Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Fostul director RNP, atac deschis la Adrian Țuțuianu și Victor Ponta

Publicat

pe

Se agită spiritele pe scena politică în aceată campanie electorală pentru alegerile locale. Semnele de vânt şi furtună nu vin dinspre USR, PNL, PSD sau PRO România, ci… ghiceşte? Dinspre ALDE!

Astăzi – 4 septembrie 2020, în cadrul unei conferinţe de presă, fostul deputat şi director general al RNP Romsilva, Ion Dumitru, actualmente candidat pentru funcţia de consilier judeţean în Dâmbovița din partea ALDE, a pornit un atac la baionetă împotriva liderului PRO România, senatorul Adrian Ţuţuianu, candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

În stilul care îl caracterizează, calm, aproape rece, fără nicio urmă de tresărire, de poticnire, Ion Dumitru a pus pe tapet o serie de mărturisiri despre Adrian Ţuţuianu, întărind, la fiecare temă abordată, ideea că despre tot ceea ce spune există dovezi, iar subiectele au fost abordate, de-a lungul timpului, şi de presă.

Fiindcă vizita lui Victor Ponta în Dâmboviţa a fost consumată cu câteva zile în urmă Dumitru a vrut să le reamintească dâmboviţenilor o poveste avându-l că personaj principal pe actualul preşedinte al PRO România.

„Când am auzit că Victor Ponta vizitează judeţul, mă gândeam că vine să redeschidă tabăra de la Cobia pe care a luat-o împreună cu soţia şi au dat-o unui cetăţean de prin Vâlcea”, a spus Ion Dumitru.

Candidatul ALDE pentru funcţia de consilier judeţean solicită public să fie verificată teza de doctorat a senatorului Adrian Ţuţuianu!

„Am eu aşa o bănuială, nu cumva şi aceste elemente, modul de elaborare a tezelor de doctorat i-a unit pe aceşti oameni? Începând de astăzi, voi face demersurile pentru ca teza de doctorat a domnului Ţuţuianu să fie supusă analizei programului antiplagiat”, a mai adăugat Ion Dumitru.

Fostul demnitar PSD a precizat că nu şi-a făcut o obsesie vizavi de persoana lui Adrian Ţuţuianu, dar, fiindcă tot este campanie electorală şi unii candidează pentru anumite poziţii, a vrut, aşa după cum s-a exprimat, să aducă în memoria dâmboviţenilor câteva lucruri.

„Domnul Ţuţuianu este cel care a fost legat organic de realizarea investiţiei de la Mija. A fost în consiliul de administraţie, de unde au mai făcut parte şi alţii, inclusiv Leo Badea, inclusiv Gabriel Plăiaşu, care ar putea să ne spună care a fost efectul benefic pentru judeţul Dâmboviţa în materializarea acestui obiectiv. Ce s-a promis la început şi ce a ajuns la final această investiţie”.

Ion Dumitru a mai mărturisit că ar vrea să afle dacă senatorul Ţuţuianu l-a dat în judecată pe actualul premier Ludovic Orban, care declarase în 2017, când liberalul „l-a asociat pe Ţuţuianu cu o parte din investitorii din Rusia în România şi chipurile că ăsta ar fi fost motivul din cauza căruia a fost schimbat din funcţia de ministru al Apărării. M-ar interesa, sincer, numărul dosarului acela. Aş vrea să ne explice care au fost veniturile care au fost generate în propria ogradă de această dublă calitate prin care asigura serviciile juridice la COS şi la Combinatul de la Fieni şi la alte unităţi”, a mai spus Ion Dumitru.

Material realizat la comanda ALDE Dâmboviţa. Cod unic mandatar financiar: 21200063

ALEGERI

Dacian Cioloș, mesaj către dâmbovițeni înaintea alegerilor parlamentare din 6 decembrie

Publicat

pe

Dacian Cioloș este propunerea USR PLUS pentru funcția de premier al României după alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie 2020. În prezent, este deputat în Parlamentul European. În mesajul său către dâmbovițeni, Dacian Cioloș a punctat că România are nevoie, înainte de a vorbi de programe și proiecte, de o schimbare de mentalitate, iar punctul de plecare trebuie să fie eliminarea hoției.

„Mesajul nostru de campanie și care sintetizează fundația programului de guvernare al Alianței USR PLUS este „O Românie fără hoție”, oricât de mult s-ar simți afectați unii politicieni. Este o realitate de la care trebuie să pornim, dacă vrem să construim o Românie prosperă. Oamenii cinstiți și competenți nu au de ce să se simtă nici defăimați, nici afectați, nici lipsiți de drepturi, pentru că, trebuie să recunoaștem, România are nevoie de o schimbare și cred că cel mai bun semnal că România are nevoie de o schimbare este ceea ce s-a întâmplat în Dâmbovița, unde politicieni s-au plâns că se simt afectați de acest mesaj.

Hoția ca atitudine trebuie să o afirmăm și lipsa hoției trebuie să fie momentul de început al unei schimbări în România, pe care noi vrem să o aducem. Aceasta este singura modalitate de a începe să investim cu adevărat eficient în sănătate, în educație, în economie. Doar după ce eliminăm hoţia ca atitudine și risipă, abia atunci putem vorbi despre investiții eficiente din banii noștri, ai contribuabililor.

Cei 30 de ani de hoție și nepăsare se văd astăzi în sănătate, în educație, în administrația publică, în lipsa încrederii cetățenilor în stat și în capacitatea acestuia de a le rezolva problemele și, iată, se văd inclusiv în reacțiile unora, care se simt defăimaţi atunci când vorbim despre o Românie fără hoție. Eu am învățat de la bunicii mei că este de bun simț să nu furi, că atunci când trăiești într-o comunitate unde vrei să te dezvolți și să prosperi nu poți face asta furând de la altul. Dar, la noi se fură de la tezele de doctorat până la ultimul colț de stradă și unor oameni li se pare că este firesc așa pentru că cei care ne conduc asta fac.

O Românie fără hoție nu este doar un slogan USR PLUS de dragul de a atrage voturi, ci un angajament pe care-l facem, angajamentul de bază că vom începe să construim eliminând hoția, corupția, incompetența și impostura. Altfel, degeaba investim bani, pentru că îi băgăm în găuri negre. Dacă banii contribuabililor sunt gestionați de oameni cărora li se pare firesc să fure, nu ne putem dezvolta ca țară.

Avem nevoie, înainte de a vorbi de programe concrete, de o schimbare de mentalitate. Legi schimbate am tot avut și avem în multe domenii legi bune, dar care, aplicate de oameni care se simt afectați atunci când vrei o țară fără hoție, nu funcționează. Suntem în situația de astăzi – criza Covid nu a făcut decât să acutizeze probleme pe care avem în societate – din cauza mentalităților. Avem nevoie de o schimbare a modului de abordare. Asta vă propune USR PLUS în programul de guvernare și în felul în care vrem să guvernăm. Schimbarea aceasta a început la europarlamentare. Avem o echipă USR PLUS foarte activă în Parlamentul European și care a crescut gradul de recunoaștere a prezenței a României.

La alegerile locale, schimbarea a continuat. Vedem oameni noi la primăriile din București, din Timișoara, din Brașov, din Alba Iulia, din Bacău, din alte zone, inclusiv în Dâmbovița, la Brăneşti. Oamenii aceștia vin cu o schimbare de atitudine în felul în care înțeleg să-și asume responsabilitatea mandatului pe care l-au primit. Aceștia sunt oamenii pe care îi propunem și pentru Parlamentul României. Sunt oameni care pleacă de la fără hoție pentru că așa putem construi ceea ce ne propunem. Venim în fața alegătorilor cu 40 de angajamente cu care vrem să intrăm la guvernare. Dincolo de programul de guvernare pe 20 de capitole, unde explicăm ce intenționăm să facem în fiecare domeniu, am decis să ne asumăm și 40 de angajamente clare, concrete, precise”, este mesajul lui Dacian Cioloș către dâmbovițeni, înaintea alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PLUS Dâmbovița – parte a Alianței USR PLUS. Cod Mandatar Financiar: 11200033

Citește în continuare

ACTUALITATE

Cultura va deveni motor de dezvoltare a județului Dâmbovița

Publicat

pe

Cultura reprezintă un domeniu de care PNL a cam uitat în acest an de guvernare. Măsurile de protecție și combatere a coronavirusul, multe negândite, au afectat suflul spiritualității românești, al vieții artistice, al creatorilor de frumos. Pentru redeschiderea acestor uși închise, pentru a propune soluții de reanimare a culturii, s-au întâlnit astăzi la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi reprezentanții PSD Dâmbovița, președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan și senatorii Titus Corlățean și Ionuț Vulpescu, candidați pentru noi mandate în Parlamentul României, cu oameni dedicați culturii și vieții artistice românești. Dialogurile s-au purtat prin intermediul unei platforme online. S-a discutat despre soluții, viziuni și proiecte de relansare a culturii dâmbovițene.

„Cultura va deveni un motor de dezvoltare a județului Dâmbovița. Viitorul aparține digitalizării, iar despre acest lucru am discutat, astăzi, la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi. Este timpul tururilor virtuale, al configurării unor rețele de patrimoniu în care să fie incluse casele boierești și memoriale, precum și ansamblurile religioase dâmbovițene. Industria de carte trebuie dezvoltată, iar crearea unor evenimente culturale dâmbovițene vor asigura deschiderea județului nostru în fața întregii lumi. Acestea sunt propunerile senatorului Ioan Vulpescu, iar eu îi sunt alături cu o întreagă echipă de profesioniști. La întâlnirea de astăzi au participat senatorul Titus Corlățean, istoricul George Coandă, directorul Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” – Erich Agnes, directorul Complexului Muzeal „Curtea Domnească” – Ovidiu Cârstina și consilieri județeni care vor pune umărul la implementarea strategiei propuse de senatorul Ioan Vulpescu. De asemenea, prin intermediul unei platforme online, ne-au fost alături Ciprian Ştefan – manager general al Complexului Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu, Mihai Constantinescu – director executiv al Festivalului Internațional „George Enescu”, Remus Pricopie – fost ministru al Educației și academicianul Emil Răzvan Theodorescu”, a precizat președintele Consiliului Județean Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!