Connect with us

ALEGERI

Candidatul PNL vrea să pună în practică la Târgoviște modelul Oradea

Publicat

pe

Aurelian Cotinescu, preşedintele PNL Târgovişte şi candidatul acestei formaţiuni pentru postul de primar al municipiului Târgovişte, a început, cum este normal şi firesc pentru orice edil care se respectă şi mai ales care îi respectă pe cetăţenii pe care vrea să îi reprezinte, să meargă în municipiile mari ale ţării, acolo unde s-au obţinut rezultate notabile pe tărâmul administrativ, pentru a vedea ce s-a făcut acolo şi, eventual, experimenta la noi, pentru a încerca punerea în practică a unor proiecte care au dat rezultate notabile.

A mers Aurelian Cotinescu în Oradea, municipiu condus judicios, excepţional, cu multe rezultate, de primarul Ilie Borojan. Oradea, în ultimii ani, a devenit un centru de vârf al dezvoltării, atât pe plan economic, cât și social şi turistic. A devenit o perlă a zonei de vest a ţării. Spune Aurelian Cotinescu că ar trebui ca toţi primarii din România să meargă la Oradea pentru a învăţa din experienţa administrativă și de implementare a proiectelor pe fonduri europene a edilului Ilie Bolojan.

„Acolo s-a adunat în jurul primarului o întreagă echipă de profesionişti care este dedicată dezvoltării oraşului, neavând nicio legătură cu segmentul politic sau cu banii, cu afacerile din Primărie, aşa cum suntem noi obişnuiţi, aici, în sudul ţării.

Împreună cu o echipă de profesionişti, a reuşit Ilie Bolojan să aducă în Oradea 300 de milioane de euro fonduri europene. S-a reuşit performanţa ca, pentru fiecare euro investit de municipalitate, să fie absorbiţi din fonduri europene alţi 3 euro.

Au fost create la Oradea 4 parcuri industriale întinse pe o suprafaţă de 200 de hectare, unde lucrează zeci de mii de angajaţi, bine plătiţi, oameni care ajută în permanenţă la dezvoltarea industrială a oraşului, la dezvoltarea economică a Oradei”, a precizat Aurelian Cotinescu.

Mai povesteşte liderul PNL Târgovişte că Primăria Oradea, atentă la cetăţean, dispusă să facă totul pentru binele locuitorilor acestui oraş, a creat un sistem de mall pentru servicii. Acolo pot merge orădenii pentru a-şi plăti taxele, impozitele sau alte obligaţii faţă de furnizorii de diferite servicii comunale.

„Primăria a creat un spaţiu cu zeci de birouri, o zonă unde cetăţeanul se poate aşeza pe un fotoliu elegant, comod, relaţionează cu funcţionarii într-un mod plăcut, transpartent şi corect. Îşi plăteşte ce are de plătit. Este ajutat de un întreg sistem informatic pentru acest lucru”, a mai spus candidaul PNL la Primăria Târgovişte.

Comparativ cu municipiul Târgovişte, care suferă la capitolul locuri de parcare, la Oradea, autorităţile locale, a mai adăugat Aurelian Cotinescu, au amenajat o parcare dedicată strict clienţilor Primăriei, cetăţenilor din oraş.

„Acolo nu există locuri de parcare speciale pentru primar, viceprimar, pentru cei din aparatul administrativ sau alţi angajaţi ai Primăriei.Totul este dedicat cetăţenilor”.

În Oradea, a mai remarcat Aurelian Cotinescu în vizita sa de documentare, există 100 de şantiere cu investiţii aflate în diferite stadii de derulare. Populaţia municipiului Oradea, datorită creşterii calităţii vieţii s-a mărit în ultimii ani cu peste 50.000 de oameni.

„Secretul succesului l-a reprezentat în Oradea faptul că banii comunităţii sunt investiţi în cofinanţarea proiectelor mari pe fonduri europene”.

Spune Aurelian Cotinescu că tot ceea ce a văzut la Oradea se poate pune în practică la Târgovişte, că vrea să facă din municipiul nostru, dacă va ajunge primar, un oraş asemănător cu Oradea.

„Ţelul nostru cel mai important este să aducem din experinţa administrativă a acestui mare oraş la Târgovişte. Primarul Ilie Bolojan, împreună cu întreaga echipă de implementare, şi-au exprimat disponibilitatea de a veni la Târgovişte, după alegeri, pentru a ne ajuta să găsim cele mai bune opţiuni şi cele mai multe căi pentru a dezvolta municipiul nostru”.

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT