Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Vă îndemn să credeți cu tărie în România. Mesaj pentru elevii de 10 din Dâmbovița

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița i-a premiat, astăzi – 27 iulie, pe cei 22 absolventi de 10 din județ (20 – la Evaluarea Națională și 2 la Bacalaureat).

„Vă îndemn să credeți cu tărie în România. Nicăieri nu este mai bine ca acasă. Să avem încredere că, prin aportul nostru, al tuturor, putem face ca activitatea profesională pe care o vom desfășura să fie mai bună și să ne aducem contribuția la prosperitatea acestui județ și la prosperitatea acestei țări.

Îmi pare rău că putem să-i premiem astăzi doar pe elevii care au luat nota 10 la examenul de capacitate și la examneul de bacalaureat. În anii trecuți i-am premiat pe olimpicii din județul Dâmbovița care au luat premii la concursurile naționale. Pentru mine este un sentiment de satisfacție să văd că, de data aceasta, numărul elevilor de 10 din Județul Dâmbovița este semnificativ mare mare față de anul trecut”, a spus președintele CJ Dâmboviţa – Alexandru Oprea.

Elevii premiați sunt absolvenți ai mai multor unități școlare din Târgoviște, Titu, Pucioasa, Găești și Brezoaele.

„Regret că, din cauza măștii pe care o port nu mi se vede zâmbetul și nu-l văd nici pe al dumnevoastră; sunt sigur că el există acolo, sub mască. Nu știu de ce am impresia că el este mai pregnant la părinți decât la elevi pentru că întotdeauna părinții sunt foarte mândri de copiii lor.

 

Vă felicit pentru ceea ce faceți. Ne simțim și noi mândri, deși contribuția noastră este relativ mică la succesul dumneavoastră. În calitate de coordonatori ai sistemului educațional dâmbovițean, evident că acesta este unul dintre momentele în care realmente simțim că nu muncim degeaba.

Dragi copii, într-un sens vă invidiez pentru că, având în vedere punctul de la care porniți, nu aveți nici o limită în viitor. Vă puteți propune orice și, cu siguranță, vă veți putea atinge visul. Nu din cauză ați luat nota 10, întrucât și nota 9,95 este la fel de bună; nota 10 este mai mult un simbol; dar pentru ca ați căpătat acest simbol, îmi imaginez că veți obține tot ce veți dori în viață – fie că unul dintre voi va sta aici și va conduce județul sau va sta în locul nostru, să conducă educația la nivel județean sau chiar mai sus decât noi”, a fost mesajul inspectorului școlar general Ion Sorin.

ACTUALITATE

PERPLEX. Gata, vin câinii care adulmecă coronavirusul!

Publicat

pe

Sursa foto: Twitter

Am trăit să o vedem și pe asta. Cercetătorii finlandezi pregătesc acum o anumită rasă de câini pentru a depista persoanele care sunt infectate cu coronavirus. Misiunea este îndeplinită rapid de sensibilul patruped. Te adulmecă un pic și, gata, la spital cu tine, în izolare! Ieftin ca braga. Fără teste PCR, timp de așteptare, cheltuială.

În curând, dacă pandemia asta o să mai insiste să ne țină ocupați, putem vedea pe stradă echipaje de polițiști cu câinele din dotare, care te miroase un pic și apoi, în funcție de cum hănțăne la tine, te trimit autoritățile acasă sau la spital.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Alte unități de învățământ din Dâmbovița intră în scenariul roșu de funcționare

Publicat

pe

de

Foto arhivă

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a adoptat, astăzi – 21 octombrie 2020, o nouă hotărâre privind introducerea altor unități de învățământ din județ în scenariul roșu de funcționare, după cum urmează:

Art. 1. Până la data de 27.10.2020, inclusiv, clasa a XI-a A din cadrul Liceului „Aurel Rainu”, Fieni va funcţiona în scenariul 3.

Art. 2. Până la data de 29.10.2020, inclusiv, clasa a X-a G – grup 1 din cadrul Colegiului Naţional „Vladimir Streinu” Găeşti va funcţiona în scenariul 3.

Art. 3. Până la data de 01.11.2020, inclusiv, clasele a VII-a A, a VII-a B, a VIII-a A şi a VIII-a B din cadrul Liceului de Arte „Bălaşa Doamna” Târgovişte vor funcţiona în scenariul 3.

Art. 4. Până la data de 02.11.2020, inclusiv, clasele a IX-a A, a IX-a B, a IX-a C şi a X-a A din cadrul Liceului Tehnologic de Transporturi Auto Târgovişte vor funcţiona în scenariul 3.

Art. 5. Până la data de 29.10.2020, inclusiv, clasele a VIII-a A şi clasa a IX-a A-grupa mecanică din cadrul Liceului Tehnologic Petrol Moreni vor funcţiona înscenariul 3.

Art. 6. Până la data de 29.10.2020, inclusiv, clasele a V-a şi a VII-a din cadrul Şcolii Gimnaziale Gura Ocniţei vor funcţiona în scenariul 3.

Art. 7. Până la data de 28.10.2020, inclusiv, Grădiniţa cu Program Normal Adânca, Gura Ocniţei va funcţiona în scenariul 3.

Art. 8. Până la data de 28.10.2020, inclusiv, clasa a IX-a C grupa 1, clasa a IX-a E grupa 1, clasa a X-a D grupa 1, clasa a XI-a E grupa 1, clasa a XII-a E integral, clasa a XII-a F integral din cadrul Liceului Teoretic „Ion Heliade Rădulescu” Târgovişte vor funcţiona în scenariul 3.

Art. 9. Până la data de 26.10.2020, inclusiv, clasele a VI-a B-grupa 1 şi a VII-a B-grupa 1 din cadrul Şcolii Gimnaziale „Grigore Alexandrescu” Târgovişte (structură a Şcolii Gimnaziale „Smaranda Gheorghiu” Târgovişte) vor funcţiona în scenariul 3.

Art. 10. Până la data de 27.10.2020 clasele a VI-a, a VII-a şi a VIII-a din cadrul Şcolii Gimnaziale Lucieni vor funcţiona în scenariul 3.

Art. 11. În situaţia în care până la datele menţionate la art. 1-10, D.S.P. Dâmboviţa nu semnalează niciun impediment, efectele prezentei hotărâri încetează şi activitatea claselor/ unităţilor şcolare menţionate mai sus va fi reluată potrivit scenariului anterior.

Art. 12. Hotărârea C.J.S.U. nr. 54/19.10.2020 se modifică în mod corespunzător potrivit dispoziţiilor prezentei hotărâri.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!