Connect with us

ACTUALITATE

Partenerul nou de viață nu este și părintele copilului – cum trebuie făcute prezentările?

Publicat

pe

Dacă pentru soți divorțul este o despărțire cruntă între trecut și viitor, în rândul copiilor începe să apară neliniștea și frica de necunoscut, de ce va fi și de ce se va întâmpla în viitor. Pentru că șocul este suficient de mare și pentru adulți, de cele mai multe ori pierd situația de sub control și uită cum ar trebui gestionate lucrurile atunci când vine vorba de copii.

Trebuie lămurit din start că divorțul nu doar că separă adulții familiei, ci îi are în prim plan și pe copii, cei ce sunt nevoiți, de cele mai multe ori, să trăiască sentimentul de iubire parentală cu fiecare părinte individual. Prin instanță și prin consiliere ulterioară totul se rezolvă, însă ce se întâmplă atunci când părintele care deține custodia copilului își reface viața?

Bucuria părintelui, nefericirea copilului?

Mai devreme sau mai târziu, orice adult trecut printr-ul divorț va încerca sau cel puțin își va dori să își refacă viața. Alegerile îi sunt în totalitate în mână. Își va dori să aleagă o nouă tipologie de relație, de căsnicie pentru a evita evenimentele care au dus la divorț în trecut. Cum reacționează copilul la toate?

Lucrurile sunt cu totul diferite de la un caz la altul. În acest cerc o mare importanță o prezintă relația părinte – copil, modul în care se înfățișează până în momentul de față. Probabil cu cât relația dintre părinte și copii este mai sudată, cu atât mai ușor îi va fi copilului să accepte noua filă de poveste din viața părintelui.

În cazul în care lucrurile nu sunt tocmai roz, respectiv părintele nu se descurcă cu gestionarea situației și efectiv nu găsește o modalitate prin care să îi prezinte copilului noul partener de viață, consilierea specializată este o recomandare.

Centrul Psihart este un reper pentru părinții aflați într-un astfel de episod dificil. Aici pot beneficia de ședințe de psihoterapie individuală, dar și de psihoterapie de grup. Consilierea parentală este de asemenea o recomandare într-o astfel de situație delicată. Un specialist în domeniu va fi în măsură să echilibreze balanța atunci când vine vorba de prezentarea noului partener de viață al părintelui, combinând astfel armonios așteptările fiecărei tabere.

Există viață de familie post divorț, însă cu un nou partener?

Părerile par a fi împărțite în acest sens. Oricum, o recomandare generală este cea de a nu grăbi lucrurile. Totul trebuie să vină de la sine, respectiv copiii să fie lăsăți să se apropie de bună voie de noul partener al părintelui.

În orice caz, tatăl sau mama nu pot fi niciodată înlocuiți, iar copiii simt cel mai bine acest lucru. Aceștia pot lua locul unui stâlp al încrederii pentru copii, însă doar dacă aceștia își dau acordul.

Fericirea pe care noul partener i-o oferă părintelui trecut prin divorț trebuie să rămână individuală. Există posibilitatea de a se transforma din fericire individuală în fericire comună, însă doar atunci când și copiii sunt de acord. Atât timp cât există armonie în noua viață de cuplu, respect și înțelegere atât cu copiii, cât și cu părintele trecut prin divorț, lucrurile nu au cum să meargă decât în direcția bună.

Mai multe detalii despre consilierea specializată ce poate fi de mare ajutor în scenariul anterior prezentat regăsesc cei interesați pe psihart.ro. (P)

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Muzeele din județul Dâmbovița nu se închid în minivacanța de Mica Unire 24 – 26 ianuarie 2025)

Publicat

pe

De

Muzeele din județul Dâmbovița sunt deschise pentru vizitare în minivacanța prilejuită de sărbătorirea Unirii Principatelor sau Mica Unire, moment de o însemnătate crucială în istoria României – ne informează Consiliul Județean Dâmboviţa.

Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni, Muzeul „Casa Romanţei”, Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul „Vasile Blendea”, Casa-Atelier „Gheorghe Petraşcu” și Ansamblul Brâncovenesc Potlogi vor fi deschise spre vizitare, conform programului obișnuit, între orele 09:00 – 17:00 (ultimul acces la ora 16:30)

Peștera Ialomiței poate fi vizitată în intervalul orar 09:00 – 17:00 (ultimul acces la ora 16:00)

Casa-Atelier „Gabriel Popescu” din comuna Vulcana-Pandele, Casa Memorială „Ion Luca Caragiale”, Muzeul de Etnografie Pucioasa, Muzeul Etnografic „Dumitru Ulieru” Pietroşiţa vor fi deschise între orele 8:00 – 16:00 (ultimul acces la ora 15:30).

Preţul unui bilet este:
– 20 lei – Ansamblul Monumental „Curtea Domnească” Târgovişte, Ansamblul Brâncovenesc Potlogi, Peștera Ialomiței;
– 12 lei – Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic);
– 10 lei – Muzeul „Vasile Blendea”, Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Muzeul „Casa Romanței” Târgoviște, Casa-Atelier „Gheorghe Petraşcu”, Casa-Atelier „Gabriel Popescu” din comuna Vulcana-Pandele, Casa Memorială „Ion Luca Caragiale”, Muzeul de Etnografie Pucioasa, Muzeul Etnografic „Dumitru Ulieru” Pietroşiţa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Percheziții la Primăria Sinaia și la locuința edilului Vlad Oprea

Publicat

pe

Percheziții, în această dimineață, la Primăria Sinaia și la locuința edilului Vlad Oprea, într-un dosar DNA în care se fac cercetări pentru trafic de influență și luare de mită. Vlad Oprea este vizat în legătură cu proprietățile sale imobiliare, printre care și o vilă de vacanță la Sinaia.

Potrivit Adevărul, care citează surse judiciare, percheziţii au loc şi la un apropiat al edilului, dar şi la şefa Poliţiei Locale Sinaia. Ancheta vizează fapte de luare de mită, abuz în serviciu şi trafic de influenţă în legătură cu emiterea unor autorizaţii de construcţie.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite