Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: Stadiul lucrărilor de modernizare din Piata Revoluției

Publicat

pe

Proiectul de reabilitare și modernizare a Pieței Revoluției din municipiul Târgoviște (scuarul pietonal de la Primărie până la Casa Sindicatelor, plus trotuarul până la ITM Dâmboviţa) respectă termenul de execuție din contract, ba chiar ar putea fi finalizat mai devreme – a declarat, astăzi, primarul Daniel Cristian Stan, după vizita la fața locului. Investiția, în valoare de aproximativ 1,8 milioane de lei, este finanțată din bugetul local.

„Este vorba de lucrări importante, cum nu au fost niciodată realizate în Piața Revoluției din municipiul Târgoviște. Deja s-a îndepărtat pavimentul vechi și va fi montat paviment nou. De asemenea, va fi montat un mobilier urban modern, vor fi spații verzi generoase, cu peste 600 de arbori și arbuști care vor fi plantați în această zonă. Este un proiect de natură să schimbe și această zonă din partea centrală a orașului nostru. În paralel, se derulează lucrări importante la Parcul Mitropoliei. De asemenea, Piața Tricolorului este aproape de finalizare, este vorba de câteva zile până când acolo vom avea gata prima investiție importantă din ultimii ani pe zona centrală a orașului nostru.

Toată zona centrală a municipiului Târgoviște va fi reabilitată, dar nu doar zona centrală. Sunt lucrări care se derulează, spre exemplu, acum în Cartierul Matei Basarab sau Micro II. Deja, am finalizat o primă etapă, o parcare cu peste 100 de locuri. Urmează să finalizăm tot cartierul și, încet-încet, să terminăm și acest program de reabilitare a cartierelor, astfel încât să oferim condiții bune, locuri de parcare, iluminat public eficient. 

De asemenea, aș mai menționa și că avem în lucru acum și sunt demersurile în plină desfășurare și pentru parcarea cu peste 1000 de locuri pe care vrem să o realizăm în incinta UPET și pentru exproprierea drumului, astfel încât să asigurăm o arteră nouă, care să facă legătura între Bulevardul Independenței și bulevardul IC Brătianu, prin zona străzii Neagoe Basarab. Sigur, toate acestea necesită un anumit timp, dar și foarte mulți bani, însă sunt lucruri importante, pe care trebuie să le facem. Cred că, încet-încet, orașul nostru se schimbă”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Lucrări în grafic la Școala Gimnazială Specială Târgoviște

Publicat

pe

În această perioadă, se lucrează intens la reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Speciale din municipiul Târgoviște, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, prin Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului.

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, împreună cu vicepreședintele Luciana Cristea și administratorul public Cristian Avanu, au vizitat astăzi, 29 noiembrie 2022, șantierul școlii speciale din Micro 5. Șeful administrației județene a fost mulțumit de stadiul lucrărilor, remarcând faptul că, în doar câteva luni, imaginea de nou este puternic vizibilă.

Investiția se ridică la aproximativ 8.000.000 de lei, din care 6.000.000 de lei – fonduri europene nerambursabile, iar 2.000.000 de lei sunt asigurate de Consiliului Județean Dâmbovița.

Ne-a precizat președintele CJD că, pe tot parcursul iernii, se va lucra la amenajările interioare. La final, copiii care primesc aici o educație specială vor beneficia de 29 de săli de clasă, 13 cabinete moderne, 4 ateliere, respectiv: tâmplărie, mecanic, croitorie și unul pentru desprinderea activităților gospodărești. Instituția de învățământ special va mai avea în structură trei spații pentru activități specifice: sală multisenzorială, metodică și pentru kinetoterapie. Vor mai avea elevii la dispoziție două laboratoare, de informatică și multimedia, și o bibliotecă. Termenul de finalizare al lucrărilor este 31 decembrie 2023.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a pregătit un spectacol-surpriză fără precedent în deschiderea Târgului de Crăciun. VIDEO

Publicat

pe

La Târgoviște, Târgul de Crăciun va fi deschis anul acesta, luni – 5 decembrie, la ora 18:00, odată cu aprinderea iluminatului festiv. Astăzi – 29 noiembrie, primarul Daniel Cristian Stan a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că administrația locală a pregătit pentru acest moment un spectacol-surpriză fără precedent în oraș.

Târgul va fi localizat în Piața Tricolorului, Piața Mihai Viteazul și Parcul Mitropoliei, unde vor exista standuri cu produse specifice sărbătorilor de iarnă și concerte de colinde. De asemenea, a mai spus edilul, au fost pregătite foarte multe activități pentru copii, începând cu parada lui Moș Crăciun, în data de 16 decembrie.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats