Connect with us

ALEGERI

Mall rural, propunerea candidatului Ţuţuianu pentru salvarea producţiei agricole dâmboviţene

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, candidatul PRO România pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, consideră că trebuie pus accentul pe producţia şi economia locală, ca factori esenţiali de dezvoltare a comunităţilor, a creării de locuri de muncă bine plătite, ca ideal al civilizaţiei şi prosperităţii tuturor cetăţenilor acestui judeţ.

Liderul PRO România doreşte să înfiinţeze un parc industrial în municipiul Târgovişte, pe terenurile unor foste unităţi economice sau în perimetre noi. Propune chiar o asociere între Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Primăria Târgovişte, în vederea realizării acestui obiectiv de primă importanţă, ba chiar angrebarea în acest proiect, tot prin asociere, şi a Primăriei Ulmi, ţinându-se cont de faptul că o parte din terenurile pe care ar urma să se contureze investiţiile de acest fel sunt pe teritoriul respectivei localităţi.

„Aceste terenuri pot fi achiziţionate, fie prin expropriere, fie prin vânzare-cumpărare, dacă vom găsi soluţii corecte de negociere cu toţi cei care deţin proprietăţi sau varianta B, prin expropriere pentru interes public, urmând ca, ulterior, Consiliul Judeţean şi asociaţii săi să realizeze infrastructura necesară, respectiv drumuri de acces, reţele de apă, canalizare, gaze, energie electrică şi celelalte facilităţi necesare unei bune funcţionări, dezvoltării unei afaceri”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

Candidatul PRO România are şi soluţii pentru problemele cu care se confruntă fermierii dâmboviţeni, şi anume desfacerea produselor agricole.

„Eu vin cu un concept unic în România intitulat Mall rural. Propun realizarea a trei astfel de mall-uri, trei parcuri integrate de afaceri şi transfer tehnologic în zonele Voineşti, Băleni şi Titu. Conceptul înseamnă crearea unor unităţi de producţie în industria alimentară, zone de vânzare produse agricole, animale, maşini agricole, utilaje, îngrăşăminte, depozite pentru produse agricole, restaurante, cabinete veterinare şi alte facilităţi. Toate acestea pot fi realizate printr-un parteneriat public-privat”, a spus senatorul.

Adrian Ţuţuianu a vorbit şi despre dezvoltarea parcurilor industriale de la Moreni şi Priboiu, construcţia unor hale noi şi atragere de investitori. Candidatul la postul de preşedinte al CJ Dâmboviţa vrea ca cele două parcuri să fuzioneze, să fie simplificată procedura de conducere printr-o singură adunare generală, printr-un singur consiliu de administraţie, insistând pe posibilitatea alocării de resurse suplimentare pentru investiţii.

Un alt proiect de candidat îl reprezintă dezvoltarea staţiunii turistice Padina-Peştera prin amenajarea pârtiilor de ski, a unui centru de servicii publice, în cadrul căruia să funcţioneze un post de poliţie, jandarmerie, salvamont, ISU.

„Este nevoie să ducem acolo maşini de stins incendiile, să asigurăm asistenţă medicală de urgenţă. Este nevoie să rezolvăm problema apei potabile, a canalizării, a staţiei de epurare şi, evident, să găsim investitori interesaţi să dezvolte locaţii turistice, pensiuni, restaurante, centre de închierieri, un SPA. Vrem ca, în următorii 10 ani, Padina-Peştera să devină o staţiune cu cel puţin 4.000 de locuri de cazare şi care să genereze peste 4.000 locuri de muncă”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Liderul PRO România Dâmboviţa mai are în vedere dezvoltarea industrială a localităţilor cu tradiţie şi potenţial economic. Se dorește atragerea în acest proiect a primăriilor din Potlogi, Tărtăşeşti, Petreşti, Crevedia, Voineşti, Băleni şi Moroeni. Spune Ţuţuianu că acestea sunt localităţi care pot deveni viitoare centre urbane.

„Este nevoie ca şi aici să delimităm zonele de dezvoltare industrială şi să asigurăm utilităţile necesare, să creăm posibilitatea atragerii de investitori”.

Material realizat la comanda PRO România Dâmboviţa. Cod mandatar financiar: 21200010

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT