Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Masca a devenit obligatorie și pe stradă, în județul Argeș

Publicat

pe

Autorităţile din Argeş, unul dintre judeţele din România unde numărul de infectări cu coronavirus a explodat, au luat decizia ca masca de protecţie să fie purtată, începând de mâine – 29 iulie, pe stradă şi în locurile publice sau private unde sunt adunate mai mult de două persoane.

Măsura a fost anunţată de prefectul Emanuel Soare în cadrul unei conferinţe de presă. În ultimele zile, pe teritoriul judeţului Argeş au fost raportate zilnic peste 100 de infectări cu coronavirus.

„Amenzile sunt cele prevăzute de legislația în vigoare, de la 500 de lei până la 2.00 de lei. Se vor aplica amenzile în cuantum maxim, pentru că suntem conștienți că, în acest moment, trebuie să schimbăm modul în care insistăm asupra măsurilor care trebuie respectate și asupra modului în care înțelegem că trebuie să le adoptăm. Scopul nostru este ca, din acest moment, fiecare cetățean să respecte regulile, să poarte masca și să respecte distanța fizică”, a declarat prefectul judeţului Argeş.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a mai hotărât ca programul teraselor să fie restricţionat. Patronii acestora vor fi nevoiţi ca, în cursul săptămânii, să închidă la ora 22:00, iar în week-end la ora 23:00.

ACTUALITATE

Comisia Europeană sprijină o rețea internațională de cercetare clinică pentru tratamentul COVID-19

Publicat

pe

Comisia Europeană va sprijini cu 15,7 milioane de euro inițiativa EU-RESPONSE, care va institui o rețea de cercetare clinică pentru tratamentul noului coronavirus și al altor boli infecțioase emergente – informează Centrul Europe Direct  Târgovişte.

Consorțiul EU-RESPONSE, condus de Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale (INSERM – Institutul Național francez de Sănătate și Cercetare Medicală), reunește 21 de parteneri cu capacități de cercetare de renume mondial din 13 state membre ale UE și din Norvegia, Elveția și Turcia.

„EU-RESPONSE constituie un pas important în direcția unor studii clinice intervenționale paneuropene, care nu numai că se desfășoară la scara de care avem nevoie pentru a evalua rapid tratamentele potențiale, ci se și pot adapta rapid pe măsură ce apar realități și idei noi. Această rețea europeană de studii clinice intervenționale îi va folosi în prezent Europei pentru a aborda problemele provocate de noul coronavirus și ne va ajuta să ne pregătim pentru amenințări viitoare, oferind viteză, amploare și solidaritate”, a declarat comisarul Mariya Gabriel.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Dâmbovița, locul III la „Cupa Federației la tir cu arcul” 2020 prin jandarmul Silviu Stan

Publicat

pe

Locotenentul Silviu Stan, din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița, și-a adjudecat, în acest weekend, locul al III-lea la “Cupa Federației la tir cu arcul”, ediția 2020, competiție organizată pe stadionul Olimpia din București la care au participat 50 de concurenți. Pasionat de acest sport, jandarmul dâmbovițean a intrat în concurs la categoria “compound seniori masculin”, ședința de tragere fiind pe o distanță de 50 de metri, și a obținut 664 de puncte din 720 posibile.

Silviu Stan intenționează ca de anul viitor să intre în lotul național și astfel să poată reprezenta România prin participarea la competiții internaționale. Pe lângă tir cu arcul, ofițerul jandarm este pasionat și de zborul cu deltaplanul, de caiace și mașini de epocă.

Locotenentul Stan Silviu îşi desfăşoară activitatea în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița din anul 2014, fiind absolvent la Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” din București.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!