Conectați-vă cu noi

Prahova

Șase turiști, rămași blocați pe Valea Doftanei

Publicat

pe

Sursa foto: telegrama.ro

Mai mulți turiști care s-au rătăcit pe Valea Doftanei, în zona Barajului Paltinu, au fost salvați aseară de militarii jandarmi prahoveni. Cei șase bucureșteni, împreună cu conducătorul grupului, s-au aventurat încă de ziua în această zonă, considerată fi una dificilă pentru turiștii de rând.

Prinși de întuneric, s-au dezorientat și nu au mai știut pe unde să o apuce. Liderul grupului, de fel din Breaza, a hotărât că cel mai nimerit ar fi să coboare pe coardă pentru a putea ieși pe drumul de legătură spre baraj. Acesta, cu siguranță mai antrenat, a reușit să coboare. Ceilalți, panicați, nu. În atare condiții, conducătorul grupului a sunat după ajutor.

La fața locului s-a deplasat rapid o echipă alcătuită din patru jandarmi bine pregătiți și dotați cu cele de trebuință în astfel de situații, care au reușit să îi scoată pe turiști din impasul în care intraseră și să îi transporte la locul de cazare.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Trei centre de vaccinare anti-COVID pentru prahovenii care fac dializă

Publicat

pe

Cei 466 de prahoveni care sunt supuși procedurii de dializă vor putea să se vaccineze anti-COVID, dacă doresc acest lucru, la trei dintre centrele de vaccinare amenajate în unități sanitare din județ – se arată într-un comunicat remis de Instituția Prefectului.

Astfel, pacienții care urmează tratamentul la Fresenius NephroCare Ploiești și Premium Medical Clinic se vor putea imuniza anti COVID-19 la Spitalul Municipal Schuller, cei aflați în evidențele Centrului Medical Reper vor putea primi serul la Spitalul CF Ploiești, iar cei înscriși la Diaverum Bușteni vor fi arondați pentru vaccinare la Spitalul Orășenesc Sinaia.

Vaccinarea pacienților se va realiza fie înainte, fie (preferabil) imediat după efectuarea ședinței de dializă, (astfel încât intervalul de timp de așteptare pentru vaccinare să fie redus la minimum); transportul persoanelor la centrele de vaccinare va fi asigurat prin mijloacele proprii ale centrului de dializă.

Programarea pacienților se poate efectua conform procedurilor în vigoare, preferabil de către personalul medical din centrul de dializă pentru a se asigura respectarea arondării centrelor de dializă la centrele de vaccinare.

În cazul în care personalul din centrul de dializă nu reușește programarea prin platforma de vaccinare, va comunica direct cu centrul de vaccinare și va transmite lista pacienților care se vaccinează cu 48 de ore înainte de ziua vaccinării; în această situație, pacienții dializați vor fi vaccinați fără programare și înregistrați direct in RENV.

Atât persoanele imobilizate sau nedeplasabile, cât și persoanele dializate pot fi vaccinate fără programare pe platformă și se înregistrează în RENV la momentul revenirii echipelor mobile de vaccinare în centrul de vaccinare fix sau imediat după vaccinare, după modelul persoanelor din instituții rezidențiale.

Citește în continuare

Prahova

30 de percheziții în Dâmbovița și Prahova. 44 de persoane au fost aduse la audieri

Publicat

pe

de

Foto arhivă

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova au efectuat, astăzi, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din Poliția Română, 30 de percheziții în Prahova și Dâmboviţa, pentru destructurarea unei grupări infracționale implicate în fapte de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declarații și uz de fals. Au fost puse în aplicare 44 de mandate de aducere.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în lunile noiembrie și decembrie 2020, 43 de persoane fizice ar fi încheiat contracte fictive de drepturi de autor cu o societate comercială. În baza acestor contracte, persoanele bănuite ar fi solicitat acordarea indemnizației de sprijin, cauzată de întreruperea activității ca urmare a restricțiilor dispuse pentru limitarea efectelor pandemiei de COVID-19.

În fapt, persoanele bănuite ar fi depus electronic documente prin care atestau în mod fictiv obținerea unor venituri bazate pe cesionarea drepturilor de autor cu privire la activități de interpretare artistică, în cadrul unor evenimente contractate de societatea implicată.

Fiecare solicitant ar fi întocmit și o declarație pe propria răspundere cu privire la veridicitatea datelor referitoare la obținerea de venituri din drepturi de autor și drepturi conexe și imposibilitatea de a-și desfășura activitatea pe durata stării de alertă.

Prin activitatea organelor de cercetare penală s-a împiedicat cauzarea unui prejudiciu de aproximativ 220.000 de lei, în dauna Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Prahova.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activități infracționale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.

În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. La activitate participă polițiști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova”, se precizează într-un comunicat remis de IGPR.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!