Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Marcel Ciolacu are încredere deplină în liderii PSD Dâmbovița

Publicat

pe

Astăzi – 16 septembrie 2020, greii social-democraţiei din România s-au aflat în județul Dâmboviţa. Faptul că liderul Marcel Ciolacu, secretarul general – Paul Stănescu şi preşedintele Consiliului Naţional PSD – Vasile Dâncu au vrut ca, în plină campanie electorală pentru alegerile locale, să se afle în Dâmbovița reprezintă o bilă albă pentru staff-ul de conducere al organizaţiei PSD Dâmboviţa, o recunoaştere a muncii lor, a abnegaţiei de a lupta pentru acest judeţ. Corneliu Ştefan, Titus Corlăţean şi Cristian Daniel Stan îşi văd astfel întărită şi confirmată încă o dată poziţia de lideri, de buni organizatori şi politicieni dedicaţi judeţului Dâmboviţa.

Mai marii PSD s-au întâlnit cu primarii social-democraţi din judeţ, cu candidaţii pentru alegerile locale, cu membrii şi simpatizanţii acestui partid. Discuţiile, libere, oneste, fără bariere, de pe poziţii aproape egale, au vizat administraţia publică locală, problemele oamenilor, noua abordare pe care ar trebui să o pună în practică PSD în relaţia cu cetăţenii, bazată acum pe elemente noi de comunicare, de realizare şi diseminare a mesajului electoral sau politic în spaţiul public.

 

MarcelCiolacu, în intervenţia sa în faţa presei, a spus că este mulţumit de conducerea actuală a PSD Dâmboviţa, care a reuşit să ţină organizaţia întreagă, unită, deschisă şi, mai ales, să impună un alt stil de relaţionare şi conlucrare în plan intern, dar și cu cetăţenii judeţului. Concluzia lui Marcel Ciolacu a fost că o echipă tânără cum este la Dâmboviţa, cu experienţă administrativă, politică şi parlamentară, a reuşit să creeze o organizaţie solidă, închegată şi determinată să câştige, atât alegerile locale cât şi pe cele parlamentare.

Marcel Ciolacu a mulţumit şi parlamentarilor dâmboviţeni, Claudia Gilia, Carmen Holban şi Marian Ţachianu, care au rămas alături de PSD şi vor rămâne până la capăt fiindcă, a spus liderul social-democrat, mai sunt multe de făcut în Parlament, multe legi de trecut, inclusiv rectificarea bugetară prin care PSD vrea să oblige Guvernul Orban să ţină cont de problemele ţării, respectiv să mărească pensiile nu cu 14%, ci cu 40% cât este normal şi să majoreze alocaţiile copiilor. Mulţumiri i-a adus liderul PSD şi lui Alexandru Oprea, încă preşedintele Consiliului Judeţean care, aşa după cum s-a exprimat Ciolacu, a avut înţelepciunea de a rămâne alături de echipa PSD şi de a construi împreună.

Marcel Ciolacu a aflat, cu stupoare, că liberalii, printr-un gest nefiresc, antipopular, antidemocratic, i-au sfidat pe cetăţenii judeţului Dâmboviţa, pe locuitorii municipului Târgovişte, nealocând niciun ban oraşului reşedinţă de judeţ la ultima rectificare de buget. A spus liderul social-democrat că banii din vistieria ţării, în loc să fie folosiţi pentru problemele reale ale românilor, au fost folosiţi de liberali pentru a cumpăra primari şi parlamentari.

Profesorul Vasile Dâncu, preşedintele Consliului Naţional al PSD, un reputat sociolog, considerat acum un fel de eminenţă cenuşie a partidului, a mărturisit că a fost plăcut surprins de interacţiunea cu reprezentanţii PSD din Dâmboviţa, de problemele ridicate de primarii dâmboviţeni, care au solicitat conducerii PSD să schimbe strategia de relaţionare şi comunicare electorală şi politică. Nu mai merge cu ideile vechi, cu aceleaşi clişee, partidul trebuie să se adapteze din mers la noile cerinţe.

„Am discutat cu reprezentanţii administraţiilor locale care, pe lângă lucrurile din domeniu, au pus o serie de probleme care ţin de strategia Consiliului Naţional, de Institutul de Studii Social Democrate. Ni s-a cerut să lucrăm în viitor pentru o nouă poziţionare a partidului având în vedere şi viitoarea noastră poziţionare pentru alegerile generale. Ne-au solicitat să promovăm un mesaj mult mai agresiv la centru şi să atragem către PSD noi categorii de populaţie pe care, în general, le-am neglijat”, a precizat Vasile Dâncu.

Preşedintele Consiliului Naţional PSD a mai făcut o mărturisire importantă şi catalizatoare pentru întreaga organizaţie. Studiile realizate de specialiştii partidului, de casele de sondaj, arată că PSD Dâmboviţa va fi printre primele trei filiale din România la capitoilul performanţă electorală. Corneliu Ştefan va câştiga Consiliul Judeţean, iar primarul Cristian Daniel Stan, candidatul PSD pentru încă un mandat de edil, se află în fruntea eşalonului, la mare distanţă de ceilalţi competitori.

Material realizat la comanda PSD Dâmbovița. Cod unic mandatar financiar: 21200019

ALEGERI

Doi foști miniștri deschid listele PSD Dâmbovița pentru Parlament

Publicat

pe

Reprezentanţii PSD Dâmboviţa, cea mai mai mare organizaţie politică din judeţ, au mers astăzi la sediul Biroului Electoral Judeţean pentru a depune dosarele de candidaţi pentru alegerile parlamentare care se preconizează a se ţine pe 6 decembrie 2020. Alături de liderul filialei, Corneliu Ştefan, proaspăt ales în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, s-au aflat candidaţii pentru Senat şi Camera Deputaţilor, precum și alţi membri ai partidului.

Echipa pe care PSD Dâmboviţa o aruncă în bătălia electorală pentru a ocupa posturile de demnitari care să reprezinte judeţul în cel mai înalt for legislativ românesc este alcătuită din oameni cu probitate, profesionişti, specialişti în drept şi admistraţie, practicieni de valoare ai partidului, care s-au antrenat mulţi ani în câmpul politicii, ba chiar au şi performat în diferite poziţii ocupate, de la primari, şefi de instituţii la secretari de stat, parlamentari şi miniştri.

Îl regăsim pe lista de deputaţi, în prima linie, pe senatorul Ionuţ Vulpescu, de loc din comuna Dobra, fiu de preot, fost ministru al Culturii, lider de seamă al PSD, un discipol loial al preşedintelui Ion Iliescu, de la care a deprins multe din tainele politicii.

Deputata Carmen Holban care rămâne pe un loc valid, parlamentar cu experiență, cu activitate densă în politica locală, implicată în viaţa socială, în spaţiul legislativ, în comisia de Familie şi Sănătate, unde a contribuit la conturarea şi materializarea unor legi esenţiale.

Radu Popa, vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa, fost parlamentar de Dâmboviţa, bun comunicator, organizator şi activist al PSD Dâmbopviţa. Popa, alături de alţi colegi, a obţinut rezultate notabile la alegerile locale în zona pe care a avut-o spre coordonare.

La Senat, primul loc îi aparţine lui Titus Corlăţean, actual senator, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, fost ministru de Externe și al Justiției, diplomat şi orator excelent, un războinic, care totdeauna şi-a bazat expunerile, reacţile politice, pe incisivitate temperată şi forţă a argumentului.

Pe locul doi la Senat se află deputata Claudia Gilia, preşedintă a femeilor social-democrate din Dâmboviţa, spirit echilibrat, calm, devotată partidului, un specialist în drept constituţional şi administrativ care şi-a adus contribuția la elaborarea unor legi indispensabile funcţionării statului român.

Următoarele locuri pe listele de candidaţi la Senat şi Camera Deputaţilor sunt ocupate de membri de forţă ai organizaţiei, oameni cu rezultate în viaţa politică, administrativă şi cea profesională și au rolul de a completa şi solidifica listele, de a le da forţă.

Există o şansă care poate fi jucată de candidatul de pe locul 4 la Camera Deputaţilor, respectiv Marian Ţachianu, reales primar al comunei Braniştea. În funcţie de strategia de campanie, de mesaje, de conjuncturile politice de moment, de discurs şi prezentarea în faţa alegătorilor, poate obţine al patrulea loc de parlamentar PSD.

Corneliu Ştefan, preşedintele PSD Dâmboviţa a vrut să mulţumească celor peste 58.000 de cetăţeni care au semnat pentru susţinerea candidaţior PSD la alegerile parlamentare de pe 6 decembrie.

”Aşa cum i-am obişnuit pe dâmboviţeni, venim în faţa dumnealor cu cele mai puternice echipe, cu cei mai puternici oameni, cu persoane care au demonstrat de-a lungul timpului că au avut grijă şi s-au preocupat de comunităţile locale, cu politicieni care s-au implicat în viaţa reală a judeţului Dâmboviţa.

Eu, în calitatea mea de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, am nevoie de o echipă puternică de parlamentari, deputaţi şi senatori, care să se bată pentru români, de oameni care să vină cu proiecte concrete, care să mă sprijine în judeţului Dâmboviţa”, a declarat Corneliu Ştefan.

Liderul PSD a mai spus că organizaţia pe care o coordonează va duce o campanie electorală decentă, calmă, profesionistă, bazată pe proiecte, pe nevoille dâmboviţenilor. Social-democraţii nu vor răspunde provocărilor, diversiunilor, nu se vor lăsa târâţi în niciun scandal cu iz electoral.

Senatorul Ionuţ Vulpescu, în alocuţiunea sa, a spus că este un privilegiu să candideze în Dâmboviţa alături de ceilalţi colegi din organizaţia judeţeană pentru Senatul României.

”Aveţi în faţă candidaţii PSD, dar în spatele nostru sunt cei aproape 60.000 de dâmboviţeni care au semnat pentru susţinere şi cei peste 100.000 de oameni care l-au votat pe Corneliu Ştefan pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Politica este despre echipă şi este voba şi despre oameni. Politica este şi despre rădăcini fiindcă rădăcinile mele sunt aici. Mă întorc acasă. Voi pune în slujba românilor, în slujba dâmboviţenilor, toată experienţa mea acumulată în politică, în Parlamentul şi în Guvernul României. PSD, aici în Dâmboviţa, peste tot în ţară, este partidul care oferă soluţii”, a precizat senatorul Vulpescu.

Preşedintele executiv al PSD Dâmboviţa, senatorul Titus Corlăţean, a mărturisit că este onorat să facă parte în continuare dintr-o echipă puternică. Demnitarul social-democrat consideră că lista de candidaţi a PSD pentru parlamentarele din iarnă este cea mai bună, cea mai tare, alcătuită din oameni competenţi, profesionişti în activitatea administrativă, profesională şi politică. Titus Corlăţean a adus scurt câteva critici şi actualei puteri, care dă dovadă de lipsă de profesionalism în actul guvernării, care este incapabilă să gestioneze economia şi viaţa socială a ţării.

Citește în continuare

ALEGERI

PNL Dâmboviţa și-a propus să obțină același număr de parlamentari ca PSD

Publicat

pe

Liderul PNL Dâmboviţa, Virgil Guran, care deschide lista pentru Senat, a declarat, astăzi – 21 octombrie, cu ocazia depunerii dosarelor de candidatură la Biroul Electoral Judetean, că și-au propus ca la alegerile parlamentare din 6 decembrie să obțină un procent peste 30%. Spune Guran că organizația pe care o conduce se va bătea pentru un număr de mandate egal cu al PSD Dâmbovița, respectiv 3 deputați și 1 senator.

„Am alături de mine o echipă puternică, o echipă care va veni să schimbe lucrurile în județul Dâmbovița. Așa cum am promis, de la începutul mandatului venim cu lucruri concrete și o să vedeți că, în acești 4 ani, vor fi lucruri concrete realizate în Dâmbovița. A trecut timpul poveștilor, oamenii cred că s-au edificat asupra a ceea ce s-a promis până acum de cei care au condus județul atâta timp și vrem să demonstrăm că venim cu lucruri pe care le și realizăm. Vă asigur de buna credință și de interesul nostru pentru județ și pentru cetățeni.

Nu venim să promitem foarte mult, pentru că atunci când promiți foarte mult sigur nu realizezi, venim să spunem că o să tratăm cu multă seriozitate și obiectivul nostru este clar: județul Dâmbovița nu trebuie să mai fie cel mai sărac din zonă. Trebuie să gândim politici pe termen lung, trebuie să gândim lucruri foarte importante pentru județ.

Dâmbovița este un județ care are potențial dar nu a fost condus în avantajul cetățeanului. Până acum, cei care s-au perindat au încercat să-și rezolve problemele proprii. De aceea, am lângă mine o echipă pragmatică, o echipă puternică, o echipă care va pune umărul să realizăm ceea ce am promis. Sunt convins că o să obținem un rezultat bun. Oricum, toată lumea a observat că PNL a obținut în ultimul timp constant rezultate bune într-un județ care a fost condus dintotdeauna cu o majoritate foarte largă de PSD. Lucrurile au început să se echilibreze, să intre în normalitate”, a declarat Virgil Guran.

Candidații PNL Dâmboviţa pentru Senat

1. Virgil Guran
2. Ion Sorin
3. Grigorescu Silviu Aurelian
4. Sima Cristina
5. Vîrjoghe Maria.

Candidații PNL Dâmboviţa pentru Camera Deputaților

1. Plăiașu Gabriel
2. Balint Liviu-Ioan
3. Grozavu Ion-Gabriel
4. Mocanu Adrian
5. Ionescu Lavinia-Roxana
6. Mihalache Valentin
7. Duțu George
8. Preda Ionuț Adrian
9. Dragotă-Zamfir Ana Maria.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!