Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Începe şcoala şi Guvernul Orban pasează responsabilitatea în ograda altora!

Publicat

pe

Într-un text publicat astăzi pe pagina sa de Facebook, liderul PSD Dâmboviţa, deputatul Corneliu Ştefan – candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, critică dur actuala politică dusă de Guvernul liberal Ludovic Orban care, cu doar câteva zile înainte de deschiderea anului şcolar, bâjbâie, negăsind soluţii viabile de a asigura protecţia copiilor, a cadrelor didactice, a părinţilor și pentru desfăşurarea actului educaţional în condiţii mai aproape de normalitate. Membrii Cabinetului Orban sunt buni doar la pasarea responsabilităţii şi căutarea vinovaţilor în alte ogrăzi, niciodată la ei în curte.

„Începerea anului școlar i-a luat prin surprindere pe liberali. În momentul de față, nu vorbim de lipsa unor manuale sau de alte lucruri care pot fi corectate, vorbim de sănătatea copiilor. La aproape 7 luni de la declanșarea pandemiei în România, liberalii nu au fost în stare să asigure măștile care ar trebui să-i protejeze pe cei mici de infectarea cu COVID-19.

Din cauza incompetenței Guvernului Orban, mersul la școală creează o serie de probleme părinților, copiilor, cât și profesorilor. Vom asista la situații în care părinții nu își vor mai trimite copiii la școală tocmai pentru că nu au de unde să le asigure măștile de protecție. Or, acest lucru trebuia anticipat de actualul guvern. Din păcate, prioritățile Guvernului Orban sunt altele.

Nu putem să nu ne gândim cât de bine ar fi prins respectarea legii care prevedea dublarea alocațiilor. Numai că tunurile financiare date nu au mai lăsat nimic în vistieria statului și pentru copii. În această situație, Guvernul Orban s-a spălat pe mâini și a pasat responsabilitățile pe umerii primarilor, părinților și profesorilor.

Au scris un set de măsuri imposibil de pus în practică până pe 14 septembrie. Spun că au alocat bani pentru a rezolva problema școlilor în lupta cu COVID-19. Minciună! Au dat posibilitatea autorităților locale să acceseze fonduri din care, în cel mai fericit caz, ar putea să facă achiziții prin luna decembrie. După 3 luni de la începerea anului școlar! Ce vor face copiii în această perioadă? Cum se vor duce la școală? Cine răspunde pentru starea lor de sănătate?

Sunt profesori aproape de vârsta de pensionare cu probleme de sănătate și care au nevoie, la rândul lor, să fie protejați! Ei nu vor primi măști! Sănătatea copiilor noștri a ajuns în guvernarea PNL o loterie: îi trimitem la școală să fie educaţi sau să se îmbolnăvească”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

A fost aprins bradul de Crăciun și iluminatul festiv la Târgoviște

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a aprins, în această seară, de Ziua Națională a României, bradul de Crăciun și iluminatul festiv de iarnă. Edilul Daniel Cristian Stan nu a vrut să renunțe la această tradiție, chiar dacă perioada grea prin care trecem, cauzată de noul coronavirus, nu a permis organizarea unei acțiuni cu publicul. Totuși, în Piața Tricolorului s-au aflat mai mulți târgovișteni, în special cei care obișnuiesc să se plimbe seară de seară prin centrul orașului.

„Le urez târgoviștenilor să fie sănătoși, iar anul viitor să nu mai fim cu măști, să nu mai fim distanțați, să putem organiza acest eveniment așa cum ne dorim”, a spus edilul Daniel Cristian Stan.

Primarul municipiului Târgoviște i-a avut alături în această seară pe viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, pe city managerul Gabriel Boriga, pe preşedintele Consiliului Județean Dâmboviţa – Corneliu Ștefan, pe vicepreședinta Luciana Cristea și pe deputata Carmen Holban – fost viceprimar al Târgoviștei.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Revoltă: Suntem sfătuiți să mergem la vot, dar nu putem depune o coroană în memoria eroilor noștri!

Publicat

pe

Constantin Ana, edilul orașului Pucioasa, din județul Dâmbovița, este unul dintre puținii primari care iau poziție împotriva deciziilor proaste venite de sus, pe cale administrativă sau politică. Constantin Ana nu s-a sfiit să-și critice public șefii pe linie de partid. La fel a procedat și când a fost vorba despre miniștri neperformanți sau despre funcționari din diferite instituții de stat.

Astăzi, Costi Ana și-a arătat mâhnirea față de decizia guvernanților de a interzice organizarea de acțiuni publice pentru marcarea Zilei Naționale a României în orașe și comune, cu excepția municipiilor reședință de județ, sub motivația prevenirii răspândirii noului coronavirus. Măsura este într-adevăr una controversată din moment ce sunt permise diferite alte activități. Pur și simplu, nu ai cum să nu te întrebi de ce ne-au confiscat ai noștri conducători Ziua Națională?

„Avem voie să organizăm manifestări la care participă sute de persoane atunci când, spre exemplu, premierul face o vizită în județ, dar nu avem voie să organizăm nicio manifestare de Ziua Națională în orașe sau în comune!

Avem voie să facem campanie electorală, dar nu putem să facem o slujbă creștinească la Monumentul Eroilor, spre exemplu!

Avem voie, ba chiar suntem sfătuiți, să mergem la vot, dar nu putem aprinde o lumânare sau depune o coroană în memoria eroilor noștri, într-o ceremonie creștină!

Vreau să le aduc aminte guvernanților că țara asta, neamul nostru, au supraviețuit și datorită modului în care ne-am respectat trecutul, datorită modului în care ne-am prețuit și cinstit înaintașii! Această legătură nu poate, nu are voie să fie ruptă, pentru niciun motiv pe lumea aceasta!

1 Decembrie este un moment istoric, un moment unic! Un moment în care, copleșiți de emoție, realizăm mai mult ca oricând cine suntem și care este rolul nostru în această lume! Noi suntem români! Și pentru mine nu este mândrie mai mare pe pământul acesta!

Nu o să îndemn niciodată pe nimeni să nesocotească legea! Dar parcă este prea mult! Mult prea mult pentru această zi sfântă! Așa că, eu voi merge astăzi la Monumentul Eroilor pentru a face un gest creștinesc, acela de a depune o coroană în cinstea eroilor noștri, cu speranța că nu o să fiu singurul!

La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români! Dumnezeu să ne ocrotească!”, a scris Constantin Ana pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!