Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Tabăra de pictură de la Târgoviște continuă și în vremuri de pandemie

Publicat

pe

Centrul Județean de Cultură Dâmboviţa organizează la Târgoviște, în perioada 19-26 iulie 2020, cea de-a IV-a ediție a taberei de pictură inițiată în urmă cu trei ani. Tema de anul acesta – „Altarul culorilor”.

 

Deschiderea taberei va avea loc luni, 20 iulie 2020, la ora 11:00, la sediul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, iar vernisajul expoziţiei cu lucrările artiştilor participanţi se va desfăşura sâmbătă, 25 iulie 2020, începând cu ora 18:00, tot la sediul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

 

Pe parcursul celor șapte zile, nouă artiști din țară vor avea ocazia să descopere frumusețile locale, creativitatea lor fiind provocată de multitudinea de repere istorice aflate la Târgoviște și în județ. Marți, 21 iulie 2020, pictorii vor fi prezenți la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, unde vor găsi surse de inspirație pentru arta lor. Lucrările realizate în cadrul taberei vor rămâne în patrimoniul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

„După vernisaj propunem publicului o întâlnire cu un alt gen de artă, muzica, în cadrul unui concert susținut de artiști ai Orchestrei Simfonice „Muntenia”, intitulat „Magia muzicii”. Participanții se vor bucura de o seară minunată, programul propunând o întâlnire cu tangouri celebre.

Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile, respectându-se măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus Sars-CoV-2″, se arată într-un comunicat remis de Centrul Județean de Cultură Dâmbovița.

ACTUALITATE

Se pregătește un nou tun pe seama pădurilor statului!

Publicat

pe

Federația Sindicatelor din Silvicultură Silva a solicitat președintelui României și Avocatului Poporului să atace la Curtea Constituțională Proiectul de lege privind unele măsuri pentru deblocarea procesului de restituire a terenurilor către foştii proprietari, adoptat de Camera Deputaților în data de 28.07.2020 şi trimis spre promulgare luni, 3 august 2020.

„Dacă luăm ca referință doar Raportul Ministerului Apelor și Pădurilor privind starea pădurilor României în anul 2017, prin legifererea acestui proiect de lege, Statul Român va pierde cel puțin 142.722 hectare terenuri forestiere, ceea ce reprezintă circa 5% din pădurile pe care încă le mai deține, la un calcul simplu rezultând o pierdere de circa 2,6 miliarde de euro, raportată doar la valoarea lemnului de pe această suprafață.

Mai mult, prin retrocedarea acestor suprafețe de păduri, vor fi desființate după evaluările noastre cel puțin 20 de ocoale silvice de stat și vor fi disponibilizați circa 1.000 de salariați.

Cu siguranță însă, suprafața care va fi ”smulsă” din patrimoniul public al statului va fi mult mai mare odată deschisă ”Cutia Pandorei” prin această lege, iar efectele asupra administrației pădurilor statului vor fi semnificative (după unele evaluări, suprafața afectată poate depăși chiar 1 milion de hectare).

Proiectul de lege trimis spre promulgare conține prevederi controversate, precum posibilitatea restituirii terenurilor forestiere pe alte amplasamente, chiar dacă pădurile respective s-au aflat în proprietatea statului înainte de anul 1948, sau introducerea noțiunii de ”fond forestier proprietate privată a statului” pentru a crea posibilitatea retrocedării pădurilor aparținând statului”, se precizează într-un comunicat remis de Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ministrul Agriculturii și șeful ANSVSA, întâlnire cu autoritățile și fermierii din Argeș

Publicat

pe

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, și președintele ANSVSA, Robert Viorel Chioveanu, s-au aflat, astăzi – 7 august 2020, într-o vizită de lucru în județul Argeș. Cei doi au participat la o întâlnire cu directorii instituțiilor deconcentrate din domeniul agricol, la sediul Instituției Prefectului. Ministrul Adrian Oros s-a interesat despre culturile afectate de fenomenele meteo extreme din Argeș și a prezentat programele prin care fermierii pot atrage fonduri europene și subvenții. De asemenea, a fost informat cu privire la problemele agricultorilor din Argeș, printre care și pagubele produse de mistreți.

„Delegația Ministerului Agriculturii a vizitat o fermă de bovine din comuna Rociu, deplasându-se apoi la un abator și o fabrică de preparate din carne din Ștefănești. A urmat o vizită la Institutul de Cercetare și Dezvoltare în Pomicultură din Mărăcineni, o deplasare la o fabrică de pâine și produse de panificație din Pitești și o vizită la o fabrică de conserve de fructe și legume din Curtea de Argeș. În plus, la Curtea de Argeș ministrul, însoțit de prefectul Emanuel Soare, s-a întâlnit și cu fermierii din zona de nord a județului”, se precizează într-un comunicat remis de Instituția Prefectului Argeș.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!