Connect with us

ACTUALITATE

De ce nu mai sărbătorim Ziua imnului național?

Publicat

pe

Pandemie, stare de alertă, restricții, măști, izolare, carantină, le înțelegem, dar de ce trebuie să băgăm într-un con de umbră cam tot ce este definitoriu și reprezintă națiunea română? Să fim mai atenți, cu prudență, dar fără să ne pierdem demnitatea și mândria de a fi români.

Astăzi, este Ziua imnului, o sărbătoare care ne aparține și din care ar trebui să emane forță, energie, speranțe și unitate. Din păcate, din cauza acestui coronavirus și a incapacității unora de a se adapta unor situații, a cam fost trecută cu vederea.

Părintele Ionuț Ghibanu, vicar eparhial, punctează interesant și cu nerv starea de plafonare a unora, de a trece la diverse un astfel de eveniment.

„29 iulie, în fiecare an, ne bucuram de sărbătoarea Imnului Național, ce are ca menire readucerea în conștiința contemporaneității a importanței pe care acest simbol național îl are pentru fiecare dintre noi.

Istoria neamului nostru consemnează cu noblețe prezența Bisericii strămoșești la toate marile noastre momente naționale. E firesc așa, deoarece numeroși clerici au avut o contribuție extraordinară la mai binele nostru.

Anul acesta, am constatat cu mare nedumerire că Arhiepiscopia Târgoviștei nu a mai primit nicio invitație la vreo ceremonie pentru acest eveniment. Poate au uitat, poate autoritățile s-au hotărât să nu mai organizeze nimic! Pandemia acesta e de vină la toate! Probabil, afectează memoria unora sau cine știe, a sărăcit bugetul de stat așa de rău încât se taie de la orice! Ce o costa oare? Sau poate așa se înțelege să fii european! Ori, vreun onorabil politician al puterii s-a emancipat așa de rău și periculos încât crede că dacă lui nu-i mai place Biserica, ea chiar nu mai spune nimic astăzi majorității concetățenilor noștri care s-au declarat în proporție covârșitoare ortodocși! Cine știe! Un mister acum indescifrabil!

Eu doar atât spun, Biserica a îngropat multe ideologii și partide și o va mai face! Sigur, nu că a dorit neapărat, dar acesta este unul dintre rolurile ei, de a prohodi pe cei ce au plecat Dincolo, chiar dacă uneori nu știu că nu mai sunt vii, dar vor afla.

Sper să fie numai o regretabilă scăpare sau o nevinovată uitare și să nu existe niciun Acar Păun! E păcat să aruncăm vina pe cei mici. Cât despre imn, este simbolul național cu care ne mândrim, care a dus în lupte gloria acestui neam, alinare muribunzilor soldați ce au pierit cu dorul lui și încurajare pentru noi toți, mai ales în vremuri tulburi.

Ne vom deșteapta, vom fi iarăși ce am fost și mai mult decât atât și pe mulți, chiar de nu vor, îi vom învăța că nu piere acest neam când vor unii și că vai de cei ce uită că românul e blând, dar și feroce când își pierde răbdarea!”

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. ana

    iulie 29, 2020 at 11:54 am

    Eu sper sa devenim un stat cu adevarat laic, in care biserica sa se supuna acelorasi reguli ca si restul cetatenilor. poate asa si-ar aminti preotii care e menirea lor, alta decat sa stea tot timpul bot in bot cu autoritatile si cu politicienii, mai ales aia corupti. vrednic este

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Târgovişte: Gală extraordinară de balet și dans contemporan pentru copii

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Marți – 22 iunie 2021, de la ora 17:00, va avea loc, la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște, cea de-a VI-a ediție a Galei de balet clasic, dans de caracter, jazz și dans contemporan pentru copii „Balletissimo”, organizată de Daniela Rotari Ballet Dance Studio. Tema din acest an: baletul „Coppelia”.

„În prima parte, copiii de la nivelul începător de pregătire vor prezenta momentele coregrafice învăţate, urmati, în partea a doua a galei, de elevi mai experimentaţi care vor prezenta variaţii clasice din baletele PAQUITA, DON QUIJOTE, FRUMOASA DIN PĂDUREA ADORMITĂ, CIPOLLINO, COPPELIA, CORSARUL, SPĂRGĂTORUL DE NUCI, momente coregrafice unice de dans contemporan, modern jazz, dans de caracter, folklor naţional şi internaţional. Iar a treia parte a evenimentului este consacrată punerii în scenă a secvenţelor, din cele trei acte, din Baletul „COPPELIA” pe muzica lui Léo Delibes, şi pe coregrafia dansatorului, istoricului şi coregrafului rus Serghei Vikharev.

Prezenţa la eveniment al Maestrului ALIN GHEORGHIU , Consilier Onorific al Operei Naţionale Bucureşti, maestrul de balet al ONB şi prim- balerin al ONB,
va fi o altă surpriza plăcută a evenimentului. Copiii vor fi premiaţi de Maestrul Alin GHEORGHE pentru eforturile depuse în anul academic 2020 – 2021 şi încurajaţi să-şi dezvolte şi mai mult aptitudinele de viitori balerini, atât la nivel de amatori, cat şi la nivel de pre-profesionişti.

MIRCEA SILAGHI, actor la Teatrul Municipal „TONY BULANDRA”, va fi prezentatorul galei „BALLETISSIMO” din acest an.

DANIELA ROTARI BALLET DANCE STUDIO este o şcoală de balet, dans de caracter, jazz şi dans contemporan înfiinţată în luna octombrie în anul 2012, cu un palmares bogat de premii naţionale şi internaţionale. Care are ca obiectiv dezvoltarea potenţialului emoţional, cognitiv, motric şi gustul estetic la copii prin arta coregrafică de la o vârstă fragedă de 3 ani. . Cursurile de balet academic sunt predate după metoda de predare Vaganova, elevii având astfel posibilitatea de a se pregăti la un nivel înalt atât din punct de vedere al culturii generale, cât și al baletului. Programul și disciplinele de studiu sunt adaptate specificului fiecarei vârste și particularităților individuale ale copiilor. Cerințele sunt corelate cu nivelul mental și afectiv al copiilor care vin să studieze baletul clasic, dansul de caracter, modern jazz şi dansul contemporan”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Vine valul patru al pandemiei?

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Înalți reprezentanți ai instituțiilor medicale internaționale dar și unii lideri politici au început să ne pregătească, deocamdată declarativ, pentru valul patru al pandemiei de coronavirus. Deja, tulpinile au căpătat denumiri ce aduc mai degrabă cu titulaturi de arme de război.

Organizația Mondială a Sănătății ne anunță că varianta Delta a Covid-19, identificată prima oară în India, devine dominantă la nivel global. Această tulpină nouă, spun specialiștii, este mult mai contagioasă și s-ar impune necesitatea apariției unor vaccinuri noi.

În Marea Britanie s-a raportat o creştere accentuată a infecţiilor cu varianta Delta. În Germania, reprezentanții din domeniul sănătății spun că tulpina COVID 19 intitulată Delta devine rapid dominantă și că a început să crească numărul de îmbolnăviri, chiar dacă rata de vaccinare este una sporită. Și la Moscova se înregistrează un număr mare de noi infecții, în special cu noua variantă a coronavirusului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT