Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: Stadiul lucrărilor de modernizare din Piata Revoluției

Publicat

pe

Proiectul de reabilitare și modernizare a Pieței Revoluției din municipiul Târgoviște (scuarul pietonal de la Primărie până la Casa Sindicatelor, plus trotuarul până la ITM Dâmboviţa) respectă termenul de execuție din contract, ba chiar ar putea fi finalizat mai devreme – a declarat, astăzi, primarul Daniel Cristian Stan, după vizita la fața locului. Investiția, în valoare de aproximativ 1,8 milioane de lei, este finanțată din bugetul local.

„Este vorba de lucrări importante, cum nu au fost niciodată realizate în Piața Revoluției din municipiul Târgoviște. Deja s-a îndepărtat pavimentul vechi și va fi montat paviment nou. De asemenea, va fi montat un mobilier urban modern, vor fi spații verzi generoase, cu peste 600 de arbori și arbuști care vor fi plantați în această zonă. Este un proiect de natură să schimbe și această zonă din partea centrală a orașului nostru. În paralel, se derulează lucrări importante la Parcul Mitropoliei. De asemenea, Piața Tricolorului este aproape de finalizare, este vorba de câteva zile până când acolo vom avea gata prima investiție importantă din ultimii ani pe zona centrală a orașului nostru.

Toată zona centrală a municipiului Târgoviște va fi reabilitată, dar nu doar zona centrală. Sunt lucrări care se derulează, spre exemplu, acum în Cartierul Matei Basarab sau Micro II. Deja, am finalizat o primă etapă, o parcare cu peste 100 de locuri. Urmează să finalizăm tot cartierul și, încet-încet, să terminăm și acest program de reabilitare a cartierelor, astfel încât să oferim condiții bune, locuri de parcare, iluminat public eficient. 

De asemenea, aș mai menționa și că avem în lucru acum și sunt demersurile în plină desfășurare și pentru parcarea cu peste 1000 de locuri pe care vrem să o realizăm în incinta UPET și pentru exproprierea drumului, astfel încât să asigurăm o arteră nouă, care să facă legătura între Bulevardul Independenței și bulevardul IC Brătianu, prin zona străzii Neagoe Basarab. Sigur, toate acestea necesită un anumit timp, dar și foarte mulți bani, însă sunt lucruri importante, pe care trebuie să le facem. Cred că, încet-încet, orașul nostru se schimbă”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

ADMINISTRAŢIE

Zestrea edilitară a comunei Gura Ocniţei a sporit cu o grădiniţă de top

Publicat

pe

Sorin Vasile Ioniţă, primarul comunei Gura Ocniţei, creditat de concetăţenii săi cu încă un mandat de edil, continuă procesul de înnoire socio-edilitară a localităţii. Nu a ieşit din priză nici măcar o clipă. O serie de investiţii de interes local sunt în momentul de faţă în diferite stadii de realizare. Rând pe rând, acestea sunt recepţionate şi puse la dispoziţia cetăţenilor, asigurând confort și civilizație în comunitate.

Astăzi – 2 decembrie 2020, a fost inaugurată Grădiniţa din satul Adânca. Proiectul a fost finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală – PNDR, derulat prin AFIR. Valoarea obiectivului a fost de 1.518.168 de lei.

Edificiul, dedicat preşcolarilor, este compus din două săli de clasă pentru grupe a câte 15 copii, o sală multifuncţională, cancelarie, cabinet medical, loc de joacă dotat cu toate cele de trebuinţă şi  grupuri sanitare adecvate copiilor, dar şi pentru personalul didactic.

La inaugurare, alături de primarul Sorin Vasile Ioniţă, s-au aflat Luciana Cristea – vicepreşedinte Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Cristian Avanu – administrator public al judeţului, deputatele Claudia Gilia şi Carmen Holban, senatorul Titus Corlăţean, vicepreşedintele PSD Dâmboviţa Radu Popa şi primarul comunei Răzvad – Emanuel Spătaru.

„Iată că unul dintre obiectivele promise cetăţenilor l-am dus la  îndeplinire. Am inaugurat grădinița din satul Adânca. Mulțumesc colegilor mei pentru implicare și munca depusă pentru realizarea acestui proiect, conducerii Consiliului Județean Dâmbovița, domnului președinte Corneliu Ștefan, vicepreședintei Luciana Cristea și domnului Mihail Cristian Avanu, mulțumesc doamnelor deputat Carmen Holban și Claudia Gilia, domnilor senatori Titus Corlăţean și Ionuț Vulpescu, domnilor vicepreședinți ai PSD Dâmbovița, Radu Popa și Liviu Vasilescu, pentru sprijinul acordat comunității noastre în ultimii 4 ani.

Totodată, mulțumesc doamnei Inspector general al Inspectoratului Școlar – Homeghiu Cătălina, domnului director al Școlii Gimnaziale – Stanciu Dragoș, doamnelor educatoare pentru răbdarea și suportul pe care ni l-au oferit. Părinților, educatorilor și copiilor le mulțumesc pentru răbdarea avută și, totodată, le urez succes. Să se bucure de spaţiul cald şi primitor oferit de noua grădiniță.

A fost o muncă grea depusă atât de noi cât și de proiectant și de constructor, cărora le transmit felicitări pentru această lucrare deosebită. Vom continua să dezvoltăm comunitatea nostră prin proiecte și finanțări europene. Dar ca acest lucru să iasă bine, avem nevoie de sprijin, de  susținerea întregii comunități”, a declarat Sorin Vasile Ioniţă – primarul comunei Gura Ocniţei.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

A fost aprins bradul de Crăciun și iluminatul festiv la Târgoviște

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a aprins, în această seară, de Ziua Națională a României, bradul de Crăciun și iluminatul festiv de iarnă. Edilul Daniel Cristian Stan nu a vrut să renunțe la această tradiție, chiar dacă perioada grea prin care trecem, cauzată de noul coronavirus, nu a permis organizarea unei acțiuni cu publicul. Totuși, în Piața Tricolorului s-au aflat mai mulți târgovișteni, în special cei care obișnuiesc să se plimbe seară de seară prin centrul orașului.

„Le urez târgoviștenilor să fie sănătoși, iar anul viitor să nu mai fim cu măști, să nu mai fim distanțați, să putem organiza acest eveniment așa cum ne dorim”, a spus edilul Daniel Cristian Stan.

Primarul municipiului Târgoviște i-a avut alături în această seară pe viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, pe city managerul Gabriel Boriga, pe preşedintele Consiliului Județean Dâmboviţa – Corneliu Ștefan, pe vicepreședinta Luciana Cristea și pe deputata Carmen Holban – fost viceprimar al Târgoviștei.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!