Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Dâmboviţa: Încep lucrările de modernizare pe drumul județean de la Băleni la Cojasca

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a semnat, săptâmâna aceasta, contractul de execuție a lucrărilor cuprinse în lotul III al proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B, pe traseul limită Județ Prahova – Moreni – Gura Ocniței – Răzvad – Ulmi – Târgoviște – Comișani – Bucșani – Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca – Cornești – Butimanu – Niculești – limită Județ Ilfov”. Total: 62,161 km care traversează 15 localități.

Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile și are o valoare totală de 212.845.189,34 lei, din care lotul III – 41.662.323,97 lei. În cadrul acestui lot, lucrările de modernizare vizează DJ 711 pe o porțiune de 19,350 km, respectiv de la km 16+000 până la km 35+350.

„Este vorba despre tronsonul de la Băleni până la Bilciurești – Cojasca, un proiect deosebit de important. Fac precizarea că și celelalte trei loturi se află în procedură de achiziție publică și sper ca, în cursul acestei săptămâni, să obținem partea de conformitate a ofertei tehnice și acceptul ANAP pentru a trece la următoarea fază pentru lotul I și II, iar în ceea ce privește lotul IV, îi rog pe colegii de la Direcția Achiziții Publice să urgenteze procedurile aferente. Sigur, îmi doresc să nu avem contestații pe ceea ce înseamnă procedurile de achiziție publică. Pentru acest lot III, sper ca termenul de 24 de luni să fie doar pe hârtie, astfel încât, undeva pe la sfârșitul anului viitor, să reușim să finalizăm lucrările”, a precizat președintele CJD – Alexandru Oprea.

Reprezentantul constructorului a declarat că vor face tot posibilul astfel încât lucrările să dureze mai puțin de 24 de luni. La eveniment au mai participat: vicepreședintele CJD Alin Manole, parlamentarii Claudia Gilia și Corneliu Ștefan, primarul comunei Dobra – Gheorghe Nica și primarul comunei Cojasca – Victor Gheorghe.

„Este un moment istoric pentru Consiliul Județean Dâmbovița și pentru zona Băleni, zonă importantă pentru județ. Este un drum județean pe care locuitorii de acolo îl așteaptă de cel puțin 5 ani. Sper ca și achizițiile pentru cele trei loturi să se finalizeze cât mai repede și să avem un drum așa cum l-am promis. Vă urez tuturor mult succes!”, a spus deputatul Corneliu Ștefan – lider PSD Dâmbovița și candidat al partidului pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița la alegerile din 27 septembrie.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primarul orașului Titu, apel către cetățeni în contextul creșterii cazurilor COVID

Publicat

pe

de

Având în vedere creșterea alarmantă a numărului de infectări cu Covid-19 în orașul Titu, vă informez că Primăria Titu desfășoară regulat acțiuni de prevenire și de informare a populației, având sprijinul celorlalte instituții ale statului. Ați observat că se dezinfectează străzile, trotuarele, spațiile comune, scările de bloc, iar angajații Primăriei au oferit măști sanitare și au discutat cu cetățenii despre importanța respectării regulilor de distanțare fizică și de igienă.

Fac apel, din nou, pe această cale, la fiecare dintre dumneavoastră, pentru acordarea unei atenții sporite acestor reguli și mai ales, pentru purtarea măștii în mod corect, în toate spațiile publice. Protejați-vă familiile și pe cei dragi! Suntem în plină pandemie, iar orașul nostru nu a fost ocolit, din păcate!

Sunt convins că mulți dintre dumneavoastră cunoașteți persoane care au avut de suferit de pe urma acestei boli! Haideți să fim uniți și să acționăm ca o familie, izolând virusul, nu virusul pe noi! Doar împreună putem reuși să trecem și peste acest moment greu! Suntem cu toții afectați de ceea ce se întâmplă, de aceea cu toții trebuie să luptăm pentru sănătate, pentru viață! Vă doresc multă sănătate!

Cu stimă,
Traian NICULAE
Primarul orașului Titu

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște și FRF au inaugurat arena de antrenament de lângă Complexul de Natație

Publicat

pe

Primăria Târgoviște și Federația Română de Fotbal au inaugurat, în această seară, terenul de antrenament cu gazon sintetic construit lângă Complexul Turistic de Natație. Noua arenă va fi pusă la dispoziția tuturor sportivilor de la FC Chindia, copii, juniori și seniori.

Alături de reprezentanţii administrației publice locale – primarul Daniel Cristian Stan și viceprimarul Cătălin Rădulescu, s-au aflat: Răzvan Burleanu – președintele FRF, Mihai Stoichiță – director tehnic FRF, Gabi Bodescu – secretar general FRF. Totodată, au fost prezenți, ca invitați: Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Marcel Ghergu – președintele FC Chindia, Emil Săndoi – antrenor FC Chindia și Ciprian Prisăcaru – director Complexul Turistic de Natație Târgovişte.

„Este o investiție în parteneriat Primăria Târgoviște – Federația Română de Fotbal. Avem acum o bază sportivă de invidiat. Este un moment frumos. Este o investiție care se adresează în principal FC Chindia, la toate categoriile de vârstă. Terenul de sport cu gazon sintetic pe care-l inaugurăm poate găzdui meciuri amicale și meciuri de antrenament ale echipei mari și meciuri la nivel juvenil. Este o bază pe aproximativ 9.400 mp, are instalație de iluminat, gazon artificial, tribună cu 300 de locuri.

Este un parteneriat pe 10 ani între Primăria Târgoviște și FRF, un parteneriat de natură să aducă beneficii deosebite fotbaliștilor, dar și iubitorilor de sport. Investiţia pe care am finalizat-o astăzi reprezintă numai o parte din ceea ce înseamnă proiectele pe care administrația locală târgovișteană le derulează în această zonă. În următoarele două luni, vor debuta și lucrările la noul parc pe care îl vom realiza în prelungirea acestui teren de fotbal, un parc de 5 ha pe fonduri europene. Totodată, avem depus la CNI încă un proiect pentru o bază sportivă vizavi de acest teren sintetic”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a explicat rațiunea pentru care forul pe care-l conduce a inițiat un astfel de program investițional. Totodată, a vorbit despre bună colaborare pe care o are cu Primăria Târgoviște.

„Obiectivul acestui proiect a fost, de la bun început, să putem să redăm copiilor bucuria jocului de fotbal. Acest lucru presupune că am încercat să rezolvăm câteva dintre problemele pe care le-am întâlnit, și aici mă refer la dispariția maidanelor de altădată, dispariția terenurilor de fotbal pe care cei care au practicat fotbal în anii 90 și le amintesc foarte bine, după care o altă problemă pe care am identificat-o este că aproximativ 5 luni dintr-un an, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, nu putem folosi terenurile cu gazon natural în condiții optime.

Plecând de la această realitate, FRF a reușit să creeze cel mai mare program investițional pe care îl avem în derulare, finanțat exclusiv din mediul privat. Am reușit să dăm viață câtorva terenuri: Timișoara, Piatra Neamț, Iași, Botoșani, Râmnicu-Sărat, Giurgiu, Târgoviște și urmează Reghin și Satu Mare tot în acest an.

Aceste proiecte vor continua, bineînțeles într-un parteneriat cu autoritățile locale. Le suntem recunoscători reprezentanților Primăriei Târgovişte pentru tot sprijinul pe care l-au acordat acestui proiect. Este de apreciat și suportul financiar care vine dinspre Primărie și Consiliul Județean pentru echipa fanion a județului Dâmbovița”, a precizat Răzvan Burleanu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!