Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: Stadiul lucrărilor de modernizare din Piata Revoluției

Publicat

pe

Proiectul de reabilitare și modernizare a Pieței Revoluției din municipiul Târgoviște (scuarul pietonal de la Primărie până la Casa Sindicatelor, plus trotuarul până la ITM Dâmboviţa) respectă termenul de execuție din contract, ba chiar ar putea fi finalizat mai devreme – a declarat, astăzi, primarul Daniel Cristian Stan, după vizita la fața locului. Investiția, în valoare de aproximativ 1,8 milioane de lei, este finanțată din bugetul local.

„Este vorba de lucrări importante, cum nu au fost niciodată realizate în Piața Revoluției din municipiul Târgoviște. Deja s-a îndepărtat pavimentul vechi și va fi montat paviment nou. De asemenea, va fi montat un mobilier urban modern, vor fi spații verzi generoase, cu peste 600 de arbori și arbuști care vor fi plantați în această zonă. Este un proiect de natură să schimbe și această zonă din partea centrală a orașului nostru. În paralel, se derulează lucrări importante la Parcul Mitropoliei. De asemenea, Piața Tricolorului este aproape de finalizare, este vorba de câteva zile până când acolo vom avea gata prima investiție importantă din ultimii ani pe zona centrală a orașului nostru.

Toată zona centrală a municipiului Târgoviște va fi reabilitată, dar nu doar zona centrală. Sunt lucrări care se derulează, spre exemplu, acum în Cartierul Matei Basarab sau Micro II. Deja, am finalizat o primă etapă, o parcare cu peste 100 de locuri. Urmează să finalizăm tot cartierul și, încet-încet, să terminăm și acest program de reabilitare a cartierelor, astfel încât să oferim condiții bune, locuri de parcare, iluminat public eficient. 

De asemenea, aș mai menționa și că avem în lucru acum și sunt demersurile în plină desfășurare și pentru parcarea cu peste 1000 de locuri pe care vrem să o realizăm în incinta UPET și pentru exproprierea drumului, astfel încât să asigurăm o arteră nouă, care să facă legătura între Bulevardul Independenței și bulevardul IC Brătianu, prin zona străzii Neagoe Basarab. Sigur, toate acestea necesită un anumit timp, dar și foarte mulți bani, însă sunt lucruri importante, pe care trebuie să le facem. Cred că, încet-încet, orașul nostru se schimbă”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Au început lucrările de reabilitare și modernizare a pasajului rutier de la Pavcom

Publicat

pe

Astăzi – 6 mai 2021, au debutat lucrările de reabilitare și modernizare a infrastructurii de transport public local în municipiul Târgoviște. Este vorba despre un proiect de aproximativ 50 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile. Investiția vizează reabilitarea pasajului de la Pavcom, a coridoarelor de transport public local, între care bulevardul Regele Carol I și străzile Gării și lt. Stancu Ion, și a tuturor stațiilor de traseu, precum și construirea unui depou lângă Complexul Turistic de Natație și a trei stații de capăt.

„Toate acestea pentru a avea un sistem de transport public local în municipiul Târgoviște foarte performant. Lucrările la pasajul de la Pavcom vor fi finalizate în această vară. De asemenea, săptămâna viitoare vor debuta și lucrările pe strada Gării, astfel încât să reușim să finalizăm cât mai rapid această investiție care are în vedere aproximativ 60.000 de metri pătrați de străzi și trotuare și care va transforma transportul public din municipiul Târgoviște. În afara secțiunii de autobuze, care este deja acoperită în acest moment, plus încă 12 autobuze pe care le mai avem de adus, acest proiect vine să completeze investiția. Este cea mai mare investiție din istoria municipiului Târgoviște pe fonduri europene. Valoarea cumulată a proiectelor de care discutăm se apropie de 170 de milioane de lei”, a explicat primarul Daniel Cristian Stan.

Cu prilejul debutului lucrărilor pe pasajul de la Pavcom (Șoseaua Găești), edilul a venit cu precizări și în legătură cu centura municipiului.

„Sperăm ca, la finalul acestei săptămâni, să reușim să finalizăm unul din sensurile de pe pasajul rutier de la Petru Cercel (zona Dâmboviţa Mall), inclusiv cu rosturi, să deviem circulația și să intrăm la execuția rosturilor și pe sensul pe care se circulă în acest moment, astfel încât luna aceasta să putem să dăm drumul lucrărilor și acolo. De altfel, proiectul privind centura municipiului Târgoviște este aproape gata în acest moment și, după foarte mult timp, Târgovişte va avea un prim inel de centură ocolitoare la standarde de calitate decente, cu două poduri construite de la zero, cu patru pasaje reabilitate și cu 15 km de drum și de canalizare, toate acestea în cadrul unui proiect care se va finaliza în următoarele 30 de zile”.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Pucioasa va avea curând una dintre cele mai moderne școli din județ

Publicat

pe

Schimbările sunt vizibile de la o zi la alta la Colegiul Național Nicolae Titulescu Pucioasa, unde se execută lucrări de reabilitare, modernizare, extindere și dotare. Primarul Constantin Ana spune că administraţia locală va implementa, în scurt timp, și un proiect care vizează sistematizarea curții acestei unități de învățământ, cu circuite mai eficiente și mult mai utile pentru elevi.

„Curând, foarte curând, vom avea în față cea mai modernă școală din județ, sper mult mai atrăgătoare pentru toți copiii din nordul județului, dar și pentru cadrele didactice de la școlile generale din zonă, care vor avea un motiv mai puțin să sfătuiască absolvenții clasei a VIII-a să opteze pentru liceele din alte orașe! La fel, vine momentul ca cei de la Titulescu să se ridice la înălțimea eforturilor noastre”, a punctat primarul Constantin Ana.

Proiectul de la Colegiul Național Nicolae Titulescu Pucioasa are o valoare de aproximativ 15 milioane de lei, iar lucrările propriu-zise au demarat în luna august 2020. Edilul își dorește ca investiția principală (etapa întâi) să fie gata până la debutul anul școlar 2021-2022.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT