Connect with us

Argeș

Familie de urși ieșită la șosea, turiști amendați fiindcă îi hrăneau

Publicat

pe

Sursa foto: IJJ Argeș

Doi turiști care se aflau pe Transfăgărășan, în zona Posada-Vidraru au fost amendați de jandarmii din Argeș pentru că hrăneau o ursoaică și doi pui, ieșiți din pădure la marginea carosabilului. Animalele sălbatice au fost îndepărtate în mediul lor natural.

Potrivit Hotărârii Consiliului Local Arefu nr. 21/2020, ’’hrănirea animalelor sălbatice de către orice persoană fizică, cu excepția celor care au calitatea de administrator al fondului cinegetic’’ se sancționează cu amendă contravențională în valoare de 500 lei, iar ’’fotografierea sau filmarea animalelor sălbatice aflate la o distanță mai mică de 20 de m, precum și apropierea de acestea’’ – cu avertisment.

Jandarmeria Argeș recomandă turiștilor care tranzitează sau campează în zonele frecventate de animale sălbatice să nu intercționeze cu acestea și mai ales să nu le hrănească.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

„Focul lui Sumedru” este interzis anul acesta în județul Argeș

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș a adoptat o hotărâre privind interzicerea organizării manifestărilor tradiționale „Focul lui Sumedru”. Măsura a fost luată pentru a preveni răspândirea infectărilor cu coronavirus.

„Focul lui Sumedru” se aprinde de sute de ani în multe sate din județele Argeș, Dâmboviţa, Brașov și Bacău , în noaptea de 25 spre 26 octombrie. În jurul acestora, se adună de obicei copiii și tinerii, care cântă, dansează și sar peste flacără, pentru a fi sănătoși tot anul care urmează. De asemenea, gospodinele împart nuci, mere, struguri, prune uscate și gogoși.

Citește în continuare

Argeș

Bolnav de COVID a mers în oraș să joace păcănele! Să tot scăpăm de pandemie în acest mod!

Publicat

pe

Un bărbat în vârstă de 44 de ani, pentru care a fost dispusă măsura izolării la domiciliu, în comuna Lerești, întrucât a fost depistat cu COVID, a fost găsit de jandarmii din Argeș la păcănele, într-o sală de jocuri din Câmpulung. Individul a fost sancționat cu 2.000 de lei. De asemenea, a fost înființată Direcția de Sănătate Publică pentru impunerea unor măsuri suplimentare.

De precizat faptul că, în acest weekend, jandarmii din Argeș au aplicat 14 amenzi, în valoare de 10.800 lei, și 27 de avertismente pentru încălcarea dispozițiilor legale privind prevenirea răspândirii infectării cu coronavirus.

„Atragem atenția că acest gen de acțiuni se vor desfășura în toate localitățile județului, atât independent cât și în cooperare cu alte structuri, până la încetarea măsurilor restrictive și reamintim că respectarea măsurilor dispuse de organele de sănătate publică în urma anchetei epidemiologice constituie un element foarte important în cadrul efortului general de limitare a răspândirii virusului COVID-19”, se precizează într-un comunicat remis de IJJ Argeș.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT