Connect with us

Ialomiţa

Un incendiu violent a curmat viața unei bătrâne din Ialomița

Publicat

pe

Sursa foto: ISU Ialomița

O femeie în vârstă de 81 de ani, din Grivița, județul Ialomița, a murit în această dimineață, în incendiul care i-a cuprins locuința. Pompierii au acționat mai bine de patru ore pentru stingerea focului. Trupul bătrânei a fost găsit în holul unei anexe gospodărești. Flăcările au mistuit nouă încăperi ale casei și bunurile din interior, construcțiile adiacente și aproximativ 5 mc lemne de foc. Potrivit ISU, cel mai probabil, focul s-a extins de la o lumânare lăsată aprinsă în preajma unor materiale textile.

Sursa foto: ISU Ialomița

Un alt incendiu cu pagube materiale însemnate a izbucnit în cursul nopții, în jurul orei 01.30, la o locuință din comuna Borănești, sat Sintești. Pompierii de la Detașamentul Urziceni au intervenit mai bine de 2 ore cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru salvarea locuinței și a bunurilor din aceasta. Totuși, până la lichidare, focul a ars acoperișul tip mansardă construită din lemn pe aproximativ 130 mp, și s-au distrus 2 camere, baia și holul din mansardă cu mobilierul, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte aflate în interiorul acestora. De asemenea, din cauza fumului și a temperaturii ridicate au fost deteriorate alte 5 camere cu bunurile din acestea. În incendiu, izbucnit cel mai probabil de la un scurtcircuit electric, au ars și documentele unei firme.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Președintele ADR Sud Muntenia: Silvian Ciupercă va rămâne o personalitate remarcabilă a administrației locale și regionale

Publicat

pe

Liviu Mușat, directorul Agenției de Dezvoltare Sud Muntenia, și-a exprimat tristețea la aflarea veștii că bunul său prieten Vasile Silvian Ciupercă, fost președinte al Consiliului Județean Ialomița și deputat în Parlamentul Românei, a încetat din viață. Trupul neînsuflețit al profesorului Ciupercă a fost găsit fără viață într-un șanț din localitatea Bălcești, județul Vâlcea.

„O veste tristă pentru ialomițeni, pentru toată Regiunea de Dezvoltare Sud-Muntenia: profesorul, eruditul Vasile Silvian Ciupercă s-a stins din viață! Un împătimit al învățăturii temeinice și continue, un orator desăvârșit, o enciclopedie impresionantă, un monument de onestitate, un model pentru social-democrația românească, pentru societatea noastră în ansamblu, profesorul Ciupercă a fost unul dintre fondatorii Regiunii de Dezvoltare Sud-Muntenia (în 1998), iar timp de trei ani (2007-2010) a fost președintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, în mandatul lui construcția instituțională a regiunii noastre cunoscând o dezvoltare remarcabilă.

Anii din urmă și i-a petrecut mai mult prin instanțe, căutându-și dreptatea în care a crezut o viață întreagă și clamându-și nevinovăția, până la urmă recunoscute și de justiția română. Este și va rămâne, indubitabil, o personalitate remarcabilă a administrației locale și regionale din Ialomița, din Regiunea Sud-Muntenia, din România. Rămas bun, domnule președinte”, a scris Liviu Mușat, pe pagina sa de Facebook.

Trupul neînsuflețit al profesorului Ciupercă a fost găsit fără viață într-un șanț din orașul Bălcești, județul Vâlcea. Se afla la niște rude. Se pare că, în dimineața zilei de duminică, 31 iulie 2022, ieșise la alergat. Din primele date oferite de anchetatori, nu există suspiciuni de moarte violentă. Lui Silvian Ciupercă i s-a făcut rău.

Ultimii ani ai fostului președinte al Consiliului Județean Ialomița au fost deosebiți de dificili, trăiți sub presiunea stresului, a luptei cu un sistem nemilos decis să te scoată pe linie moartă cu orice preț.

În data de 10 februarie 2015, procurorii DNA au descins la sediul Consiliului Județean Ialomița. Președintele Silvian Ciupercă a fost reținut, punându-i-se în cârcă comiterea mai multor infracțiuni de corupție. A stat în arest 66 de zile. În iunie 2015 a fost trimis în judecată. Anul trecut, după un lung proces, justiția l-a declarat nevinovat.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A murit Silvian Ciupercă, fost deputat și președinte CJ al Ialomița

Publicat

pe

Sursa foto: cancan.ro

Fostul președinte al Consiliului Județean Ialomița, Silvian Ciupercă, a murit. A fost găsit fără suflare căzut într-un șanț din localitatea Bălcești, județul Vâlcea. Trupul neînsuflețit al fostului lider social-democrat a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei în urma căreia să se stabilească cauzele decesului.

Silvian Ciupercă avea 73 de ani. A fost profesor de matematică și a ocupat mai multe funcții publice, respectiv primar al orașului Țăndărei (1996-2000), deputat al României (2000-2004) și președinte al Consiliului Județean Ialomița (2004-2015).

Partidul Social Democrat a postat pe pagina oficială un mesaj de condoleanțe în care își exprimă regretul pentru dispariția lui Silvian Ciupercă.

„Am aflat cu tristețe vestea trecerii în neființă a fostului președinte al Consiliului Județean Ialomița, Silvian Ciupercă.

Domnul Silvian Ciupercă și-a dedicat întreaga carieră valorilor de stânga și a contribuit la consolidarea social-democrației în județul Ialomița.

În aceste momente grele, Partidul Social Democrat transmite familiei, colegilor și tuturor oamenilor care l-au cunoscut și apreciat, sincere condoleanțe! Dumnezeu să îl odihnească în pace”.

Silvian Ciupercă a fost puternic marcat, aflat sub influența stresului, după ce, în anul 2015, a fost agățat de procurorii DNA într-un dosar pentru luare de mită și folosirea influenţei și autorității conferite de funcţia de conducere într-un partid politic în scopul obţinerii pentru altul a unui folos necuvenit, abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie, două infracţiuni de instigare la abuz în serviciu asimilat infracţiunii de corupţie, instigare la fals intelectual, complicitate la folosirea şi prezentarea, cu rea-credinţă, de documente, declaraţii false, inexacte sau incomplete, obţinându-se pe nedrept fonduri europene. A fost reținut și trimis în judecată.

Fostul președinte al Consiliului Județean Ialomița a căutat, în toată această perioadă, să își dovedească nevinovăția. În cele din urmă, a reușit.

“Sistemul de apărare pe care l-am construit a fost unul în care eu am realizat că nu sunt lider de dosar, ci că sunt principalul vinovat pentru destinul nefericit al celorlalţi, care nu aveau ce căuta acolo dacă eu nu eram vânat, dacă nu eram un peşte care trebuia ţinut în năvod”, mărturisea Silvian Ciupercă, în august 2021.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT