Connect with us

ALEGERI

32 de zone electorale de risc în județul Dâmbovița. S-au suplimentat efectivelor MAI

Publicat

pe

Pe teritoriul județului Dâmbovița, procesul electoral se desfășoară în condiții normale și nu au fost semnalate probleme deosebite, structurile teritoriale din cadrul MAI fiind prezente în teren pentru asigurarea ordinii și siguranței publice și facilitarea procesului electoral.

În acest sens, au fost instituite un număr de 32 de zone de risc, în care efectivele au fost suplimentate.

Totodată, efectivele noastre sunt sprijinite și de polițiști din cadrul Inspectoratului general al Poliției Române.

Au fost înregistrate 23 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral și 37 de semnalări prin Sistemul Informatic de Monitorizare a prezentei la vot –SIMPV.

Toate sesizările și semnalările sunt verificate cu promptitudine. Până la acest moment, din totalul sesizărilor, 12 nu s-au confirmat, iar 4 sunt în curs de verificare.

Au fost constatate 2 fapte contravenționale pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 2800 de lei.

Au fost întocmite 5 dosare penale , dintre care 3 pentru coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul penal și 2 pentru fraudă la vot, faptă prevăzută de articolul 387 din Codul penal.

Cele mai multe sesizări au fost despre continuarea propagandei electorale, turism electoral, coruperea alegătorilor.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot, faptă prevăzută de art. 387 din Codul Penal. Din verificări a reieșit că o femeie s-ar fi prezentat la o secție de votare de pe raza localității I.L. Caragiale, deși nu ar fi avut stabilit domiciliul/reședința în România.

De asemenea, au fost înregistrate mai multe sesizări privind transportul alegătorilor la secțiile de votare, toate fiind de urgență verificate. Vă reamintesc că pentru prevenirea acestor fapte, polițiștii de la rutieră organizează filtre pe raza întregului județ.

Structurile teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne rămân la datorie pe toată perioada desfășurării procesului electoral, pentru a verifica punctual, cu celeritate, orice sesizare privind încălcarea legii și pentru a stabili existența aspectelor semnalate. Acolo unde situația o va impune, vor fi luate toate măsurile prevăzute de lege.

Sursa: IPJ Dâmbovița

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Deputat Marian Țachianu: Dâmbovițenii vor vota pentru continuitate, vor vota PSD!

Publicat

pe

Campania preelectorală este aproape încheiată. Partidele politice se pregătesc pentru confruntarea electorală care, toată lumea speră, va fi bazată pe idei, pe proiecte, pe oameni de valoare dispuși să se dedice comunităților din care provin.

Deputatul PSD Marian Țachianu acum, când ne aflăm în pragul declanșării campaniei electorale pentru alegerile locale, a ținut să transmită un mesaj de susținere tuturor candidaților social-democrați pentru pozițiile de primari, consilieri județeni și locali din Dâmbovița.

A spus Marian Țachianu că, acum, vorbesc rezultatele celor patru ani de activitate administrativă a primarilor în funcții, proiectele pe care aceștia le-au implementat cu succes în folosul comunităților locale. Candidații noi, care intră pentru prima dată în competiția electorală, vin cu seriozitatea, cu dorința sinceră a schimbării în bine și cu încrederea deplină asigurată de PSD, de comunitățile din care provin.

„Urez tuturor candidaților PSD pentru funcțiile de primar, consilieri locali și județeni, președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, în bătălia pentru un nou mandat, să aibă încredere deplină în votul pe care îl vor acorda cetățenii acestui județ.

Oamenii știu cine a muncit pentru acest județ, cine a adus plus valoare, cine va putea duce la îndeplinire proiectele deja demarate, cine va putea dezvolta altele noi. Reprezentanții Partidului Social Democrat au fost în permanență alături de cetățenii acestui județ, de problemele lor.

Nu există localitate în județul Dâmbovița condusă de edili social-democrați unde să nu se fii materializat proiecte de infrastructură, rețele de apă și canalizare, de gaze naturale, drumuri, școli, grădinițe, cămine culturale, centre medicale și de recreere pentru persoanele vârstnice, locuri de joacă, baze sportive și terenuri multisport. Nu există localitate cu edili PSD unde să nu se afle în diferite stadii de implementare investiții utile pentru comunitate. Nu există localitate fără proiecte care așteaptă linii de finanțare.

Suntem un județ într-o continuă preschimbare. Toate aceste investiții care fac viața mai bună pentru toți dâmbovițenii nu se puteau duce la îndeplinire fără implicarea și dăruirea președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, și a întregii echipe de conducere a CJD. Tocmai de aceea, pentru continuitate, pentru prosperitatea acestui județ, pe 9 iunie dâmbovițenii vor vota PSD”, a fost mesajul transmis de deputatul Marian Țachianu, și el candidat pentru postul de primar al comunei Braniștea.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ALEGERI

Circul electoral făcut de liberali la Mănești, criticat de liderul PSD Corneliu Ștefan

Publicat

pe

Președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a comentat, uimit fiind, spectacolul grotesc pe care l-a dat pe ulițele comunei Mănești candidatul pentru funcția de primar al PNL, împreună cu reprezentanții staff-ului său. Alaiul preelectoral a plecat prin sat cu sunet de tobe și oameni îmbrăcați în straie arăbești, care băteau de zor în tarabane și scandau numele candidatului, pe ritmuri orientale.

„Sunt de 24 de ani în politică și am participat la bătălii aprige în Dâmbovița. Am făcut campanii mult mai dure decât acestea, dar nici măcar nu îmi imaginam că un partid politic ar putea să facă o astfel de campanie. Eu cred că dâmbovițenii vor alege foarte clar, ținând cont de ceea ce s-a realizat pentru ei în fiecare localitate, nu după circul făcut.

Acolo, la Mănești, vorbim de un primar performant, un primar care, în două mandate, fără să foloseasc cuvinte mari, a schimbat fața localității. Cu siguranță, la Mănești, oamenii îl vor vota pe actualul primar, Alexandru Constantin. Circul… la București, la Globus.

Încă mai speram că, la nivelul județului Dâmbovița, lăsăm circul la o parte și că o să facem o campanie electorală decentă. La Mănești a fost circul pe roate, cu arabi. Cu circul acesta, PNL, la Mănești, nu intra în Consiliul Local”, a declarat liderul PSD Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite