Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Primar Târgovişte, mesaj despre oamenii de cuvânt și vânzătorii de vorbe!

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a postat, astăzi – 9 iulie 2020, un mesaj pe pagina sa de Facebook, în contextul organizării alegerilor locale, cel mai probabil în data de 27 septembrie, fapt care i-a determinat pe contracandidați să iasă la rampă, din păcate, cu atacuri la adresa actualei echipe administrative, nu cu un program cu care să câștige încrederea cetățenilor.

A punctat Daniel Cristian Stan că probabil defectul său este acela că a muncit mult, cu determinare și bună-credință. Și asta pentru că a vrut ca mandatul 2016-2020 să însemne cea mai puternică etapă de dezvoltare urbanistică a municipiului Târgoviște în ultimii 30 de ani, nu sloganuri false, nu minciuni stupide, nu iluzii.

În acest context, primarul Daniel Cristian Stan a mulțumit echipei care l-a ajutat să pună în practică provocarea asumată, „oameni care nu au fugit de muncă, oameni cu școală, oameni de caracter” care i-au oferit suportul necesar pentru schimbările întreprinse în oraș. În final, edilul a vorbit despre următorul pas.

„Eu sunt extrem, extrem de ambițios și nu mă opresc niciodată la un anumit punct. Cred că am făcut multe lucruri bune în Târgoviște, în acești ani, dar mai cred că putem sălta la un nivel spectaculos dacă mergem pe aceeași „rețetă”. Și, pentru asta, vreau să-mi stea alături oameni foarte buni, foarte pricepuți pe domeniile lor de pregătire, oameni care să se completeze recriproc într-o echipă de proiect. Proiectul 2020-2024.

Nu sunt nici lăudăros, nu sunt nici arogant când spun că PSD Târgoviște propune cea mai puternică echipă la nivelul municipiului. E incomparabil mai pregătită, mai experimentată, mai capabilă să garanteze proiectul de dezvoltare pe care îl propun. Incomparabil. Sunt atâtea lucruri bune întâmplate în Târgoviștea ultimilor ani, încât ar fi păcat să lăsăm orașul pe mâna unor falimentari de profesie ori trădători fără scrupule. Sau pe mâna unora care n-au condus în viața lor nici măcar o roabă. Sau pe mâna unor nerecunoscători sufocați de răutăți. Târgoviște nu e o afacere, e o comunitate, o casă, un cămin. La Primărie nu vii ca la o firmă pe care o falimentezi, lași oameni pe drumuri și-ți vezi liniștit de treabă. Administrația nu e un sediu de partid în care bei și fumezi toată ziua, nu e un cazinou!

Vor fi multe lucruri de spus în perioada următoare, dar vreau să ne focusăm pe cele pozitive. Căci, la urma urmei, fapta bună șterge vorba rea. Și orice șantier finalizat, orice construcție nouă, orice metru de asfalt proaspăt vor fi suficiente pentru a face diferența între oamenii de cuvânt și vânzătorii de vorbe.

De săptămâna viitoare vom începe prezentarea celor care fac parte din echipa PSD Târgoviște pentru Consiliul Local – proiectul 2020-2024. Îi cunosc foarte bine și garantez pentru fiecare dintre ei. Echipa aceasta va sta în prima linie a bătăliei politice din acest an. Cristian Stan va sta lângă Corneliu Ștefan și Titus Corlățean. Și, împreună, vom sta lângă oameni”, a scris primarul municipiului Târgoviște pe pagina sa de Facebook.

ACTUALITATE

Andra Fermuș, de la Pucioasa, în cărți pentru funcția de prefect al județului Dâmbovița

Publicat

pe

Am aflat că Aurelian Popa nu va mai rămâne mult timp în postura de prefect al județului Dâmbovița. Funcția, conform împărțelii ciolanului puterii, va reveni reprezentanților USR-Plus care, fie vorba între noi, nu dispun de suficiente cadre bine pregătite pentru administraţie, dar încropesc ei ceva.

Se aude că noul reprezentant al Guvernului de coaliție de dreapta va fi Andra Fermuș, de la Pucioasa. Tânăra, deocamdată, este consilier local în orașul de sub poalele Patranei. A candidat și pentru funcția de primar, dar nu a avut nicio șansă în fața social-democratului Constantin Ana. De asemenea, la alegerile parlamentare din 6 Decembrie 2020, a fost locul doi pe lista de candidați pentru Camera Deputaților.

Cât privește funcția de prefect al județului, unii spun că pălăria este prea mare pentru respectiva doamnă. Noi nu ne pronunțăm încă. Așteptăm să vedem noile mișcări de pe piața politică.

Nici Aurelian Popa nu va rămâne fără funcție. S-a speriat omul o dată, când nu a fost angajat la niciun cabinet parlamentar PNL, dar a fost salvat de primarul Marius Caravețeanu de la Răcari, care i-a oferit un post de consilier personal. Acum, Popa se pare că va capătă un post de secretar de stat sau ceva de genul acesta.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Jandarmeria Dâmboviţa, 730 de misiuni de însoțire transporturi suspecți COVID

Publicat

pe

Activitatea Jandarmeriei Dâmboviţa a urmărit, pe parcursul anului 2020, eficientizarea sistemului de ordine și siguranță publică – a punctat inspectorul șef, col. Viorel Matei, astăzi – 21 ianuarie, cu prilejul ședinței de bilanț. Evenimentul s-a desfășurat, în cadru restrâns impus de pandemie, la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri.

Jandarmii din Dâmbovița au derulat, anul trecut, 16.506 misiuni de menţinere a ordinii publice și 91 pentru asigurarea şi restabilirea ordinii publice. De asemenea, au fost executate 549 de acțiuni în cooperare cu alte instituții, respectiv: Poliție, ITM, Garda de Mediu, Parcul Natural Bucegi, Direcția Silvică, executorii judecătorești etc., concretizate în constatarea a 156 de fapte de natură penală și aplicarea a 3.658 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.663 de avertismente scrise şi 1.995 de amenzi, în valoare totală de 1.883.950 lei.

La nivelul structurilor montane ale IJJ Dâmbovița, au fost desfăşurate 31 de acţiuni de salvare-evacuare și s-a acordat sprijin unui număr de 101 turiști, iar pe timpul executării misiunii de supraveghere şi ordine publică la conducte de transport produse petroliere, au fost aplicate 163 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 65.200 lei.

De menționat și faptul că, în contextul instituirii la nivel național a stărilor de urgență și alertă, jandarmii din Dâmbovița au executat:
– misiuni de supraveghere și ordine publică la 10 centre de carantină;
– 730 misiuni de însoțire a convoaielor / transporturilor persoanelor suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2;
– 50 misiuni de menținere a ordinii publice executate cu efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești;
– misiuni în sistem integrat pentru menținerea ordinii publice și verificarea punerii în aplicare a măsurilor epidemiologice impuse persoanelor aflate în izolare/ carantină.

La această dată, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, asigură protecţia instituţională, supravegherea şi ordinea publică la un număr de 26 de instituţii publice. În anul 2020 la nivelul IJJ Dâmboviţa au fost executate şi monitorizate 794 misiuni de pază/protecție transporturi de valori (115), cu caracter special (128) şi trasporturi de corespondenţă clasificată (551), fără a înregistra evenimente deosebite.

La ședința de evaluare a activității Jandarmeriei Dâmboviţa a fost prezent subprefectul județului – Cătălin Chiru Cristea.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!