Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

UPDATE: Unul dintre cei trei tineri prinși sub pământ la Braniștea a murit

Publicat

pe

Sursa foto: ISU Dâmboviţa

Un tânăr de 20 de ani a murit, astăzi – 18 iulie, la Braniştea, sufocat sub un maldăr de pământ care s-a prăbuşit peste trupul său. Alte două persoane, un bărbat de 26 de ani şi un adolescent de 16 ani, au fost prinşi sub malul de pământ. Din fericire, echipele de intervenţie sosite de urgenţă la faţa locului, după 3 ore de efort, au reuşit să le salveze acestora din urmă vieţile. După resuscitate şi stabilizare, cele două victime au fost transportate cu o ambulanţă şi cu un elicopter SMURD la unităţi spitaliceşti din Capitală.

Din primele date, cei trei muncitori desfăşurau anumite activităţi la reţeaua de canalizare a comunei. Se pare că porţiunea de şanţ, destul de adânc, unde aveau front de lucru cei trei muncitori nu era asigurată corespunzător. La anchetă, participă şi Inspectoratul Teritorial de Muncă, evenimentul fiind încadrat ca accident de muncă.

Cei trei muncitori se pare că erau încadraţi la o societate în domeniul contrucţiilor din Ploieşti, care, aşa cum se obişnuieşte, subcontractase lucrările de la o altă firmă.

Tânărul Alexandru N., de 20 de ani, a cărui viaţă nu a mai putut fi salvată, este din cartierul Sălcuţa, oraşul Titu. Ceilalți doi, Cristi I., de 16 ani, şi Adrian D., de 26 de ani, sunt din Titu, respectiv din Corbii Mari.

Poliţia a deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi neluarea măsurilor de securitate în muncă.

ACTUALITATE

Senatorul Titus Corlățean, solicitare la Guvern pentru reabilitarea blocului din Găești afectat de explozie

Publicat

pe

Titus Corlățean, senator PSD de Dâmbovița, a aflat cu stupoare că găeștenii din blocul care a fost afectat grav de o deflagrație cu mai multe luni în urmă sunt și acum pe drumuri, autoritățile statului neimplicându-se în rezolvarea acestei probleme deosebite.

Disperați, oamenii l-au căutat pe demnitarul social-democrat pentru a-i expune problema cu care se confruntă și a-i solicita sprijin. Ieri, senatorul Titus Corlățean a adresat o interpelare pe această temă premierului Florin Cîțu. Titus Corlățean i-a adus la cunoștință primului ministru și faptul că reprezentantul Guvernului în teritoriu nu s-a implicat deloc pentru rezolvarea acestei probleme. Prefectul Aurelian Popa, ca președinte al Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, ar fi putut interveni pentru a găsi soluții de reconsolidare a imobilului afectat de explozie.

„Am fost contactat recent în calitatea mea de senator care reprezintă circumscripția Dâmbovița în Senatul României, de locuitori ai blocului menționat. Oameni disperați care m-au informat că, la trei luni de la producerea deflagrației, nu au primit niciun fel de ajutor și nici măcar o undă de speranță din partea autorităților statului român.

Există o expertiză care a fost deja realizată pro bono de către un constructor din localitate dornic să ajute, iar această expertiză confirmă faptul că blocul poate fi refăcut, că locuitorii se pot întoarce în acest bloc, dar este nevoie de acțiune instituțională din partea Guvernului României.

Nu există informații, până la această oră, legate de faptul că prefectul ar fi acționat, că acest Comitet Județean pentru Situații de Urgență care are competențe în materie ar fi acționat în vreun fel și nu există vreo informație legată de vreun demers de la nivelul factorilor de decizie județeni către Guvernul României pentru a îndeplini procedura standard, legală care există în astfel de situații în caz de catastrofe pentru ca guvernul să realizeze ce are de realizat pentru a veni rapid în sprijinul cetățenilor afectați.

Sursa foto: ISU Dâmboviţa

Pe cale de consecință, domnule prim-ministru, doresc să vă adresez următoarea interpelare: Ce intenționați să faceți în perioada următoare, ce măsuri intenționează guvernul să adopte, eventual o hotărâre de guvern care să acorde sprijinul bugetar, financiar și alte modalități logistice necesare pentru a interveni pentru refacerea blocului afectat de această explozie groaznică și care a produs și victime”, a spus senatorul Titus Corlățean.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa, soluții pentru a simplifica interacțiunea dintre instituțiile publice și cetățeni

Publicat

pe

Una dintre prioritățile președintelui Consiliul Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, o constituie sprijinirea mediului de afaceri local, dezvoltarea sănătoasă a economiei dâmbovițene. La atingerea acestui deziderat, spune șeful administrației județene, nu se poate ajunge decât prin muncă în echipă, prin implicarea tuturor factorilor de decizie, printr-o colaborare strânsă cu partenerii din mediul privat.

„Vom sprijini mediul de business dâmbovițean, iar, prin agrearea unor măsuri comune, companiile locale vor fi ajutate astfel încât să devină mult mai competitive în raport cu concurența regională și națională”, a spus Corneliu Ștefan.

De asemenea, Consiliul Județean Dâmbovița are în vedere și dezvoltarea sectorului economic din domeniul IT.

„Parcul Industrial IT de la Priboiu, pe care intenționăm să îl înființăm, poate deveni generator de venituri pentru județul nostru, dar și un important pol al industriei software din Regiunea Sud Muntenia”, a mai precizat presedintele CJ Dâmbovița.

Se are în vedere digitalizarea administrației, atât la nivel județean cât și la nivel local. Astfel încât să fie simplificată interacțiunea dintre instituțiile publice și cetățeni.

„Nu se vor mai pierde ore întregi în fața ghișeelor pentru obținerea unui document, cererile vor fi trimise de acasă, în format electronic, iar răspunsul va fi furnizat în același mod”, a mai adăugat Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT