Connect with us

Argeș

Familie de urși ieșită la șosea, turiști amendați fiindcă îi hrăneau

Publicat

pe

Sursa foto: IJJ Argeș

Doi turiști care se aflau pe Transfăgărășan, în zona Posada-Vidraru au fost amendați de jandarmii din Argeș pentru că hrăneau o ursoaică și doi pui, ieșiți din pădure la marginea carosabilului. Animalele sălbatice au fost îndepărtate în mediul lor natural.

Potrivit Hotărârii Consiliului Local Arefu nr. 21/2020, ’’hrănirea animalelor sălbatice de către orice persoană fizică, cu excepția celor care au calitatea de administrator al fondului cinegetic’’ se sancționează cu amendă contravențională în valoare de 500 lei, iar ’’fotografierea sau filmarea animalelor sălbatice aflate la o distanță mai mică de 20 de m, precum și apropierea de acestea’’ – cu avertisment.

Jandarmeria Argeș recomandă turiștilor care tranzitează sau campează în zonele frecventate de animale sălbatice să nu intercționeze cu acestea și mai ales să nu le hrănească.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Argeș

Incendiator, identificat și arestat. A dat foc unui service auto din Pitești

Publicat

pe

Un bărbat de 41 de ani, din Pitești, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru că ar fi incendiat cu premeditare un service auto. Fapta s-a consumat în noaptea de 19 spre 20 februarie 2024. Prejudiciul creat a fost estimat la 100.000 de euro.

Focul a distrus bunuri aparținând mai multor persoane fizice și juridice. La domiciliul suspectului a fost efectuată o percheziție, după care piromanul a fost reținut pentru 24 de ore. Ulterior, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești l-au arestat preventiv pentru 30 de zile.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Argeș

Prins la trei ani de la comiterea faptei. Bărbat din Covasna, reținut în Argeș

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Polițiștii din cadrul compartimentului Investigații Criminale de la Poliția Municipiului Curtea de Argeș, în urma cercetărilor efectuate, au identificat și reținut un bărbat de 37 de ani din județul Covasna.

Ancheta a scos la iveală faptul că individul a pătruns, în perioada 7-9 iunie 2021, într-o casă din Curtea de Argeș de unde a furat mai multe bunuri. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, și urmează să fie dus în fața procurorilor de la Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite