Company, cu siguranță îi vor lumina definitiv.

Restul comunicatului PSD este un șir de dezinformări și jigniri la adresa PNL, lucru cu care aproape ne-am obișnuit.
Dincolo de toate atacurile și dincolo de toată publicitatea negativă marca PSD, candidații PNL vor aduce în dezbaterea publică doar adevăratele nevoi ale fiecărei comunități și soluțiile lor pentru ca bunăstarea cetățeanului să nu mai fie doar iluzia pe care PSD a știut întotdeauna să o vândă în ambalaje poleite”, precizează PNL Dâmboviţa.

ADMINISTRAŢIE

Exercițiu de mobilizare în județul Dâmbovița, dispus prin Hotărâre a CSAT

Publicat

pe

În perioada 11-14 mai 2021, se desfășoară în județul Dâmbovița un exercițiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii economiei și a teritoriului pentru apărare, condus de către Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, structură de specialitate a Guvernului României. Activitatea a fost aprobată prin Hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

„Pe timpul exercițiului va fi evaluat potențialul economic și uman al autorităților administrației publice locale, instituțiilor și operatorilor economici, la nivelul județului Dâmbovița, în vederea identificării resurselor materiale, financiare și a forței de muncă necesare susținerii efortului de apărare și asigurării continuității activităților economico-sociale pe timpul stării de asediu, la mobilizare și pe timpul stării de război, potrivit legii, urmând ca principalele concluzii, propuneri, eventualele dificultăți, constrângeri și limitări constatate să fie analizate la nivelul Consiliului Suprem de Apărare a Țării în vederea dispunerii măsurilor care se impun”, se precizează într-un comunicat remis de Instituția Prefectului Dâmboviţa.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Senatorul Corlățean a corectat gafa alesului USR PLUS care a bâjbâit prin istorie

Publicat

pe

Lucrările Senatului României au debutat, ieri – 10 mai 2021, cu o sesiune de alocuțiuni dedicate semnificației acestei zile. Vorbitorii, fiecare în felul său, au evocat momentele importante ale țării consumate de-a lungul istoriei în preajma acestei zile. La 10 mai 1866, Principele Carol depune jurământul ca domnitor al Principatelor Unite. Tot la 10 mai, dar 10 ani mai târziu, în 1877, este declarată Ziua Independenței față de Imperiul Otoman, iar de la 10 mai 1881 se sărbătorește Ziua Regatului. Aleșii, cu elocința specifică unor astfel de discursuri, cu retorica totuși împiedicată de măștile de protecție sau fiecare cum s-a priceput, au îmbrățișat istoria. Au fost și gafe, dar ele nu au trecut nesancționate de cunoscători.

Senatorul PSD de Dâmbovița, Titus Corlățean, după ce a ascultat pe toată lumea, a intervenit pentru a face unele clarificări de ordin istoric. Unul dintre cei vizați de fostul ministru de Externe al României și actual președinte al Comisiei de Politică Externă a Senatului, a fost Radu Mihai Mihail de la USR PLUS, care a bulibășit un pic prin trecut.

„Un moment important în care acest la mulți ani adresat României și tuturor românilor trebuie privit din perspectiva istorică a unei coeziuni pe care, iată, din păcate, în acești ani nu reușim să o regăsim în plan intern. Simt nevoia, vorbind de semnificația și importanța celor două zile – 9 și 10 mai, care trebuie privite ca un tot și nu într-o competiție motivată adesea politic, să fac două scurte precizări, ascultând colegii care au intervenit mai devreme. În primul rând, la 9 mai Declarația de Independență a fost prezentată de Mihail Kogălniceanu în Adunarea Deputaților în calitatea sa de ministru al Afacerilor Străine și nu de prim-ministru. Ea a fost votată de Adunarea Deputaților la 9 mai și, ulterior, a doua zi, la 10 mai, de Senatul României și, într-adevăr, semnată, atenție, de principele Carol și nu de regele Carol”, a precizat senatorul Titus Corlățean.

VIDEO – Intervenția senatorului PSD Titus Corlăţean – la minutul 45

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT