Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Scandalul Unifarm, plasat sub tăcere de regimul liberal Orban-Iohannis

Publicat

pe

Deputata PSD Claudia Gilia a lansat o serie de întrebări legitime, invocate în această perioadă de întreaga opinie publică românească, pornite motivat de la scandalul Unifarm.

Culmea, remarcă parlamemntara de Dâmbovița în textul publicat pe pagina sa de Facebook, în loc să răspundă întrebărilor legate de operaţiunea Unifarm, premierul Ludovic Orban şi preşedintele Iohannis tac complice şi sfidător.

„Când e vorba de premierul său și de partidul său, președintele Iohannis nu mai scoate un sunet, tace complice. În loc să iasă și să ceară clarificări și demisii / demiteri, își apără colegii de partid și susținătorii politici.

Iohannis își probează încă o dată fățărnicia, dubla măsură… tace protector cu corupții PNL, deși se arăta extrem de vocal și cavalerul neprihănit anticorupție la adresa PSD.

Întrebările rămân:
– A făcut premierul Orban presiuni asupra directorului UNIFARM să nu rezilieze contractul cu măști proaste, așa cum a relatat presa?

– A vorbit premierul Orban, în perioada de pandemie, cu omul său de încredere, respectiv doamna care administra firma care a oferit șpaga la Unifarm?

– A făcut premierul Orban presiuni asupra managerilor de spitale pentru a cumpăra măști de protecție proaste de la UNIFARM?

– A folosit funcția de premier pentru a facilita importul măștilor la suprapreț din Turcia pentru UNIFARM?

– A fost informat președintele Iohannis, în prealabil, de faptele de corupție de la UNIFARM? Dacă da, de ce l-a protejat pe Orban, dacă nu, ce măsuri a luat în fața vulnerabilizării statului român, în condițiile în care serviciile nu au putut detecta o afacere de corupție atât de amplă”.

ACTUALITATE

Radu Popa, PSD: Atacul împotriva Bisericii Ortodoxe nu este întâmplător

Publicat

pe

Radu Popa, vicepreședinte PSD Dâmbovița și candidat pentru o funcție de deputat în Parlamentul României, este unul dintre puținii politicieni români care au luat poziție împotriva atacurilor suburbane declanșate în ultima perioadă împotriva Bisericii Ortodoxe Române. Grav este faptul că mizeriile revărsate asupra credinței străbune au venit din partea unor jurnaliști celebri, formatori de opinie, vectori de imagine. Îl numim aici pe Cristian Tudor Popescu.

„Dacă ar fi fost curios să descopere, CTP ar fi putut afla că în istoria bizantină conceptul de pelerinaj e legat de apariția și de evoluția unor boli și a unor molime, iar prin paralela făcută cu perioada comunistă, Patriarhul Daniel a urmărit să glorifice puterea Sf. Dimitrie.

În opinia mea, asistăm la o polarizare artificială a subiectului cu scopul de fragmentării atât a societății cât și a clerului. Apoi, din poziția BOR se poate observa că biserica nu se identifică cu un potențial de conflict pe acest subiect.

E un artificiu de presă folosit de niste minți odihnite pentru a câștiga celebritatea unei clipe.

Atacul nu este întâmplător, pe lângă Armata, Biserica este instițutia cu cea mai mare credibilitate din România. Asistăm la o acțiune contra unuia dintre pilonii societății, iar atacatorul dezvaluit acum este doar unul dintre vectori, lumea rezistenților la cultură, a analfabeților cultural şi religios fiind în opoziție cu lumea spirituală.

Atacurile compulsive ale lui CTP la adresa Patriarhului, numit în mod incult și agramat, ”înaltpreafericitul” arată că atacatorul discută despre o lume pe care nu o cunoaște.

Opiniile lui nu slujesc jurnalismului și nu consolidează echidistanța de care ar avea nevoie o opinie gazetărească. Dar CTP face parte dintr-o tagmă de personaje care s-au brenduit cu atacuri la adresa BOR. Așa cum, în urmă cu câțiva ani, era Remus Cernea, pe care eu l-am demolat cu câteva declarații publice.

Trebuie să observăm și că CTP nu ține seama de sensibilitatea credincioșilor și nu e prima oară când comite această eroare. Dar asta ține de cultura fiecăruia, de spațiul lecturilor comune și, în final, de cei 7 ani de acasă”, a scris Radu Popa pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Iulian Vladu, PMP: Pensiile speciale, un furt care trebuie stopat!

Publicat

pe

Liderul Partidului Mișcarea Populară Dâmbovița, Iulian Vladu, este unul dintre partizanii eliminării pensiilor speciale care, an de an, supun bugetul de stat la niște eforturi considerabile. Conform calculelor unor specialiști, este nevoie anual de câteva miliarde de lei pentru plata acestor favoruri exorbitante. Și asta se întâmplă în timp ce majoritatea românilor trăiesc cu câteva sute de euro pe lună!

„Pensiile speciale sunt un furt care trebuie stopat, ca orice altă cheltuială inutilă din banul public. Sau utilă doar pentru unii… Voi susține în calitate de parlamentar acest obiectiv, precum și reducerea numărului de parlamentari la 300 pentru a eficientiza aparatul de stat și pentru a reduce costurile cu sinecuriștii și cu cei care vin doar să doarmă acolo”, a declarat zIukisn Vladu, candidat pentru un post de deputat în Parlamentului României.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!