Connect with us

ACTUALITATE

O jertfă cât o epocă

Publicat

pe

Ieri, în toată țara au fost cinstiți Sfinții Martiri Brâncoveni, cei care nu au vrut să renunțe la credința străbună pentru nici un favor omenesc. Români adevărați, care au ales să își dea viața pentru ca sufletele să le rămână creștine. Un exemplu viu de demnitate, de tărie, de încredere în tot ceea ce a orânduit Dumnezeu.

Părintele vicar eparhial Ionuț Ghibanu, într-un comentariu publicat cu această ocazie, spune că jertfa Brâncovenilor reprezintă un avertisment, un apel la credință adevărată, fără de care existența noastră pe lumea aceasta nu ar avea nici un sens.

„Ortodoxia românească cinstește astăzi jertfa Sfinților Martiri Brâncoveni, cei care au fost omorâți pentru că nu au dorit, acum mai bine de trei veacuri, să renunțe la credința lor.

Peste veacuri, ne dau o pildă de tărie, de curaj și de înțelepciune, mai ales astăzi, când mulți aleg să-și trădeze sau să-și batjocorească credința, să atace Sfânta Biserică Ortodoxă strămoșească și pe slujitorii ei.

Jertfa Brâncovenilor este un avertisment pentru toate generațiile de români, căci, fără credință, viața aceasta nu are nici un sens!

Credința trebuie să fie unica lentilă a vieții noastre și să fie autentică, nu doar să fie afișată în anumite momente, crezând că putem păcăli pe alții, mai ales în interes electoral!

Este cutremurător și înfricoșător să iți vezi fiii omorâți pentru că nu renunță la credința strămoșească! Și nu, nu pentru că nu a spus unde-i sunt bogățiile, nu pentru mândrie, nu, pentru altceva Brâncovenii au ales să moară. Pentru credință, pentru că tatăl, Sf. Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, dorea ceea ce-i mai bine pentru fiii săi, iar ei știau că poți să ai totul, să câștigi lumea întreagă, dar, dacă nu ai credință ești mort spiritual, ai fost înfrânt și trăiești degeaba!

Așa și azi, mamele sau tații doresc ce e mai bine pentru copiii lor, dar, uită că, fără Dumnezeu, nu pot să devină lideri autentici, iubiți si respectați de popor.

Exemplul Brâncovenilor trebuie să trezească în noi fiorul credinței dacă a dispărut, să ne nască întru iubire de Biserică, neam și țară! Așa vom birui totul, cu Dumnezeu înainte!”

ACTUALITATE

Agricultorii francezi încă protestează. La noi, s-au… Afumați puțin, de formă!

Publicat

pe

La noi protestele agricultorilor și transportatorilor s-au stins. Au făcut un fâs la Afumați. Mulți spun că a fost mai mult un joc de imagine. O campanie menită să acopere alte situații de criză. Să abată atenția publică de la probleme mai grave. Minunea românească ține, de obicei, trei zile. Dacă durează mai mult, ești pus pe gânduri. Înseamnă că cineva și-a băgat coada.

Vezi protestele din Franța. Nu s-au încheiat. Vulcanul nemulțumirilor fermierilor francezi încă fumegă. La Expoziția Agricolă Internațională desfășurată la Paris, președintele Emmanuel Macron a fost luat cu asalt de fermieri. I-au cerut demisia. Înjurături, îmbrânceli, tot tacâmul unui protest adevărat. Ceremonia de deschidere programată a fost amânată. Președintele francez le-a promis agriculturilor că se va implica, că va rezolva situația. Dar, protestele continuă.

La noi, lumea este acasă, bine mersi, președintele Iohannis dă semnale că vrea să fie secretar general al NATO, coaliția e pe cai mari, pregătește cel mai tare partid-stat de la Ceaușescu încoace, iar noi, restul, așteptăm, dar nu știm ce…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Biletul câștigător la Loto 6/49 a fost cumpărat din Pitești. Premiul depășește 7 milioane de euro

Publicat

pe

Loteria Română a anunțat că, la extragerea Loto 6/49 de astăzi – 25 februarie 2024, a fost câștigat Marele Premiu, în valoare de 7,32 milioane de euro.

„Biletul norocos a fost jucat la agenția 03-029 din Pitești, județul Argeș și a fost completat cu trei variante simple la Loto 6/49, prețul biletului fiind de 24,50 lei”, se arată într-un comunicat al Loteriei Naționale.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite