Connect with us

ALEGERI

Candidatul PNL vrea să pună în practică la Târgoviște modelul Oradea

Publicat

pe

Aurelian Cotinescu, preşedintele PNL Târgovişte şi candidatul acestei formaţiuni pentru postul de primar al municipiului Târgovişte, a început, cum este normal şi firesc pentru orice edil care se respectă şi mai ales care îi respectă pe cetăţenii pe care vrea să îi reprezinte, să meargă în municipiile mari ale ţării, acolo unde s-au obţinut rezultate notabile pe tărâmul administrativ, pentru a vedea ce s-a făcut acolo şi, eventual, experimenta la noi, pentru a încerca punerea în practică a unor proiecte care au dat rezultate notabile.

A mers Aurelian Cotinescu în Oradea, municipiu condus judicios, excepţional, cu multe rezultate, de primarul Ilie Borojan. Oradea, în ultimii ani, a devenit un centru de vârf al dezvoltării, atât pe plan economic, cât și social şi turistic. A devenit o perlă a zonei de vest a ţării. Spune Aurelian Cotinescu că ar trebui ca toţi primarii din România să meargă la Oradea pentru a învăţa din experienţa administrativă și de implementare a proiectelor pe fonduri europene a edilului Ilie Bolojan.

„Acolo s-a adunat în jurul primarului o întreagă echipă de profesionişti care este dedicată dezvoltării oraşului, neavând nicio legătură cu segmentul politic sau cu banii, cu afacerile din Primărie, aşa cum suntem noi obişnuiţi, aici, în sudul ţării.

Împreună cu o echipă de profesionişti, a reuşit Ilie Bolojan să aducă în Oradea 300 de milioane de euro fonduri europene. S-a reuşit performanţa ca, pentru fiecare euro investit de municipalitate, să fie absorbiţi din fonduri europene alţi 3 euro.

Au fost create la Oradea 4 parcuri industriale întinse pe o suprafaţă de 200 de hectare, unde lucrează zeci de mii de angajaţi, bine plătiţi, oameni care ajută în permanenţă la dezvoltarea industrială a oraşului, la dezvoltarea economică a Oradei”, a precizat Aurelian Cotinescu.

Mai povesteşte liderul PNL Târgovişte că Primăria Oradea, atentă la cetăţean, dispusă să facă totul pentru binele locuitorilor acestui oraş, a creat un sistem de mall pentru servicii. Acolo pot merge orădenii pentru a-şi plăti taxele, impozitele sau alte obligaţii faţă de furnizorii de diferite servicii comunale.

„Primăria a creat un spaţiu cu zeci de birouri, o zonă unde cetăţeanul se poate aşeza pe un fotoliu elegant, comod, relaţionează cu funcţionarii într-un mod plăcut, transpartent şi corect. Îşi plăteşte ce are de plătit. Este ajutat de un întreg sistem informatic pentru acest lucru”, a mai spus candidaul PNL la Primăria Târgovişte.

Comparativ cu municipiul Târgovişte, care suferă la capitolul locuri de parcare, la Oradea, autorităţile locale, a mai adăugat Aurelian Cotinescu, au amenajat o parcare dedicată strict clienţilor Primăriei, cetăţenilor din oraş.

„Acolo nu există locuri de parcare speciale pentru primar, viceprimar, pentru cei din aparatul administrativ sau alţi angajaţi ai Primăriei.Totul este dedicat cetăţenilor”.

În Oradea, a mai remarcat Aurelian Cotinescu în vizita sa de documentare, există 100 de şantiere cu investiţii aflate în diferite stadii de derulare. Populaţia municipiului Oradea, datorită creşterii calităţii vieţii s-a mărit în ultimii ani cu peste 50.000 de oameni.

„Secretul succesului l-a reprezentat în Oradea faptul că banii comunităţii sunt investiţi în cofinanţarea proiectelor mari pe fonduri europene”.

Spune Aurelian Cotinescu că tot ceea ce a văzut la Oradea se poate pune în practică la Târgovişte, că vrea să facă din municipiul nostru, dacă va ajunge primar, un oraş asemănător cu Oradea.

„Ţelul nostru cel mai important este să aducem din experinţa administrativă a acestui mare oraş la Târgovişte. Primarul Ilie Bolojan, împreună cu întreaga echipă de implementare, şi-au exprimat disponibilitatea de a veni la Târgovişte, după alegeri, pentru a ne ajuta să găsim cele mai bune opţiuni şi cele mai multe căi pentru a dezvolta municipiul nostru”.

ACTUALITATE

Alegeri locale parțiale pentru funcția de primar în 30 de localități din România

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a propus Ministerului Afacerilor Interne organizarea, în data de 20 iunie 2021, a alegerilor locale parțiale pentru primari în 30 de localități din țară. Lista nu este definitivă, ea putând fi actualizată până la apariția Hotărârii de Guvern.

Conform propunerii AEP, candidaturile vor putea fi depuse în perioada 21 – 31 mai 2021, iar campania electorală va începe în data de 5 iunie 2021.

Lista localităților unde se vor organiza alegeri locale parțiale

Judeţul Alba
1. Comuna Ciuruleasa
2. Comuna Meteş

Judeţul Arad
3. Comuna Zăbrani

Județul Argeș
4. Comuna Aninoasa
5. Comuna Rociu

Judeţul Bacău
6. Comuna Tamaşi

Judeţul Braşov
7. Comuna Şinca Nouă

Judeţul Caraş-Severin
8. Oraşul Bocşa

Județul Călărași
9. Comuna Cuza Vodă
10. Comuna Frumuşani

Județul Covasna
11. Comuna Mereni

Judeţul Dâmboviţa
12. Comuna Braniştea

Judeţul Dolj
13. Comuna Catane
14. Comuna Sadova
15. Comuna Terpeziţa

Judeţul Galaţi
16. Oraşul Târgu Bujor

Județul Hunedoara
17. Comuna Burjuc
18. Comuna Romos
19. Comuna Sarmizegetusa

Județul Ialomița
20. Comuna Gura Ialomiţei
21. Comuna Ion Roată

Judeţul Ilfov
22. Oraşul Bragadiru
23. Comuna Găneasa

Județul Mehedinți
24. Comuna Obârşia de Câmp

Județul Olt
25. Comuna Deveselu

Judeţul Prahova
26. Comuna Șotrile

Judeţul Sălaj
27. Oraşul Şimleu Silvaniei

Judeţul Suceava
28. Oraşul Vicovul de Sus

Judeţul Timiş
29. Comuna Voiteg

Judeţul Vâlcea
30. Comuna Scundu

Citește în continuare

ALEGERI

Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.

La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.

„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT