Connect with us

ACTUALITATE

Acuzaţii grave. Afaceri de partid pe bani publici, puse la cale în Primăria Găeşti

Publicat

pe

Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, fostul deputat Radu Popa – vicepreşedinte PSD Dâmboviţa a ieşit, curajos, pentru a aduce la cunoştinţa opiniei publice o serie de acuze la adresa liberalilor care conduc primăria şi oraşul Găeşti.

Radu Popa, în urma unor dezvăluiri apărute în mass-media, la care s-au adăugat şi o serie de alte informaţii venite din zona locală, afirmă că orașul Găeşti a fost, pur şi simplu, capturat de „clanul Griguţă”. Liderul social-democrat a solicitat organelor abilitate să intervină şi să pună capăt abuzului manifestat de cei care se află la cârma oraşului şi care dispun de bugetul public după bunul plac.

„Acum, lupta se apropie de sfârșit. Câțiva oameni au reușit să scape. Dar ei sunt hăituiți și au nevoie de sprijinul oamenilor onești. Dovada o face o înregistrare apărută ieri în presă în care sunt implicați consilierul local Cătălin Slăvilă (fost polițist condamnat pentru proxenetism și trafic de carne vie), primarul orașului Găești, Gheorghe Grigore, care, ca orice mafiot care se respectă are și o poreclă- Griguță. El e șeful PNL Găești și vicepreședinte PNL Dâmbovița.

Vocea principală îi aparține consilierului local Cătălin Slăvilă, ”veteran” al afacerilor pe bani publici și ambasador al mai multor sindicate interlope din Găești. Vocea secundară este a unui cunoscut om de afaceri din Găești. Aceasta discuție arată cum interlopii politici folosesc Primăria Găești drept comandament central al unor afaceri de multe milioane de euro.

Acordarea lucrărilor din bani publici în schimbul unor sume de bani reprezintă o preocupare constantă a clanului de la Primăria Găesti, din informațiile mele existând tensiuni între liderii județeni ai PNL cu privire la „dreptul” de a obține atât contracte bănoase cât și poziții politice care urmau a fi alocate unor membri de partid sau altor persoane în schimbul unor sume de bani, prin impunerea lor pe listele de candidați PNL la aceste alegeri.

Aderarea la mafie este echivalentă cu convertirea la o ideologie. Unul nu încetează niciodată să fie șeful. Așa fac și mafioții din clanul Griguță. Primarul a fost sabotat din interior de cei care afirmă că îl susțin și asta ne-a dat posibilitatea să vedem adevărata față a PNL: hoțul strigă ”hoții!”.

Guran este direct interesat ca Griguță, primarul Găeștiului, să câștige alegerile datorită unui contract extrem de bănos pe care firma lui îl are în Găești și care depinde de soarta primarului Griguță. Am comandat un sondaj în Gaesti la care se lucrează de azi și vom vedea, în zilele următoare, care sunt efectele acestei veritabile lovituri de presă.

Cerem aliaților PNL, respectiv celor din USR, să spună dacă Griguță reprezintă modelul lor de adiministrație publică și dacă îl mai susțin. Îi cerem lui Sorin Ion, colegul de afiș și de partid al lui Griguță, să spună ce îl deranjează mai mult: faptul că mafia stă la masa PNL sau că Găeștiul merită altceva decât oferă politicienii PNL, respectiv pe Griguță? Dacă va tăcea, atunci vom considera că prin metodaaceasta a fost și este finanțată toată campania lui electorală, iar dâmbovițenii trebuie să știe că astfel de politicieni nu sunt demni de votul lor. Dacă va tăcea și nu se va delimita de mafia din Primăria Găești, atunci vom fi siguri că profesorul de matematică Sorin Ion a calculat bine politic și, la final, operațiunea de adunare a fost mai importantă decât orice altă valoare. Va fi o dovadă că Sorin Ion și PNL reevaluează nu doar corupţia, dar acceptă că mafia conduce campania și strânge bani pentru partid.

Cerem tuturor instituțiilor statului să își facă datoria, de la procurorul de caz pe care îl văd cam anesteziat în legătură cu dosarul de corupție în care sunt implicați capii PNL și căruia îi spun să nu uite că Portocală a crezut la fel, la șefii instituțiilor cu atribuții în apărarea ordinii și a valorilor constituționale precum și în identificarea și semnalarea actelor de coruptie. Domnilor, aveți un caz! Ce măsuri concrete ați întreprins? Dacă și de când este cercetat acest caz grav de corupție. Dacă ar fi fost un candidat PSD, probabil că la ora aceasta era în cătușe, scos din Primărie și prezentat tuturor televiziunilor.

Cerem liderului PNL, Guran Vasile, din respect pentru opinia publică, să prezinte și să asume un punct de vedere. Iar pentru dâmbovițenii care vor vota, în câteva zile, am următorul mesaj: Oameni buni, nu suntem toți la fel, chiar dacă suntem toți candidați. Mai sunt unii care au lucrat 10-20 de ani în administrație și nici o pată nu există în trecutul lor. Ei au lucrat pentru dumneavoastră. Mai sunt unii, tineri, până în 40 de ani, care vă cer încrederea și votul ca să schimbăm mentalitățile și administrația județului. Și ei lucrează acum, în Parlament, pentru ca drepturile dumneavoastră să fie asigurate. Pentru a putea descătușa potențialul acestui județ și pentru a elibera administrația de mafioți, pe 27 septembrie votați oameni onești și integri.

Trebuie să realizăm ce alegere facem. Trebuie să ne dăm seama că mafia este un fenomen teribil și grav și că trebuie combătută nu prin revendicarea eroismului cetățenilor fără funcții și fără apărare, ci prin implicarea în luptă ale celor mai bune forțe ale instituțiilor democratice și prin domnia votului”, a spus Radu Popa.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Nu neglija consultația de prevenție la medicul de familie!

Publicat

pe

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) va derula, începând cu data de 1 martie 2024, o campanie de comunicare către pacienți, scopul fiind ca fiecare persoană asigurată să înțeleagă că are drepturi, dar și obligații – a declarat Valeria Herdea, președintele CNAS.

​„Dreptul de a avea acces la servicii medicale înseamnă și obligația de a trece pe la medicul tău de familie, în așa fel încât să poți să îl ajuți: asta se face în toate țările civilizate și cred că modelul vest-european poate fi împrumutat și la noi”.

Practic, șefa Casei Naționale de Sănătate își dorește să îi convingă pe români să își programeze o consultație de prevenție la medicul de familie în luna din an în care s-au născut.

„Trebuie să înțelegem că suntem și noi responsabili de sănătatea noastră. Într-un sistem cu buget mic alocat, cred că ar fi cazul să devenim pro-activi. Este un cadou pe care ni-l putem face. Ține de noi”, a declarat Valeria Herdea, care este de profesie medic de familie.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Camera de Comerț Dâmboviţa te ajută să obții finanțare europeană nerambursabilă

Publicat

pe

În sfârșit, a fost lansat Programul Regional de Finanțare Sud Muntenia! Persoanele care dețin o microîntreprindere sau o întreprindere mică în județele din Regiunea Sud Muntenia vor putea depune, în perioada 15 martie 2024, ora 08:00 – 14 iunie 2024, ora 12:00, proiecte pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile pentru a-și dezvolta afacerea.

Se pot accesa sume cuprinse intre 50.000 și 200.000 de euro, iar condițiile de eligibilitate le găsiți la următorul link: https://2021-2027.adrmuntenia.ro/prsmid1113a…/apel/51?fbclid=IwAR1wnPylZ6cpMzUCXeYeBMTdYMStU8qgCDsXnZXtEdp4QsLaaHa6LD_Ql64

Ai nevoie de consultanță? Apelează cu încredere la specialiștii Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița! Întâlnirile pot fi programate la numărul de telefon 0751.153.703 sau la adresa de e-mail alexandra.pirlea@cciadb.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite