Connect with us

ACTUALITATE

Tabăra de pictură de la Târgoviște continuă și în vremuri de pandemie

Publicat

pe

Centrul Județean de Cultură Dâmboviţa organizează la Târgoviște, în perioada 19-26 iulie 2020, cea de-a IV-a ediție a taberei de pictură inițiată în urmă cu trei ani. Tema de anul acesta – „Altarul culorilor”.

 

Deschiderea taberei va avea loc luni, 20 iulie 2020, la ora 11:00, la sediul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, iar vernisajul expoziţiei cu lucrările artiştilor participanţi se va desfăşura sâmbătă, 25 iulie 2020, începând cu ora 18:00, tot la sediul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

 

Pe parcursul celor șapte zile, nouă artiști din țară vor avea ocazia să descopere frumusețile locale, creativitatea lor fiind provocată de multitudinea de repere istorice aflate la Târgoviște și în județ. Marți, 21 iulie 2020, pictorii vor fi prezenți la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, unde vor găsi surse de inspirație pentru arta lor. Lucrările realizate în cadrul taberei vor rămâne în patrimoniul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

„După vernisaj propunem publicului o întâlnire cu un alt gen de artă, muzica, în cadrul unui concert susținut de artiști ai Orchestrei Simfonice „Muntenia”, intitulat „Magia muzicii”. Participanții se vor bucura de o seară minunată, programul propunând o întâlnire cu tangouri celebre.

Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile, respectându-se măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus Sars-CoV-2″, se arată într-un comunicat remis de Centrul Județean de Cultură Dâmbovița.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ministrul Justiției, comparat cu un secretar de partid comunist

Publicat

pe

Judecătoarea Adriana Stoicescu, fostă președintă a Tribunalului Timiș, rămâne consecventă în a-și expune public opiniile despre anumiți politicieni, despre modul în care este condus Ministerul Justiției.

Stelian Ion de la USR PLUS, actualul ministru al Justiției, care s-a remarcat cel mai mult prin acerbitatea cu care se implică pentru desfințarea celebrei Secții de cercetare a magistraților, a fost luat, din nou, la țintă de curajoasa judecătoare.

„Cu riscul de a-mi petrece restul carierei de magistrat in cercetari disciplinare, cu riscul de a fi sancționată, îmi asum! Plecați acasă, domnule Stelian Ion, pseudoministrul injustiției! Judecatorii nu sunt presul dumneavoastră! Să vă fie rușine, dar nu cred că știți ce înseamnă asta! Nimeni nu a amenințat public un președinte de curte. Și v-ați gândit că e timpul, nu? Aveți în sânge secretarul de partid care își cheama “slugile” la raport, nu? Orice minut cu dumneavoastră în fruntea justiției este un pas spre dezastru! Plecați!,” a sunat mesajul magistratului timișorean pus pe pagina de Facebook.

Judecătoarea Adriana Stoicescu s-a aprins din nou, și pe bună dreptate, după ce USR-istul din fruntea Justiției l-a amenințat pe președintele Curții de Apel Timiș, judecătorul Mircea Crețu, că riscă să ajungă la pușcărie dacă emite acte administrative privind drepturi salariale obținute prin hotărâri judecătorești, dar pentru care nu au fost stabilite fonduri pentru anul 2021.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Castelul Bran te așteaptă cu vaccinul anti-COVID

Publicat

pe

Dacă vizitați, în aceste zile, celebrul Castel Bran de care se leagă numeroase legende despre Dracula și vampirii pământeni, aveți șansa unică de a pleca vaccinat anticoronavirus. Autoritățile au decis să profite de acest obiectiv istoric vizitat zilnic de mii de turiști pentru a susține o companie de vaccinare împotriva COVID-19.

Un afiș special conceput cu mesajul „Cui îi e frică de vaccin? Fă-ți curaj și hai la Bran”, te întâmpină încă de la intrarea în complexul muzeal. Cei care vizitează Castelul Bran se pot imuniza aici în următoarele trei weekenduri. Programul Centrului de Vaccinare deschis aici este între orele 10:00-20:00, vineri și sâmbătă, iar duminica între 10:00-18:00.

Ca recompensă, cei care se vaccinează la Bran primesc un certificat pentru „îndrăzneală și responsabilitate”. Totodată, le este promis faptul că vor fi bineveniți la castel în următorii 100 de ani. De asemenea, au dreptul la un tur gratuit prin camera de tortură a castelului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT