ALEGERI

Comunicat PSD Dâmbovița: Promisiuni cu iz penal ale candidatului PRO România la Primăria Târgoviște!

„Nimeni nu se poate apăra invocând necunoașterea legii”. Asta trebuie sau trebuia să știe candidatul PRO România pentru primăria municipiului Târgovişte. Astfel, în Codul Penal, la Articolul 386, unde se vorbește despre Coruperea alegătorilor, se stipulează următoarele:

„1) Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.”

Din păcate, pe lângă lipsa de respect arătată târgoviștenilor, candidatul PRO România la Primăria Târgoviște încalcă articolul mai sus menționat și promite servicii medicale târgoviștenilor în schimbul voturilor acestora.

Mai mult, candidatul cere oamenilor să vină la sediul partidului din partea căruia candidează pentru a-și depune dosarele astfel încât să beneficieze de „ameliorarea sau remedierea problemelor de vedere în rândul copiilor” sau de „servicii medicale ortodontice”, atunci când acesta va ajunge primar.

Însă, mai grav este faptul că se speculează problemele de sănătate ale unor copii doar pentru strângerea unor voturi. Acest lucru spune foarte multe despre calitatea de OM a candidatului PRO România la Primăria Târgoviște.

Cu alte cuvinte, candidatul PRO ar vrea ca la ușa partidului său să se strângă mămici și tătici cu copii în brațe, să depună dosarele pentru a beneficia de un astfel de ajutor.

Cum să ai atât de puțină compasiune încât să chemi oameni cu probleme la sediul partidului tău și să le spui că îi vei ajuta doar dacă ajungi primar?

Astfel de amănunte arată caracterul unor oameni, fie ei chiar și oameni politici, iar domnul în cauză ne demonstreză, încă o dată, că este mai mult decât deficitar la capitolul caracter.

Biroul de presă al PSD Dâmbovița

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.